Florin Maxim și jucătorii săi continuă la Corvinul și după eșecul de la FRF: ”Un șoc, dar ne așteptam, cumva. Alegând meciurile de Europa League ne-am asumat și un risc.” Antrenorul, declarații despre jocul cu Viitorul Pandurii, obiectiv și achiziții

Florin Maxim și jucătorii săi continuă la Corvinul și după eșecul de la FRF: ”Un șoc, dar ne așteptam, cumva. Alegând meciurile de Europa League ne-am asumat și un risc.” Antrenorul, declarații despre jocul cu Viitorul Pandurii, obiectiv și achiziții

În ziua în care Corvinul a primit răspuns negativ din partea FRF, în speța cesionării activității clubului către unul de drept privat și a locului în Liga 2, pentru a se obține dreptul la promovare, jucătorii lui Florin Maxim au intrat pe teren pentru primul lor joc în actuala ediție a Cupei României. Partida, una amânată cu o săptămână, fiindcă la ora la care trebuia să aibă loc inițial Corvinul era în Kazahstan pentru returul întâlnirii cu Astana, din cadrul Turului 3 al Conference League.

În ciuda veștii proste primite de la București, ”corbii” n-au avut emoții în fața modestei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe care au învins-o cu scorul de 3-0 pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în Turul 3 al Cupei României.

După joc, Florin Maxim a fost mai calculat în vorbe decât agentul său și primar, care s-au dat în stambă pe unde au putut fiindcă membri Comitetului Executiv al FRF nu au încălcat regulamentele pentru ei. Antrenorul a spus că refuzul de la FRF, venit din cauza contestațiilor cluburilor adversare din Liga 2, era luat în calcul și anticipat.

Maxim a mai transmis că le va cere în continuare jucătorilor săi se se bucure de fotbal, că va rămâne pe banca echipei și că își dorește patru achiziții.

Florin Maxim, după victoria din Cupă cu Viitorul Pandurii: ”Băieții și-au văzut de fotbal și s-au bucurat de el”

Corvinul s-a impus, joi, cu scorul de 3-0, în meciul de la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în cadrul Turului 3 al Cupei României, prin golurile marcate de Nicolae Pîrvulescu (22′), Lucas Câmpan (30′) și Marius Lupu (47′).

Despre meci, Maxim a spus că nu are ce să le reproșeze ceva jucătorilor săi, deși nu a fost întrebat despre așa ceva, dar, totuși, a fost derajat de cel puțin un aspect.

”Băieților n-am ce să le reproșez. În urma celor întâmplate… am aflat la 12:30 că nu avem drept de promovare. E greu, cumva, să te recalibrezi, dar băieții și-au văzut de fotbal și s-au bucurat de el cum le-am spus din momentul venirii mele la Hunedoara, că trebuie să ne bucurăm pe teren și la acest joc, să rămânem cu lucruri bune după meciuri. Astăzi nu am ce să le reproșez, poate faptul că am forțat mai mult decât trebuia, iar după 2-0 i-am băgat puțin în joc pe adversarii noștri cu niște mingi greșite, dar, ca distribuție, cum am stat în teren, cum s-au mișcat și ce-au obținut astăzi, sunt fericit. Să vedem ce va fi de acum încolo, pentru că nu va fi simplu, fiindcă tocmai am aflat că nu avem dreptul de promovare, dar eu sunt convins că vom clădi o echipă bună și la anul să avem și noi dreptul de promovare”, a spus Maxim reporterului Liga2.ro.

  • Dacă cei de la Corvinul au fost la primul joc în această ediție a Cupei României, Viitorul Pandurii s-a aflat la al doilea său meci. În cel precedent a întâlnit trupa din Liga 3 Jiul Petroșani, în Turul 2, pe care abia a învins-o la lovituri de departajare. A fost 1-1 după 90 de minute, cu o egalare în prelungiri, 2-2 după reprizele de prelungiri și 4-2 la lovituri de departajare.

Maxim, despre decizia FRF împotriva Corvinului: ”Un șoc. Poate ne așteptam, cumva”

Maxim a recunoscut că vestea refuzului din partea FRF, de acceptare a schimbărilor în ceea ce privește clubul Corvinul, pentru a obține drept de promovare, a fost un șoc și crede că cei care au contestat (FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și Campionii FC Argeș) au făcut-o împotriva FRF, nu a trupei din Hunedoara.

”A venit ca un șoc. Poate ne așteptam, cumva, dar… nici nu știu. Nu vreau să comentez, pentru că nici nu am stat să mă gândesc prea mult. Au fost acele contestații. Probabil dacă au fost acele contestații ale celorlalte cluburi, ele nu s-au îndreptat împotriva noastră, ci împotriva federației. Asta e, am fost respinși și mergem mai departe”, a spus Maxim pentru Liga2.ro.

Corvinul, în victoria cu Viitorul Pandurii: Lefter – Bradu, Lică, Ant. Manolache, Velisar (I. Pop 63′) – Cărăruș – Gîrbiță (Hergheligiu 63′), Al. Neacșa (cpt.)(King Otega 87′), Nic. Pîrvulescu – Lupu (Chukwu 76′), Câmpan (Dar. Grigore 63′). Rezerve neutilizate: Blaga – Predică.

