Dezastru la CSM Deva după ce primarul a pierdut alegerile! Echipa care a fost în două rânduri aproape de promovarea în Liga 2 nu mai continuă în Liga 3. Și alte secții ale clubului au fost puse pe butuci

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 14:03 Liga 3
Dezastru la CSM Deva după ce primarul a pierdut alegerile! Echipa care a fost în două rânduri aproape de promovarea în Liga 2 nu mai continuă în Liga 3. Și alte secții ale clubului au fost puse pe butuci

Abandonul a devenit un cuvânt nelipsit din campionatul de fotbal de a treia valoare din România. În Liga 3 se înregistrează de mulți ani abandonuri în timpul competițiilor, dar și în perioada dintre sezoane.

Acum suntem înaintea ediției 2024-2025 de Liga 3, mai este o lună și jumătate până la debutul noului sezon, iar veștile rele continuă să vină una după alta.

Poate surprinzătoare pentru unii și mai puțin pentru alții este și decizia CSM Deva de a închide activitatea echipei de fotbal la seniori. Fruntașă în seria în care a activat în ultimii ani, trupa din municipiul de reședință al județului Hunedoara a tras oblonul în această vară și, momentan, nu spune nimic public.

Dezastru la CSM Deva! Fotbalul, handbalul și futsalul, pus pe butuci sau desființat!

Foarte preocupat de imaginea sa în ultimii ani, până în iarnă, când a început degradarea, clubul din Deva a ajuns în punctul de a arunca prosopul. Și nu o dată. A făcut-o în cazul echipei de seniori la fotbal, cea feminină de la handbal, la futsal și la fotbal feminin!

”O poveste cu final așteptat și-a derulat ultimul episod. CSM Deva se retrage din liga a treia și se va înscrie în Campionatul Județean Liga 4, acolo unde până în sezonul trecut a activat echipa a doua a clubului”, a informat, zilele trecute, Sportul Hunedorean, referindu-se la echipa de fotbal.

”Ceea ce era știut de ceva vreme a fost confirmat luni după-masă, în mod oficial. Puținele handbaliste rămase sub contract cu CSM Deva au fost anunțate, în mod oficial, că echipa de senioare își încetează activitatea. (…) Secția de handbal de la CSM Deva va continua doar la nivel juvenil. Dacă la handbal se continuă, fotbalul feminin, cât și futsalul, și-au încetat activitatea, atât la nivel de seniori, cât și la juniori. La futsal, CSM Deva câștigase Cupa României, iar la fotbal feminin echipa a terminat pe poziția secundă în Liga 3, la primul și ultimul său sezon oficial.
Este aproape cert că nici echipa de fotbal seniori de la CSM Deva nu se va mai înscrie în Liga 3, acolo unde, în ultimele sezoane, ajunsese în play-off-ul pentru promovarea în eșalonul superior. (…) După toate probabilitățile, echipa va fi înscrisă în Liga 4, și se va baza, în special, pe juniori”, a scris Servus Hunedoara, prin Amarildo Szekely, cel care până în iarnă a fost ofițer de presă la CSM Deva!

  • Echipa de handbal a CSM Deva a jucat în această vară baraj de promovare în Liga Florilor (prima ligă), însă l-a pierdut, iar echipa de fotbal a fost, în precedentele două ediții ale Ligii 3, aproape de promovarea în Liga 2.

Primarul Florin Oancea a pierdut alegerile, CSM Deva se duce în cap!

La nivel oficial, CSM Deva a avut ultimul comunicat în data de 11 iulie, când a anunțat că sportivii săi au obținut medalii la Campionatul Național de Radio Orientare în probele ”Sprint” și ”3,5 MHz”.

Anterior, în data de 4 iulie, se transmitea că ”Florentina Iușco va concura la două probe la Olimpiadă”, în proba de săritură în lungime și la triplusalt!

Și mai înainte, în 2 iulie, CSM Deva distribuia o postare a Primăriei Municipiului Deva, în care titlul era ”CSM Deva, pepinieră de jucători pentru fotbalul profesionist!”

Apropo de primărie, edilul Florin Oancea (PNL), inițiatorul proiectului acestui CSM Deva, a pierdut, în iunie, alegerile pentru un nou mandat.A fost învins de PSD-istul Lucian Rus.

Din informațiile noastre, la CSM Deva este deranj mare după controlul Curții de Conturi.

Două baraje de promovare în Liga 2 pierdute în ultimii trei ani. Vara aceasta nu s-a mai prins barajele!

În vara anului 2020, LPS Cetate Deva, nu cu mult timp în urmă numit CNS Cetate Deva tot în urma unei schimbări aprobate de FRF, devenea CSM Deva, prin cesionarea activității către clubul de drept public finanțat de primărie.

Se continua cu Ștefan Nanu antrenor și echipa progresa simțitor.

La finalul sezonului 2020-2021 se termina pe locul 5 în Seria 7, între Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Târgu Cărbunești, cu care era la egalitate de puncte. În 2021-2022 s-a terminat pe locul 2 în play-off, în 2022-2023 a fost prima în play-off, iar în 2023-2024, adică în ediția recent încheiată, s-a clasat pe locul 3 în play-off-ul Seriei 7, la un punct sub ACSO Filiași, a doua clasată care mergea în barajele de promovare. S-a ajuns la ratarea barajelor după ce incertitudinea la echipa de fotbal începuse încă din iarnă, iar președintele Nelu Ardelean demisionase din primăvară.

Socoteala de acasă nu a fost ca cea din târg. Nici în cazul alegerilor pentru un nou mandat la primărie pentru Oancea, cât nici pentru echipa de fotbal. În vara trecută, după al doilea sezon consecutiv în care se juca baraje și se rata promovarea, se promitea că CSM Deva va urca în Liga 2 la finalul sezonului 2023-2024. Lucru care nu s-a întâmplat. Nu s-a mai prins nici măcar barajul semifinal, totul, din cauza problemelor interne.

În ceea ce-l privește pe Ștefan Nanu, acesta s-a despărțit de CSM Deva la finalul lunii septembrie 2023, după mai bine de patru ani, ”din motive medicale”, s-a transmis atunci. Ulterior, în spațiul public au apărut informații că la echipă s-au întâmplat lucruri necurate în sezonul trecut, când s-a făcut în așa fel încât la baraje să ajungă și colega de serie ACSO Filiași, dar nu numai. FRF nu a luat nicio poziție, cel puțin până acum.

  • Nu numai CSM Deva nu va mai continua în noul sezon de Liga 3, dintre echipele care au jucat în play-off-ul Seriei 7. Și Viitorul Șimian s-a desființat, iar U Craiova 2, al cărui patron a transmis public că echipa secundă ”nu mai are sens” s-a retras din Liga 3. CSO Turceni, retrogradată sportiv, a refuzat invitația FRF de a continua în acest eșalon, iar FCU Craiova FC 2, a doua retrogradată, e posibil ca nici ea să nu mai rămână în competiție, în condițiile în care prima echipă a clubului lui Adrian Mititelu a retrogradat în această vară din prima în a doua ligă.

Foto: CSM Deva

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 14:03 Liga 3
Pe aceeași temă