Încă nouă jucători foști sau încă la CSC Ghiroda și Giarmata Vii au fost sancționați de FRF pentru că pariau. Reacția clubului timișean

Anda DELIU 18 Jul. 2023, 17:41 Liga 3
Încă nouă jucători foști sau încă la CSC Ghiroda și Giarmata Vii au fost sancționați de FRF pentru că pariau. Reacția clubului timișean

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a stabilit luni, 17 iulie 2023, sancțiunile pentru nouă fotbaliști ce sezonul trecut, 2022-2023, au fost legitimați la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, club din Liga 3, și au fost descoperiți că dețineau sau dețin conturi la pariuri sportive online.

Ei au primit pedepsele la indigo, toți de câte 2 luni de suspendare și amendă de câte 10.000 de lei, dublu față de primul lor fost coleg sancționat, Răzvan Cluci.

Alți nouă jucători de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii au fost sancționați pentru că aveau sau au cont de pariuri

Răzvan Cluci a recunoscut că paria pe meciuri internaționale și și-a închis contul. În data de 12 iunie 2023, el a primit o lună de suspendare și o amendă de 5000 de lei. Este pedeapsa minimă conform Regulamentului Disciplinar al FRF. Nu va mai continua la Ghiroda în urma acestei sancțiuni.

Colegii lui citați între timp, nouă la număr, au primit câte două luni de suspendare și câte 10.000 de lei amendă. Aceștia sunt Andrei Mura, Andrei Făgărașanu (ambii achiziționați între timp de Poli Timișoara), Rareș Bîrlovean (aparține de Poli Timișoara, club unde s-a format), Cosmin Mancaș (revenit de CSC Dumbrăvița, unde ajunsese în această vară și cu care a făcut cantonamentul), Mihai Hecsko, Andrei Precup, Dumitru Schînteie, Sinișa Sporin și Ilie Velcan (care au contract cu CSC Ghiroda și sezonul viitor).

  • Toți au fost sancționați în temeiul articolului 60 bis aliniatul 1 și 4 și articolului 60.1 aliniatul 2 din Regulamentul Disciplinar al FRF.

CSC Ghiroda va avea o ședință săptămâna viitoare, despre soarta jucătorilor suspendați, poate chiar a clubului

Cei de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii nu au mai primit informații dinspre FRF că vor mai fi citați și alți jucători.

Așadar, urmează să ia o decizie în privința celor sancționați și care sunt sub contract cu clubul, asta după ce, anterior, directorul Marius Poclid a declarat că fotbaliștii sigur nu vor fi plătiți pentru perioada de suspendare, în caz că vor rămâne la club.

”Am trimis astăzi un mail la FRF să cerem motivările. Ni s-a răspuns că acces la documente au doar părțile implicate, iar la motivări, doar cei sancționați și că jucătorii au fost citați individual. Eu sunt plecat la un curs. Vom avea o ședință luni la club și marți, cel mai probabil, vom avea o decizie”, a declarat Poclid în exclusivitate pentru Liga2.ro.

  • Perioada de suspendare a jucătorilor începe de la primul joc al noului sezon competițional. Pentru Ghiroda, va fi Cupa României, la început de lună august.

Cel mai probabil, jucătorii nu vor face Recurs, pentru că nu există șansa micșorării pedepsei. Conform unor surse neoficiale, primarul din comună e destul de supărat de ceea ce s-a întâmplat, întrucât este vorba de o echipă susținută de autorități.

  • Real Bradu, altă echipă din Liga 3, din play-off-ul Seriei a 4-a, care în această pauză de vară a avut 12 jucători suspendați pentru pariuri sportive s-a retras din competiție. CSC Ghiroda și Giarmata Vii are ”doar” 10 jucători suspendați!

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și-a prezentat primele trei achiziții

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a terminat sezonul 2022-2023 pe locul 3 în play-off-ul Seriei a 8-a, ratând calificarea în barajul de promovare în Liga 2.

Ghiroda s-a reunit în data de 12 iulie, iar până acum echipa antrenată de Sorin Bălu a prezentat trei jucători noi, pe David Pop (ex Șoimii Lipova), Răzvan Trandu (ex Voința Mașloc) și Rareș Butnărașu (ex Ripensia).

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/liga-3/george-zima-schimba-din-nou-echipa-in-liga-3-i-a-luat-locul-lui-adrian-iencsi-19277448

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cine-e-omul-de-afaceri-care-vrea-sa-cumpere-foresta-suceava-19277450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-s-a-reunit-si-pregateste-debutul-in-liga-3-19277441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/recolta-gheorghe-doja-incepe-noul-sezon-cu-un-nou-antrenor-si-un-buget-marit-un-fost-principal-al-dunarii-calarasi-a-preluat-singura-echipa-din-ialomita-ramasa-in-liga-3-19277440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fostul-antrenor-principal-al-csm-unirea-alba-iulia-ramane-in-noul-staff-tehnic-condus-de-stelian-gherman-achizitii-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-u-cluj-pentru-trupa-de-pe-ceta-19277417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iosif-biro-si-alexandru-curtean-conducatori-la-acs-medias-19277412

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fost-jucator-la-ripensia-suspendat-pentru-ca-avea-cont-de-pariuri-ne-a-spus-ca-avea-cont-de-cand-era-junior-ne-a-trimis-si-un-desfasurator-scos-inainte-sa-l-inchida-19274943

Anda DELIU 18 Jul. 2023, 17:41 Liga 3
Pe aceeași temă