Corvinul Hunedoara, primele plecări din pauza de iarnă. A pus pe liber doi jucători, dintre care unul cu peste 100 de meciuri în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 15:14 Liga 3
Corvinul Hunedoara, primele plecări din pauza de iarnă. A pus pe liber doi jucători, dintre care unul cu peste 100 de meciuri în Liga 2

Corvinul Hunedoara, echipă clasată pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3, fără eșec în primele 15 runde ale sezonului, a pus pe liber doi jucători cu meciuri în Liga 2. A decis în mod surprinzător antrenorul Florin Maxim că nu mai are nevoie de Andrei Roșu (20 de ani) și Claudiu Borțoneanu (23 de ani).

Corvinul Hunedoara a renunțat la Andrei Roșu și Claudiu Borțoneanu 

Primii jucători la care a renunțat Corvinul Hunedoara în această iarnă au evoluat destul de mult în prima parte a sezonului de Liga 3, fiind utilizați des de Maxim. Roșu a jucat 11 meciuri din cele 15 etape și a marcat două goluri, iar Borțoneanu a prins 13 meciuri și a marcat și el, de trei ori.

Andrei Roșu (foto principal, dreapta) a ajuns la Corvinul Hunedoara la începutul anului, după ce s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr și visa la o a doua promovare în Liga 2, performață bifată și cu formația sibiană.

Născut la Alba Iulia, Roșu a mai jucat la FCSB 2 și la CSU Alba Iulia, iar acum se vede nevoit să își caute altă echipă.

Claudiu Borțoneanu, fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 2, a reziliat cu Corvinul Hunedoara

De partea cealaltă, Claudiu Borțoneanu (foto principal, stânga) a venit la Hunedoara în vara trecută, de la FC Voluntari, dar în trecut a mai evoluat și pentru Metaloglobus, Sportul Snagov, Rapid 2 sau Metalul Reșița. La nivelul eșalonului secund are peste 100 de partide.

”Clubul nostru a încheiat, de comun acord, angajamentele cu jucătorii Andrei Roșu și Claudiu Borțoneanu. Gruparea noastră le mulțumește pentru perioada petrecută la Corvinul și le urează mult succes în următoarea provocare profesională!

Andrei Roșu (20 de ani) s-a alăturat Corvinului în luna ianuarie a acestui an, venind de la CSC Șelimbăr. În sezonul precedent a jucat în 14 meciuri pentru echipa noastră și a reușit 9 goluri. Anul acesta, Roșu a marcat în două rânduri, bifând, în total, 11 apariții în tricoul alb-albastru.

Claudiu Borțoneanu (23 de ani) a sosit în vară la Hunedoara, de la FC Voluntari, și a jucat în 13 din cele 15 partide susținute de echipa noastră în actuala stagiune, trecându-și în cont 3 reușite pentru Corvinul”, a anunțat Corvinul Hunedoara pe pagina de Facebook.

Corvinul Hunedoara, lot important pentru Liga 3

Corvinul Hunedoara are în lot jucători importanți, cu meciuri chiar și în prima divizie. Printre cele mai cunoscute nume din formația lui Florin Maxim se numără Alexandru Neacșa (31 de ani, ex CS Turnu Severin, Corona Brașov, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș sau FC Hermannstadt), Marius Chindriș (31 de ani, ex UTA, Petrolul, CS Mioveni), Andrei Hergheligiu (30 de ani, ex CSMS Iași, Universitatea Craiova, FC Botoșani, FC Hermannstadt sau CS Mioveni), Laurențiu Buș (35 de ani, ex Universitatea Cluj, Poli Timișoara, Oțelul Galați, Rapid, ASA Târgu Mureș sau FC Botoșani), Marius Coman (26 de ani, ex Minaur Baia Mare, CFR Cluj, Universitatea Cluj, CSM Reșița sau Petrolul).

Corvinul Hunedoara, parcurs aproape de perfecțiune în Seria 9 din Liga 3

Au trecut 15 etape din sezonul de Liga 3, iar Corvinul Hunedoara nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Corvinul Hunedoara are și de această dată un parcurs solid, asta în primul rând pentru că a menținut un buget important, cu mult peste ce își poate asigura majoritatea echipelor din Liga 3. Are 43 de puncte, în urma a 14 victorii și o remiză, dar și un golaveraj de 52 de goluri marcate și numai nouă primite.

În Seria 9 din Liga 3, podiumul este completat de Metalurgistul Cugir, 28 de puncte, și Unirea Ungheni, 26 de puncte.

Foto: Corvinul Hunedoara

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 15:14 Liga 3
Pe aceeași temă