EXCLUSIV | Încă un tânăr talentat de la Ripensia și-a luat ”zborul” și a semnat cu un club din Italia! Alt fotbalist al timișorenilor îl va urma în curând

Autor: Anda DELIU Publicat: 08 Sep. 2022, 14:02 Liga 2
EXCLUSIV | Încă un tânăr talentat de la Ripensia și-a luat ”zborul” și a semnat cu un club din Italia! Alt fotbalist al timișorenilor îl va urma în curând

Ripensia Timișoara a rămas fără unul dintre tinerele sale talente și se va despărțit, luna viitoare, conform informațiilor Liga2.ro, de încă un tânăr jucător.

Luca Szimionaș a semnat cu Hellas Verona, iar Ioan Vermeșan are toate șansele să facă același pas.

Szimionaș a dat probe iarna trecută la Sassuolo

Luca Szimionaș a fost luat de Ripensia de la LPS Banatul. Iarna trecută, jucătorul a dat probe la Sassuolo, însă, iată că, acum, în septembrie, căci jucătorul a împlinit 16 ani în data de 3, a semnat cu Hellas Verona.

Agentul lui a și publicat o poză de la semnare contractului. Szimionaș a profitat de faptul că la 16 ani, când se semnează primele contracte de profesioniști, fotbaliștii pot semna cu orice club doresc. Cei unde a mai fost legitimat ca junior nu se pot opune, și vor primi doar sumele aferente din grila de compensare.

  • Luca Daniel Szimionaș a debutat pentru Ripensia în acest sezon de Liga 2, în meciul cu Minaur, terminat la egalitate, scor 1-1, la Baia Mare, în data de 20 august 2022. A evoluat în ultimele 24 de minute ale jocului. În rest n-a fost utilizat.

Vermeșan împlinește 16 ani în data de 18 octombrie și merge și el la Verona

Informațiile Liga2.ro sunt că Ioan Vermeșan, atacantul Ripensiei, va urma același traseu. Jucătorul împlinește 16 ani în data de 18 octombrie și sunt șanse mari să facă același pas ca Szimionaș, colegul de la naționalele U16 și U17.

Vermeșan a jucat pe la ACS Poli, Ripensia și UTA, unde nu a rămas, preferând să se întoarcă acasă, la Timișoara.

  • Ioan Vermeșan a debutat la Ripensia și în Liga 2 în acest sezon, 2022-2023. A fost utilizat în patru meciuri, totalizând doar 64 de minute pe teren în finalul jocurilor cu Unirea Slobozia (1-2), Minaur Baia Mare (1-1), FC Brașov (0-1) și Metaloglobus (2-1).

Ripensia nu mai transferă, doar încasează grile!

Astfel, și dacă Vermeșan va semna cu Hellas, clubul bănățean va încasa grila de formare.

Problema este că Ripensia pierde, iată, mulți tineri talentați, internaționali de juniori.

În perioada de transferuri, clubul i-a lăsat să plece pe Ion Vasluian și Zoran Mitrov, gratis. Ripensia a tatonat și o readucere a lui Vlad Chera, care nu s-a mai concretizat.

Luca Szimionaș, într-un interviu pentru clubul Ripensia după ce a debutat la naționala U16 a României:

Autor: Anda DELIU Publicat: 08 Sep. 2022, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă