Povestea merge mai departe! Corvinul a pierdut returul cu Paksi, dar merge mai departe în Europa League grație succesului fulminant din tur!

Ionuț MARIN 18 Jul. 2024, 23:51 Liga 2

Cupa României, play-off în Liga 2, dublă manșă în preliminariile Europa League depășită en-fanfare: Corvinul Hunedoara, totul în mai puțin de patru luni.

Joi seară, 17 iulie, la Sibiu, susținută de aproape un sfert din populația orașului de proveniență, Corvinul nu a avut nicio emoție în returul cu vicecampioana Ungariei, Paksi, pierdut cu 0-2, după instrucția din tur, 4-0.

Corvinul, 4-2 la general cu Paksi și merge în Turul 2 din Europa League

Echipa antrenată de Florin Maxim a părut că tratează meciul la nivel de matineu. N-a forțat, dar nici nu a tremurat. Maghiarii au punctat de trei ori, prima reușită – anulată pentru offside de VAR, Konyves, în minutul 28. În primul mitan, Corvinul s-a ținut bine și aproape de Paksi. Pîrvulescu, pe final de repriză, a avut șansa deschiderii scorului, cea mai mare ocazie a Corvinului din retur.

După odihnă, oamenii lui Florin Maxim au dat senzația că au terminat benzina. Și asta rapid, după vreo oră de joc. Ce-i drept, siguri de calificare, le-au permis ungurilor să atace în valuri. N-au faultat, n-au jucat urât, n-au tras de timp. Primul avertisment la gazde a venit la 0-2. Konyves (78) și Bode (89) au punctat pentru succesul celor de la Paksi, unul doar de palmares.

Corvinul se pregătește de dubla mult mai grea cu Rijeka, dinaintea startului campionatului Ligii 2, în care va începe tot fără drept de promovare, după ce și-a asigurat cel puțin șase meciuri în europa prin această calificare în fața celor de la Paksi.

Ce atmosferă, ce frumos!

Stadionul Municipal din Sibiu a fost pe trei sferturi plin la meciul Corvinului.

Cei mai mulți spectatori au venit din Hunedoara, o oră și jumătate pe autostradă. Nu toți au prins însă startul meciului, cum nu l-au prins nici fanii celor de la Paksi, blocați zeci de minute în trafic din cauza unui accident.

”România, România”, s-a auzit din tribune în repetate rânduri. Nu au existat totuși incidente între suporteri, iar organizarea a fost ireproșabilă.

CORVINUL HUNEDOARA – PAKSI FC 0-2 (4-0 în tur)

Norbert Konyves 78′, Daniel Bode 89′

Corvinul Hunedoara: Lefter – Flv. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Al. Neacșa (cpt.)(Velisar 84′) – Roger Junio (I. Pop 90+2′), Bradu (Ubbink 84′), Hrezdac – Lupu, Sg. Buș, Nic. Pîrvulescu (Gîrbiță 90+2′)
Rezerve neutilizate: Blaga – M. Chindriș, Hergheligiu, T. Mitran, Dar. Grigore, Predică, Chukwu, Cărăruș
Antenor: Florin Maxim

Paksi FC: Szappanos – Otvos, Kinyik, J. Szabo (cpt.) – Osvath, Mezei (Windecker 62′), Vecsei (Vas 71′), K. Papp, K. Kovacs (Silye 62′) – Hahn (Bode 62′), Konyves
Rezerve neutilizate: B. Simon – Skribek, B. Balogh, Kocsis, Lenzser, Toth, Gevay
Antrenor: Gyorgy Bognar

Stadion: Municipal (Sibiu – România). Arbitru: Peter Kralovic. Asistenți: Milan Strbo și Dusan Stofik. Rezervă: Balint Kiss. VAR: Michal Ocenas. AVAR: Erik Gemzicky (toți din Slovacia).

Foto: Marius Tudor și Ionuț Marin

Ionuț MARIN 18 Jul. 2024, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă