Andrei Roșu speră la a doua promovare consecutivă în Liga 2, sub comanda antrenorului Florin Maxim: ”Nu am stat mult pe gânduri. A contat foarte mult și faptul că e Mister aici”

Dan HENEGAR, Marius ANGHEL 27 Jan. 2022, 11:14 Liga 3
Andrei Roșu speră la a doua promovare consecutivă în Liga 2, sub comanda antrenorului Florin Maxim: ”Nu am stat mult pe gânduri. A contat foarte mult și faptul că e Mister aici”

Andrei Roșu (20 de ani) s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr în această iarnă și s-a întors în Liga 3, unde vizează o a doua promovare consecutivă în Liga 2. Dacă prima a fost cu formația sibiană, anul trecut, de această dată jucătorul din Alba Iulia speră să reușească aceeași performanță și cu CS Hunedoara, echipă care este condusă de fostul antrenor al Șelimbărului.

”Andrei Roșu și-a dorit să plece la Hunedoara, și l-am înțeles”, spunea directorul general al CS Comunal Șelimbăr, Cornel Stănilă, într-un interviu acordat pentru Liga2.ro.

Andrei Roșu a acceptat oferta Hunedoarei pentru a fi antrenat din nou de Florin Maxim: ”Consider că pot să progresez sub comanda sa”

Albaiulianul Andrei Roșu țintește a doua promovare consecutivă în Liga 2 în decurs de un an, sub comanda antrenorului Florin Maxim. De data aceasta cu CS Hunedoara, unde a ajuns recent după despărțirea de la CS Comunal Șelimbăr, cu care reușise vara trecută accederea în eșalonul secund. Mijlocașul care fix peste o lună împlinește 21 de ani, la 27 februarie, a precizat că relația cu antrenorul principal al grupării de lângă furnale l-a determinat să ia această decizie de a se întoarce în Liga 3.

”Nu am stat mult pe gânduri când am discutat cu impresarul meu despre această provocare. A contat foarte mult și faptul că e Mister Florin Maxim aici. Avem o relație bună, consider că pot să progresez sub comanda sa, iar acest lucru a fost un motiv în plus”, a spus, pentru Ziarul Unirea, jucătorul descoperit de Alexandru Kalanyos, la fel ca Nicolae Stanciu, idolul său. La Șelimbăr, în acest sezon de Liga 2, a fost antrenat de Eugen Beza, cel care i-a luat locul lui Maxim imediat după promovarea echipei în Liga 2.

”În plan personal îmi propun să fiu sănătos și să pot ajuta echipa, iar în plan colectiv îmi doresc să promovăm. Ar fi un sentiment frumos să reușesc a doua promovare în decurs de un an”, a mai adăugat Andrei, jucător care a revenit după 6 luni sub comanda lui Florin Maxim, la fel ca Alexandru Neacșa, un alt fotbalist care s-a despărțit de echipa din Șelimbăr în această iarnă.

Roșu a semnat cu CS Hunedoara, dar se mândrește că a ajuns la Corvinul!

CS Hunedoara urmează să-și schimbe numele în Corvinul Hunedoara la finalul acestui sezon, înaintea celui nou. Numele Corvinul, unul cu istorie în fotbalul românesc, atrage un alt capital de imagine sub furnale, drept dovadă și ceea ce declară acum Andrei Roșu. CS Hunedoara este o echipă înființată de câțiva ani.

”Știu istoria clubului, unul de tradiție, cu suporteri extraordinari care ne susțin necondiționat. Sunt foarte bucuros că am ajuns la Corvinul și sperăm să adăugăm o nouă performanță în palmaresul Hunedoarei fotbalistice”, spune Roșu despre noua sa echipă, una care în această iarnă va merge în cantonament în Antalya, în perioada 13-22 februarie, pentru prima dată în istoria ei.

Primul marcator al Șelimbărului în Liga 2. Este interpret de muzică hip-hop

Andrei Roșu a fost unul dintre principalii marcatori ai echipei din Șelimbăr în campionatul trecut, în Liga 3, însă în Liga 2, competiție în care a debutat, a strâns puține minute în prima parte a sezonului. În primele 16 etape a fost utilizat în 10 meciuri, strângând doar 340 de minute pe teren, fiindcă în doar trei a intrat ca titular și în două a și fost înlocuit. A reușit, totuși, să înscrie primul său gol în Liga 2, în chiar prima etapă, 3-1 la Avrig cu Dacia Unirea Brăila.

Andrei Roșu a fost chiar primul marcator al CS Comunal Șelimbăr în campionatul Ligii 2.

Roșu a început fotbalul la vârsta de 8 ani, la Unirea Juniors Alba Iulia, a trecut apoi pe la Viitorul Sântimbru, CS Zlatna, FCSB (a impresionat la un trial din 2017, însă ulterior s-a accidentat, ruptură a meniscului genunchiului stâng), FC Micești, CS Universitatea Alba Iulia și din iarna anului 2020 a ajuns la echipa din Șelimbăr.

În timpul liber, Roșu este pasionat de muzică, chiar fiind interpret de hip-hop, cu piese lansate sub numele ”RoȘu”.

Foto: Corvinul Hunedoara și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hundoara-inca-un-transfer-important-in-cursa-pentru-promovarea-in-liga-2-printre-noutatile-de-la-reunire-un-mijlocas-cu-experiente-in-primele-doua-divizii-19216471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-de-interpretul-de-muzica-hip-hop-din-lot-19214311

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-s-a-intors-acasa-primaria-hunedoara-si-cs-hunedoara-au-finalizat-procedurile-de-achizitie-si-inregistrare-a-marcii-cunoscutului-club-19205127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cornel-stanila-despre-evolutia-selimbarului-la-prima-sa-participare-in-liga-2-ne-asteptam-sa-fim-in-top-10-dar-speram-sa-prindem-unul-din-primele-6-locuri-la-finalul-anului-19216004

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-investeste-in-imagine-are-echipament-nou-pus-la-dispozitie-de-fani-iar-pe-tricouri-se-regaseste-sigla-corvinului-19208659

https://liga2.prosport.ro/special/fotbal-in-ritm-de-hip-hop-andrei-rosu-viseaza-sa-calce-pe-urmele-lui-nicolae-stanciu-dar-sa-aiba-succes-si-in-muzica-noua-sa-pasiune-dupa-experienta-avuta-la-fcsb-19166948

Dan HENEGAR, Marius ANGHEL 27 Jan. 2022, 11:14 Liga 3
Pe aceeași temă