CSM Deva vrea să-și transforme Centrul de Copii și Juniori în Academie. Noul șef al sectorului juvenil al clubului a fost ultima dată antrenor secund la Chindia

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 11:56 Liga 2

Unul dintre antrenorii secunzi pe care i-a avut Chindia Târgoviște în acest sezon de Liga 2 2023/24 are un nou loc de muncă începând din această săptămână.

Ionuț Stelescu, colaborator al lui Vasile Miriuță în cele circa trei luni și jumătate pe banca trupei dâmbovițene, din finalul lunii august 2023 până la jumătatea lunii noiembrie, este noul coordonator al Centrului de Copii și Juniori al CSM Deva, pe care clubul dorește să-l transforme în Academie.

CSM Deva își dorește să transforme Centrul de Copii și Juniori în Academie

Anunțul clubului din Deva privind înființarea unei academii de fotbal a fost făcut într-o conferință de presă organizată în data de 25 ianuarie 2024, una în care s-au prezentat primele achiziții ale echipei de seniori, activă în Liga 3. Ulterior, luni, 29 ianuarie, trupa hunedoreană a organizat o ședință cu toții antrenorii săi, pe subiectul academiei, în cadrul cătreia a fost prezentat și coordonatorul proiectului, Ionuț Stelescu.

”În cadrul întâlnirii, conferențiar universitar doctor Ionuț Stelescu, care are un CV impresionant, fiind, printre altele, vreme de mai bine de opt ani, colaborator al selecționerului Edward Iordănescu, le-a prezentat antrenorilor de la grupele de copii și juniori ale secției de fotbal de la CSM Deva conceptul de Academie.
Proiectul este unul pe termen mediu și lung și își propune un salt calitativ al fotbalului de la CSM Deva prin descoperirea, creșterea și promovarea de jucători talentați la prima echipă, prin metode de pregătire noi”, a informat CSM Deva despre ședința organizată luni seară.

Momentan, CSM Deva are Centru de Copii și Juniori, iar din vară speră să-l transforme în Academie. ”Primul pas este depunerea actelor necesare până în data de 8 martie, CSM Deva având, la ora actuală, potențialul de a îndeplini condițiile necesare pentru a întruni punctajul ce îi dă dreptul de a avea o Academie de fotbal autorizată.
Activitatea efectivă a Academiei de fotbal din cadrul CSM Deva este preconizată a începe în toamnă, la debutul sezonului 2024 – 2025”, a mai transmis CSM Deva.

Ionuț Stelescu, ultima dată la Chindia, este noul șef al Centrului de Copii și Juniori al CSM Deva

Șef nou pentru sectorului juvenil al CSM Deva a fost numit în această săptămână Ionuț Stelescu.

În vârstă de 51 de ani, pe care o va împlini la finalul lunii februarie, acesta a activat ultima dată în fotbal la Chindia Târgoviște, în toamna trecută, circa trei luni și jumătate, cât a durat mandatul lui Vasile Miriuță. Stelescu a fost antrenor secund în stafful băimăreanului.

În cariera sa, Ionuț Stelescu, originar din Petroșani, conferențiar universitar și deținător de Licență A UEFA de antrenor de fotbal, a fost președinte al Comisiei Tehnice AJF Hunedoara, președinte al CS Universitatea Petroșani și antrenor secund la ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Pandurii Târgu Jiu, CSKA Sofia, Astra, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște. În mare parte a fost antrenor secund în stafful lui Edward Iordănescu, actualul selecționer al naționalei României.

”Pe termen mediul – lung vom observa că trebuie să ne regăsim în mediul academiilor de fotbal, pentru că sportul de performanță se practică la nivelul academiilor”, a spus, printre altele, Ionuț Stelescu despre dorința CSM Deva de dezvoltare a unei academii de fotbal.

  • Liderul academiilor de fotbal din România de ani buni este cea a lui Gheorghe Hagi, numită acum Farul Constanța și care în urma clasificării făcute de FRF în 2023 a obținut un punctaj de 95,7 puncte. Pe podium se află FK Miercurea Ciuc (89,5) și FCSB (88,6).
  • Printre cele 115 cluburi aflate în clasamentul academiilor întocmit de FRF în 2023, din județul Hunedoara există doar unul. Este vorba despre CS CFR Simeria, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, aflat la prima sa clasificare și care ocupă chiar ultimul loc, 115, cu numai 10,2 puncte acumulate.

Ionuț Stelescu, despre obiectivul său la CSM Deva:

Foto și video: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-csm-deva-intr-un-amical-19298286

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-plecari-si-cinci-achizitii-pentru-csm-deva-19298111

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mugurel-buga-director-sportiv-la-sr-brasov-19298365

 

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă