CSM Deva, principala favorită la promovare după ce Reșița și Pandurii au părăsit Seria 7. Ștefan Nanu nu-și subestimează adversarii din Liga 3: ”De la echipele așa-zise mai mici te poți aștepta la orice”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 18:44 Liga 3
CSM Deva, principala favorită la promovare după ce Reșița și Pandurii au părăsit Seria 7. Ștefan Nanu nu-și subestimează adversarii din Liga 3: ”De la echipele așa-zise mai mici te poți aștepta la orice”

Joia trecută, Federația Română de Fotbal a anunțat, în sfârșit, componența seriilor campionatului Liga 3, cu aproximativ o săptămână înainte de startul noului sezon, 2022-2023.

Seria a 7-a din această ediție a suferit câteva schimbări față de cea trecută, un motiv pentru care antrenorul de la CSM Deva, Ștefan Nanu, își vede echipa drept principala favorită la câștigarea grupei.

Reșița și Pandurii, două dintre echipele care au participat în play-off, au ieșit din Seria 7. A apărut doljeana Filiași!

Față de sezonul trecut, principala mutare din Seria a 7-a este scoaterea celor de la CSM Reșița, una dintre marile perdante ale campionatului trecut, pierzătoare a barajului final de promovare în fața Dumbrăviței, și mutarea ei în Seria a 8-a. Totodată, un alt club important, Pandurii Târgu Jiu, s-a retras din campionat pe ultima sută de metri și s-a înscris în Liga 4 Gorj.

FRF a considerat oportun aducerea în această serie a echipei ACSO Filiași, fostă în Seria a 6-a până acum, iar pe locurile rămase libere au intrat nou-promovata Retezatul Hațeg și au fost invitate să continue în Seria 7 retrogradatele Progresul Ezeriș și Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

Astfel, noua componență a Seriei a 7-a a Ligii 3 este formată din următoarele echipe: Retezatul Hațeg, CSM Deva, Voința Lupac, Viitorul Șimian, ACSO Filiași, Gilortul Târgu Cărbunești, Jiul Petroșani, Aurul Brad, Progresul Ezeriș și Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

Dintre echipele care au participat în play-off-ul sezonului trecut au rămas fost CSM Deva și Voința Lupac, care s-au clasat pe locul 2, respectiv 3, sub CSM Reșița și peste Pandurii.

Ștefan Nanu o vede pe CSM Deva, echipa pe care o antrenează, drept principala favorită la câștigarea Seriei a 7-a a Ligii 3

Privind echipele care formează noua serie a șaptea și văzând activitatea lor din această vară, de departe cea mai activă este CSM Deva.

Chiar antrenorul ei, Ștefan Nanu, consideră că formația din Deva este principala favorită la câștigarea seriei din care mai fac parte formații din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Dolj și Mehedinți. Clubul și-a analizat adversarele și e de părere că ”la o primă vedere pare o serie ușoară, dar nu își va subestima adversarii”.

”La prima vedere avem o serie relativ ușoară, dar de la echipele așa-zise mai mici te poți aștepta la orice, fiind destule cazuri în care un rezultat nefavorabil cu acestea a dus la ratarea unui obiectiv. Este adevărat că, pe hârtie, suntem favoriți la câștigarea seriei, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să muncim mult pentru a termina primii sezonul regular”, a declarat Ștefan Nanu, citat de pagina de Facebook a CSM Deva.

Deva are ca obiectiv o ”evoluție cât mai bună în play-off”. Meciurile de acasă, tot la Orăștie

CSM Deva va începe noul sezon cu un meci în deplasare, la Aurul Brad, partida urmând să aibă loc vineri, 26 august, de la ora 18:00, la Brad.

Primul meci acasă, echipa lui Ștefan Nanu îl va avea în etapa a 2-a, cu nou-promovata Retezatul Hațeg. Din sursele Liga2.ro, CSM Deva are șanse mari să își înceapă meciurile de pe teren propriu tot în deplasare, la Orăștie, cum s-a întâmplat sezonul trecut.

Lucrările de modernizare la stadionul Cetate din Deva încă nu au fost finalizate, problema fiind cu pista de atletism.

”CSM Deva, echipă susținută de municipalitatea de la poalele Cetății și înființată la inițiativa primarului Florin Oancea, are ca obiectiv clasarea în primele patru la finele sezonului regular și o evoluție cât mai bună în play-off. Devenii, care, sezonul trecut au ajuns până în semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a, vor juca, la finele săptămânii viitoare, în prima etapă, în deplasare, la Aurul Brad”, informează CSM Deva despre obiectivul echipei.

