Ripensia a eliminat fără probleme Ghiroda din Cupa României, chiar și fără adevăratul antrenor principal pe bancă

Anda DELIU 13 Sep. 2022, 21:12 Cupa României
Ripensia a eliminat fără probleme Ghiroda din Cupa României, chiar și fără adevăratul antrenor principal pe bancă

Ripensia Timișoara a câștigat cu scorul de 2-0 meciul jucat cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii în Turul 3 al Cupei României, faza în care a debutat în această competiție reorganizată în această vară.

Deși formația de Liga 3 a visat să îi prindă pe roș-galbeni într-o formă mai slabă, acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă antrenorul principal de facto, preparatorul sportiv Iulian Muntean, nu a fost la meci, deoarece era la cursurile de… antrenorat.

Ripensia a dominat clar jocul de la Ghiroda

Formația timișoreană a dominat categoric meciul desfășurat pe arena ”Emilian Pavel” din Ghiroda, cap-coadă. Din minutul 3, Zimța a tras la încrucișarea barelor, iar Sofran a irosit și el o ocazie.

Ghiroda a avut o singură mare situație de gol, la șutul din întoarcere al lui Făgărășanu, reținut de Toroc fără probleme. În minutul 40, Ioan Vermeșan, jucător ca și plecat la Verona, a marcat din careu după o centrare a lui Mihai Ene și o deviere a lui Zimța.

Repriza a doua a avut un ritm ceva mai scăzut de joc, mai ales că oaspeții erau deja cu ”sacii în căruță”. Ene a mai irosit o ocazie pentru formația de eșalon superior, iar în minutul 70 portarul Mosoarcă a gafat incredibil, iar Vermeșan i-a furat mingea și a marcat din nou, din careu.

2-0 pentru o calificare sigură a Ripensiei, care nu a avut niciun moment emoții la Ghiroda, chiar dacă a utilizat mai mult rezervele.

CSC GHIRODA ȘI GIARMATA VII – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-2

Ioan Vermeșan 40′, 71′

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Sporin (Schinteie 46’), Hecsko, Roșus, Velcan – Andr. Precup (Zavalache 46’) – Vasluian (Ad. Ilie 65’), Mancaș (cpt.), Făgărășanu, Mura (Stupu 46’) – Jighici (Cristodulo 75’)
Rezerve neutilizate: Ciocan – P. Popovici, Miclău, Coroiu
Antrenor: Răzvan Leuca

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Gladun, Andr. Macrițchii (Butnărașu 87’) – Mogoș (Morariu 79’), Stoi (cpt.) – Sofran (Piftor 67’), Zimța (Rob. Stoica 79’), Mih. Ene (Mihart 87’) – Vermeșan
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Tud. Călin, Gavra, Dav. Ciurel
Antrenor: Roberto Ivan

Stadion: ”Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiş). Arbitru central: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Robert Meres (Cluj-Napoca) și Marius Ionuț Matica (Oradea). Observator arbitri: Mihai Florin Marcu (Oradea). Delegat joc: Cristian Emil Gîţ (Deva).

Ghiroda a visat frumos

Cum Ripensia nu a adunat multe puncte în campionat, doar patru din 18 posibile, Ghiroda a sperat să producă surpriza în Cupa României, dar în van.

”Am avut așteptări, având în vedere parcursul nostru destul de bun. Astăzi, din păcate, trebuie să recunoaștem că Ripensia a fost mai bună ca noi. Drept dovadă și scorul de pe tabelă, 2-0. Nu știu dacă am prins chiar o zi proastă. Am început meciul parcă cu prea multă teamă, prea mult respect, și cred că asta ne-a costat destul de mult. Până la urmă, diferența de nivel cred că e evident între fiecare eșalon al fotbalului românesc, cel puțin. Este o diferență clară, probabil de organizare, poate și de pregătire puțin și aceste lucruri fac diferența. Suntem supărați, ca după orice meci pierdut. Din păcate, am avut o foarte mare ambiție să mergem mai departe. Atât s-a putut astăzi, sperăm că vom compensa în campionat cu rezultate mai bune ca acesta”, a declarat antrenorul principal Răzvan Leuca.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii rămâne, astfel, în acest sezon al Cupei României cu o calificare din oficial din Turul 1 și cu victoria cu 4-1 în deplasare la CSM Lugoj, în Turul 2.

Vineri, în Liga 3, CSC Ghiroda joacă la Crișul Chișineu Criș, în etapa a 4-a. Echipa timișeană se află pe locul 2 în Seria 8, cu 6 puncte, iar Crișul are doar 3 puncte și e pe locul 8.

Ripensia a mers ceas fără Iulian Muntean

Fără antrenorul principal din realitate, preparatorul sportiv Iulian Muntean, cel din acte, Roberto Ivan, dar nici ”secundul” Călin Mada nu s-au zbătut prea mult cu indicațiile la această partidă.

Ivan a spus că diferența a fost clară și că, deocamdată, pentru turul următor, Ripensia nu-și dorește un anumit adversar. ”Am dominat jocul de la un capăt la celălalt, ne-am creat situații de gol. E bună victoria pentru moral, mai ales că veneam după un joc slab la Slatina și băieții aveau nevoie de această victorie. Nu, nu avem preferințe. Încă nu putem să emitem pretenții de asemenea gen… Sincer să fiu, diferența a fost destul de evidentă, prin prisma valorii lotului. Totul s-a rezumat la atitudinea din teren. Atâta timp cât ne-am respectat blazonul de echipă de Liga 2, am încheiat repede socotelile cu ei”, a precizat Roberto Ivan.

Ripensia joacă în etapa a 7-a a Ligii 2 pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc. Timișorenii sunt pe locul 16, cu 4 puncte, iar ciucanii ocupă poziția a 5-a, cu 12 puncte.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Ripensia

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-3-cupa-romaniei-primele-sapte-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1630-cinci-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19245210

Anda DELIU 13 Sep. 2022, 21:12 Cupa României
Pe aceeași temă