Concordia Chiajna va avea la reunire unul dintre golgheterii fruntașelor din Liga 3. Suma pe care și-o dorește Metalurgistul Cugir în schimbul atacantului său

Dan HENEGAR 28 Dec. 2021, 16:22 Liga 3
Concordia Chiajna va avea la reunire unul dintre golgheterii fruntașelor din Liga 3. Suma pe care și-o dorește Metalurgistul Cugir în schimbul atacantului său

Concordia Chiajna este ca și calificată în play-off-ul de promovare din Liga 2, însă așteptările conducătorilor erau și mai mari, având în vedere investițiile făcute și în acest sezon și multitudinea de jucători experimentați pe care îi are în lot, cu multe meciuri în Liga 1 la activ. În această pauză de iarnă, antrenorul Claudiu Niculescu a decis să renunțe la mai mulți astfel de fotbaliști care nu l-au mulțumit și își încearcă norocul și cu câțiva tineri care sunt dornici să ajungă în fotbalul mare.

Pe lista cu despărțiri a echipei ilfovene sunt Marian Anghelina, cu care a și semnat rezilierea, Hamza Younes, Valentin Lazăr sau Valentin Balint. La capitolul veniri, Concordia e în luptă cu FC Botoșani pentru mijlocașul Vlad Costea (19 ani), de la Lotus Băile Felix, și tot din Liga 3 îl dorește pe Marius Lupu (22 de ani), atacantul echipei Metalurgistul Cugir.

Marius Lupue dorit de Concordia Chiajna

Marius Lupu este golgheterul formației de sub Drăgana în prima parte a stagiunii de Liga 3 și este foarte aproape să semneze un contract cu Concordia Chiajna, ocupanta locului 4 după 16 etape în Liga 2, susține Ziarul Unirea.

Vârful de atac în vârstă de 22 de ani s-a și pregătit recent, timp de o săptămână, sub comanda lui Claudiu Niculescu, a marcat trei goluri într-o partidă amicală împotriva unei formații de juniori și este așteptat în data de 10 ianuarie la reunirea echipei ilfovene.

”Este clar că îmi doresc nespus să fac pasul mai sus. Deocamdată nu am discutat detalii contractuale cu Concordia, a rămas să mă prezint la reunire”, a spus jucătorul originar din Vadu Moților.

Lupu a fost și în atenția celor de la Viitorul Pandurii, dar și a maghiarilor de la Kisvarda

În vară, Lupu și-a mai încercat șansa la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, altă echipă din Liga 2, cu care s-a pregătit câteva zile, și, la un moment dat, s-a vehiculat varianta externă Kisvarda FC, însă plecarea în Ungaria nu s-a mai concretizat.

Marius Lupu a ajuns la echipa din Cugir în iarna anului 2020, dovedindu-se o mutare excelentă, divizionara terță din Alba solicitând suma de 50.000 de euro în contul tranzacției, plătibilă în funcție de performanțele clubului ilfovean, mai scrie Ziarul Unirea.

În stagiunea anterioară de Liga 3, Marius Lupu a fost principalul marcator al Cugirului, cu 10 reușite, același bilanț avându-l și în acest campionat, tot 10 goluri (în 9 partide), locul al treilea în topul marcatorilor din Seria a 9-a.

Metalurgistul Cugir și-a făcut lista de achiziții

În funcție de plecarea lui Lupu vor muta și cugirenii în privința întăririi compartimentului ofensiv, primul nume fiind acela al vârfului Alexandru Cioară (CS Ocna Mureș), care este însă dificil de înregimentat din pricina faptul că atacantul și lucrează. Deocamdată nu sunt modificări substanțiale în efectivul condus de Lucian Itu, existând însă posibilitatea să se renunțe la unui dintre cei doi juniori veniți de la Sport Team București, Tănăsescu și Al. Popescu.

De asemenea, oficialii Cugirului îl doresc pe Daniel Nicula și în campionatul următor, tânărul jucător împrumutat de la prim-divizionară încheindu-și contractul cu Gaz Metan Mediaș la finele acestei stagiuni.

Metalurgistul Cugir este cea mai bună echipă din județul Alba care activează în Liga 3, terminând pe locul secund în Seria 9 după 15 etape, cu un punctaj ce-i asigură deja accederea în play-off.

Reunirea este prevăzută în data de 17 ianuarie 2022, iar lista jocurilor de verificare cuprinde întâlniri cu CFR Cluj 2, SCM Zalău sau ”U” Cluj.

Foto: Lucian Danciu

Dan HENEGAR 28 Dec. 2021, 16:22 Liga 3
Pe aceeași temă