Nu se vorbește însă despre promovare, ci doar despre o evoluție cât mai bună în play-off, turneu în care, în ediția trecută, Deva a terminat pe locul 2 și a mers în faza semifinală a barajului pentru accederea în Liga 2, unde a cedat în fața celor de la CSC Dumbrăvița, 1-5 acasă și 3-1 în deplasare. Dumbrăvița avea apoi să învingă la loviturile de departajare marea favorită CSM Reșița și să promoveze în premieră.

Întreg programul echipei CSM Deva în turul sezonului regular îl poți vedea aici.

13 jucători păstrați din lotul vechi și 10 achiziții are CSM Deva

În perioada de pregătire de vară, CSM Deva a disputat cinci meciuri amicale, în care a înregistrat următoarele rezultate: 0-5 cu Ripensia Timișoara, 2-1 și 8-0 cu Retezatul Hațeg, 2-0 cu Phoenix Buziaș și 14-0 cu Dacia Orăștie.

În privința lotului, Deva și-a păstrat un număr important de jucători din cei avuți în sezonul trecut, 13, dar a efectuat și destul de multe achiziții, 10, și s-au promovat doi tineri de la juniori.

Cei 13 jucători rămași în lot sunt portarul Alexandru Bădescu, fundașii Daniel Branea, Alexandru Doboș, Alexandru Iordache, Roland Kelemen, Narcis Plută și Raul Tod, mijlocașii Erwin Bloj, Adrian Marinca, Florin Stelea, și Bogdan Țoiu și atacanții Mahad Kayondo și Andrei Șulea.

Noutățile Devei (foto sus, la prezentarea lor) sunt portarii Eduard Lazar (Viitorul Cluj) și Tudor Muntean (Voința Lanuri), fundașii Bogdan Vișan (ex Sticla Arieșul Turda), George Pătulea (Flacăra Horezu) și Andrei Iana (Academica Clinceni), mijlocașii Mario Maroșan (”U” Cluj), Daniel Creciunesc (Someșul Dej) și Adrian Bedea (Corvinul Hunedoara) și atacanții Alexandru Popescu (Vedița Colonești) și Brian Lemac (CSM Focșani).

De la Centrul de Copii și Juniori al clubului au fost promovați la echipa mare Antonio Nicoară (atacant, 17 ani) și Raul Chițimia (mijlocaș, 16 ani)(foto jos).

  • Jucătorii under 21 sunt Bădescu, Lazar, Muntean, Marinca, Iordache, Branea, Iana, Tod, Chițimia și Nicoară.

Președintele clubului este Nelu Ardelean, directorul sportiv este Daniel Cherecheși, iar stafful tehnic este format din Ștefan Nanu (antrenor principal), Dorian Gugu (antrenor secund), Jozsef Magyari (delegat), Cristian Gîț (organizator competiții) și Ioan Răfăilă (maseur).

Foto: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/liga-3/seria-7-liga-3-jiul-petrosani-si-csm-deva-sunt-pe-capul-de-afis-al-acestei-grupe-programul-meciurilor-19241453

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-frf-stabileste-programul-noului-sezon-de-liga-3-2022-2023-19241377

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-anuntat-componenta-seriilor-noului-sezon-de-liga-3-tragerea-la-sorti-a-programului-are-loc-cu-o-saptamana-inainte-de-debutul-campionatului-19241304

https://liga2.prosport.ro/liga-4/pandurii-primita-in-cele-din-urma-in-liga-4-gorj-de-la-duelurile-cu-fiorentina-si-eliminarea-celor-de-la-sporting-braga-echipa-din-targu-jiu-a-ajuns-sa-joace-cu-jupanesti-si-tantareni-19242040

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pandurii-targu-jiu-s-a-retras-din-liga-3-iar-marin-condescu-anunta-motivul-dar-si-ca-echipa-nu-se-va-desfiinta-in-cel-mai-rau-caz-vom-continua-doar-la-juniori-clubul-retrogradat-19239645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-facut-scor-in-amicalul-cu-csm-deva-noi-probleme-medicale-pentru-echipa-timisoreana-muntean-nu-e-ingrijorat-19237588

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 18:44 Liga 3
Pe aceeași temă