Antrenorul Corvinului, asumat: ”Am ales să jucăm în Europa”. Dar și neîncrezător în sine: ”Părerea mea oricum nu contează!”

Antrenorul a fost întrebat și dacă vor dori jucătorii să plece după această decizie a FRF sau poate chiar el. Maxim a reamintit că toți de la Corvinul au ales ca echipa să joace în cupele europene, deci au pus în plan secund schimbarea în club de drept privat, pentru a se putea obține dreptul la promovare.

Este trist cum unul dintre cei mai buni antrenori din fotbalul românesc în sezonul trecut a spus faptul că părerea sa nu contează!

”Jucătorii sunt sub contract. Noi am luat în calcul. Băieții știau. În momentul în care noi am ales meciurile de Europa League ne-am asumat și un risc și iată că acel risc asumat ni s-a întâmplat, nu avem drept de promovare. Atunci am știut cu toții că se poate întâmpla și scenariul ăsta și mergem mai departe. Jucătorii sunt sub contract și nu există să plece.

Eu îmi văd în continuare de ceea ce am eu de făcut. Degeaba mi se pare mie absurd. Acestea sunt legile, noi știam din sezonul trecut că nu avem drept de promovare, am ales să jucăm în Europa și ne-am făcut și noi o carte de vizită. Nu e de colo ca o echipă de Liga a 2-a, cum suntem noi, să joace în cupele europe. Și băieții și-au făcut o carte de vizită. Acum, e frustrant, nu e frustrat, părerea mea oricum nu contează!”, a declarat Maxim.

Corvinul are de apărat trofeul Cupei României: ”Ne vom recalibra și vom juca fiecare meci cum am jucat din momentul în care am ajuns la Hunedoara”

Prin calificarea în Play-off-ul Cupei României, Corvinul și-a asigurat un meci în această fază contra Campionii FC Argeș, nimeni alta decât una dintre cele patru echipe care s-au opus obținerii dreptului de promovare în prima ligă din acest moment, după începerea campionatului.

Corvinul a participat în șase meciuri europene în această vară tocmai datorită câștigării Cupei României. Echipa va trebui să-și apere trofeul!

”Noi ne-am dorit și sezonul trecut, ne-am stabilit în vestiar un obiectiv. Chiar dacă pentru multă lume părea, cumva, o utopie să iei Cupa României, noi am muncit, am făcut ceva în sensul ăsta, că nu îți bagă nimeni în traistă, dacă nu faci, băieții se antrenează bine, au trecut prin momente grele, prin deplasări lungi, dar eu zic că ne vom recalibra și vom juca fiecare meci cum am jucat din momentul în care am ajuns la Hunedoara”, a spus Maxim, întrebat dacă echipa sa va ataca din nou câștigarea Cupei României.

Maxim așteaptă patru achiziții noi la Corvinul

Înainte de jocul cu Viitorul Pandurii, din Cupă, Corvinul a jucat la foc automat, și nu orice jocuri, ci unele de un nivel superior, șase dintre ele în competiții europene: Supercupa României cu FCSB (0-3 la București), dubla cu Paksi FC, vicecampioana Ungariei și câștigătoarea Cupei (4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu), în Turul 1 din Europa League, dubla cu HNK Rijeka, vicecampioana și finalista Cupei din Croația (0-0 la Sibiu și 0-1 la Rijeka), în Turul 2 al Europa League, și dubla cu Astana, vicecampioana din Kazahstan (1-2 la Sibiu și 1-6 la Almatî), din Turul 3 al Conference League.

Pentru echipa hunedoreană urmează tot un program aglomerat, în contextul în care a beneficiat de trei jocuri amânate în debutul Ligii 2, poate și pentru această schimbare așteptată de la FRF.

Maxim a vorbit și despre patru achiziții pe care și le dorește, după ce echipa s-a despărțit de cinci jucători până acum, în acest început de sezon și ieșirea din competițiile europene: Marius Chindriș (Gloria Bistrița Năsăud / Liga 3), Denis Hrezdac (UTA / Liga 1) și ”vedetele” Roger Junio, Desley Ubbink și Sergiu Buș.

”Suntem obișnuiți, și în sezonul trecut am jucat la fel, din trei în trei zile. Sper să ne vină cât mai repede jucătorii pe care vrem să-i aducem. Vrem să mai aducem patru jucători și pot să zic că vom avea un lot bun, cu care să abordăm și meciurile din Cupă și cele din campionat.

Băieții trebuie să se bucure de fotbal, să atragă asupra lor ochii altor echipe mari. În momentul în care ei o vor face, și o vor face bine, și vor veni pe adresa lor, pe adresa clubului oferte, ne vom gândi și vom lua decizia atunci”, a mai spus Maxim la finalul jocului de la Severin, pentru Liga2.ro.

Următorul meci al Corvinului are loc duminică, în deplasare la Voluntari, contra FC Voluntari, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2. Trupa ildoveană este una dintre cele patru care s-au opus obținerii dreptului de promovare de către Corvinul.

Foto: Mircea Oglindoiu

Pe aceeași temă