Metalurgistul Cugir, mereu în frunte în Liga 3, însă, totuși, departe de Liga 2! Lucian Itu: ”Exceptând sincopele din dubla de baraj cu SCM Zalău, pot concluziona că întregul an calendaristic a fost unul excelent, am întrecut orice așteptări”

Dan HENEGAR 11 Dec. 2021, 17:30 Liga 3
Metalurgistul Cugir, mereu în frunte în Liga 3, însă, totuși, departe de Liga 2! Lucian Itu: ”Exceptând sincopele din dubla de baraj cu SCM Zalău, pot concluziona că întregul an calendaristic a fost unul excelent, am întrecut orice așteptări”

De la revenirea în 2013 în Liga 3, Metalurgistul Cugir a fost mai mereu în prim-plan în cei nouă ani petrecuți pe a treia scenă fotbalistică. La fel se întâmplă și în acest sezon, când finalul primei părți a campionatului o găsește pe locul 2 în Seria 9.

Gruparea de sub Drăgana s-a dovedit cea mai bună competitoare din Alba, mărturie stând bilanțul recent împotriva conjudețenelor: o hegemonie ce datează de 3 ani și 7 luni și cuprinde 16 partide fără a cunoaște gustul eșecului, iar calculele la acest capitol pot continua, dacă e cazul, abia la toamnă, întrucât CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia nu vor mai înfrunta în primăvară echipa pregătită de antrenorul-jucător în vârstă de 43 de ani, Lucian Itu, scrie Ziarul Unirea.

Metalurgistul Cugir, pe locul 2 în Seria 9 din Liga 3, calificată matematic în play-off

La al treilea sezon succesiv început sub comanda lui Lucian Itu, ”roș-albaștrii” au avut un parcurs remarcabil în Seria a 9-a, dominată de CS Hunedoara (singura neînvinsă în acest sezon în această serie), ce are șapte puncte în față.

După 15 runde, Metalurgistul Cugir se situează pe locul 2, cu 36 de puncte (cu unul mai mult comparativ cu campionatul precedent, după același număr de jocuri), calificată deja matematic în play-off, deși mai sunt trei etape de jucat din sezonul regular.

Asta după ce în campionatul anterior a câștigat Seria a 9-a și a susținut o dublă de baraj pentru promovare cu SCM Zalău (locul 2 în Seria 10), ambele jocuri pierdute (0-3 la Zalău și 0-2 la Cugir).

  • Unirea Ungheni, clasată pe locul 3, cu 29 de puncte, este și ea calificată matematic în play-off, iar pentru ultima poziție în această grupă este mare favorită nou-promovata Viitorul Cluj, care are 24 de puncte, cu șapte mai mult față de Gloria Bistrița Năsăud. Șanse matematice mai are și CS Ocna Mureș, situată pe locul 6, cu 16 puncte.

Marius Lupu, principala gură de foc a Cugirului

Atacantul Marius Lupu (foto), golgheterul stagiunii trecute, este principalul marcator și în acest campionat, cu zece reușite (un sfert din totalul propriei formații), urmat de Cocan și Șaucă – fiecare cu câte cinci goluri marcate.

În topul seriei, cugireanul Lupu este la egalitate cu Sergiu Arnăutu (CS Hunedoara), fiind devansați însă de de Victor Astafei (Unirea Ungheni) – 16 goluri și Andrei Hergheligiu (CS Hunedoara) – 12.

De altfel preocuparea pentru un stil de joc spectaculos, ofensiv, este dovedită și de faptul că pe lista marcatorilor din acest campionat sunt 13 jucători, dincolo de cele trei autogoluri de care a beneficiat.

Metalurgistul are al doilea atac și a doua defensivă în Seria a 8-a

Un singur eșec, lângă furnale, al doilea atac al seriei (39 de goluri, după CS Hunedoara, care are 55 de goluri marcate) și a doua defensivă (19 goluri încasate, la egalitate cu Unirea Ungheni, după CS Hunedoara, care are 14 primite) reprezintă sinteza în cifre a parcursului de până în prezent din ediția 2021/2022.

”Sunt foare mulțumit ca joc prestat, rezultate obținute și clasare la finele anului pentru ceea ce am realizat în acest campionat, început oarecum mai șovoielnic, cu acel egal acasă cu Sănătatea Cluj”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Lucian Itu, antrenor ce i-a avut în lot pe tinerii localnici Andriuc (a primit botezul eșalonului terț), Perjeriu sau Sebastian Itu (fiul său, ce a debutat la 16 ani și 8 luni pe a treia scenă în derby ”de Alba” cu Unirea Alba Iulia).

”Exceptând sincopele din dubla de baraj cu SCM Zalău, pot concluziona că întregul an calendaristic a fost unul excelent, am întrecut orice așteptări. Nu este firesc să fac remarcări individuale, toți cei implicați au pus umărul la realizarea acestui parcurs”, a mai spus Lucian Itu, simbolul fotbalistic al Cugirului în ultimele decenii.

Echipa din Cugir se luptă cu Unirea Ungheni pentru locul 2. CS Hunedoara nu pare de clintit

Pe teren propriul, în acest campionat, Metalurgistul Cugir a debutat cu o remiză surprinzătoare contra Sănătății Cluj, au urmat șase victorii la rând, iar în ultimul joc, ce a tras cortina peste acest an, un egal cu Unirea Ungheni, clasată pe treapta a 3-a a podiumului, la șapte ”lungimi” în spate.

Gruparea din Mureș se anunță, în cele 12 jocuri rămase din actuala stagiune (trei în retur și alte nouă în play-off, după modelul tur-retur-tur), principala pretendentă la ocuparea locului secund, care asigură participarea la barajul pentru accederea în eșalonul superior.

”Personal credeam că Sticla Turda să intre în calcule la play-off dacă învingea Unirea Ungheni în etapa a 14-a (n.r. – a fost 1-2). Așa, lucrurile par clare în privința celor patru grupări din play-off. Noi ne propunem, după ce am realizat un prim obiectiv intermediar, să terminăm pe locul secund și să depășim performanța sezonului trecut, adică să trecem și de un prim baraj de promovare”, a conchis Lucian Itu, ce ar mai avea nevoie în retur de un junior, un fundaș central și un atacant.

În ultimele trei etape rămase din sezonul regular, Metalurgistul Cugir mai are de jucat cu Sticla Arieșul Turda (locul 7, deplasare, 12 martie), Viitorul Cluj (locul 4, deplasare, 19 martie) și CS Hunedoara (locul 1, acasă, 26 martie).

  • La barajul pentru promovarea în Liga 2, echipe din Seria a 9-a vor juca împotriva primelor două clasate din Seria 10, cel mai probabil CS Oradea și Minaur Baia Mare.

Foto: PIXEL ProSport

Dan HENEGAR 11 Dec. 2021, 17:30 Liga 3
Pe aceeași temă