Pandurii Târgu Jiu s-a retras din Liga 3, iar Marin Condescu anunță motivul, dar și ce va urma pentru club. Echipa retrogradată care profită și va continua în al treilea eșalon

Mircea OGLINDOIU 06 Aug. 2022, 14:21 Liga 3
Pandurii Târgu Jiu s-a retras din Liga 3, iar Marin Condescu anunță motivul, dar și ce va urma pentru club. Echipa retrogradată care profită și va continua în al treilea eșalon

După fix 30 de ani, Pandurii Târgu Jiu nu se va mai regăsi în ligile naționale. La finele sezonului 1991-1992, echipa gorjeană retrograda din Liga 3 (Divizia C atunci), după ce se clasa pe locul 11 în Seria a 9-a. În 2022, Pandurii n-a retrogradat, dar a decis să se retragă din noul sezon de Liga 3, din cauza interdicției la transferuri pe care o are de ceva timp.

Locul echipei din Târgu Jiu în Liga 3 va fi luat de Sticla Arieșul Turda, o retrogradată sportiv în Liga 4 în această primăvară. FRF a și aprobat această înlocuire.

Marin Condescu susține că Pandurii nu se desființează și își va continua activitatea

Principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, susține că echipa nu se va desființa și are două variante pentru a-și continua activitatea.

”Din păcate, nu am reușit să rezolvăm problema cu interdicția la transferuri. Avem banii în cont, dar nu putem plăti jucătorii străini care au depus memorii, fiindcă ei nu și-au deschis un cont fiscal în România. În aceste condiții, am decis că nu avea rost să continuăm în Liga 3, ca să ne facem de râs, fiindcă nu mai avem decât doi seniori în lot, pe Afrim și Peia. Vom continua în Liga 4 Gorj, sau, în cel mai rău caz, doar la juniori republicani U19 și U17. Echipa s-a reunit luni, sub conducerea lui Florin Bejinaru. Cert e ca nu se va desființa clubul”, a declarat Marin Condescu, pentru Liga2.ro.

Sticla Arieșul Turda ia locul echipei Pandurii în Liga 3

Locul echipei Pandurii în Liga 3 va fi luat de retogradara Sticla Arieșul Turda, după cum a anunțat FRF în urma deciziilor aprobate în ședința din data de 5 august a Comitetului Executiv.

Nu va fi prima echipă retrogradată care va continua totuși în Liga 3, după ce, anterior, CSM Bacău, Unirea Alba Iulia, Progresul Ezeriş, Flacăra Horezu și Kids Tâmpa Brașov au profitat și ele de alte neînscrieri, retrageri sau refuzul altor formații de a juca în noul sezon.

  • Sticla Arieșul Turda a terminat pe locul 6, ultimul, play-out-ul Seriei a 9-a a Ligii 3 în sezonul 2021-2022.

”Aprobă cu unanimitate de voturi completarea locului vacant în Liga a 3-a urmare a retragerii clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu de către clubul ACS Sticla Arieșul Turda”, a sunat decizia CEx.

Pandurii iese din fotbalul național după 30 de ani! În 2013 a fost vicecampioană

După retrogradarea din 1992, Pandurii a zăbovit prin campionatul județean din Gorj timp de 6 ani. Clubul a renăscut în 1998, odată cu preluarea sa de către Compania Națională a Lignitului Oltenia (CNLO), transformată ulterior în Compania Energetică Oltenia (CEO). Echipa a preluat locul din Divizia C de la Mine-RAL Roșia Rovinari și și-a schimbat denumirea în CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

În 2000 a promovat în Divizia B, iar în 2005 a acces, în premieră pentru fotbalul din Târgu Jiu, pe prima scenă, după o luptă dusă până în ultima etapă cu FC Sibiu. Cea mai mare performanță a reusit-o în 2013, când a devenit vicecampioană națională și a jucat în grupele Europa League. În 2017 a retrogradat din Liga 1 și a întrat în insolvență, iar în 2021 a retrogradat și din eșalonul secund. Sezonul trecut din Liga 3 l-a încheiat pe locul 4 în play-off-ul Seriei a 7-a.

 

Mircea OGLINDOIU 06 Aug. 2022, 14:21 Liga 3
Pe aceeași temă