Corvinul, cel puțin încă doi ani în Liga 2! Hunedorenii joacă și în acest sezon tot fără drept de promovare. Cluburile care s-au opus ca FRF să încarce regulamentele pentru ”corbi”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 14:05 Liga 2
Corvinul, cel puțin încă doi ani în Liga 2! Hunedorenii joacă și în acest sezon tot fără drept de promovare. Cluburile care s-au opus ca FRF să încarce regulamentele pentru ”corbi”

Corvinul Hunedoara va juca fără drept de promovare în prima ligă și în ediția 2024-2025 de Liga 2, pentru al doilea an la rând de când a ajuns în acest campionat.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a respins solicitarea clubului hunedorean de trecere la asociația sportivă cu drept de promovare, de la CS Corvinul 1921 Hunedoara la ACS FC Corvinul Hunedoara 1921, chiar dacă Direcția Juridică a federației constata, zilele trecute, și dădea aviz favorabil acestei schimbări.

Mai multe cluburi din Liga 2, candidate la promovare, s-au opus acestei modificări, în urma apariției avizului de la Direcția Juridică, iar membri CEx au luat decizia normală, altfel forul condus de Răzvan Burleanu și-ar fi încălcat toate regulamentele, așa cum Liga2.ro a scris cu ceva timp în urmă.

Corvinul joacă în Liga 2 tot fără drept de promovare. Comitetul Executiv al FRF a respins trecere la noua asociație, de drept privat

Vestea refuzului de la FRF a venit joi, 22 august 2024, în urma ședinței Comitetului Executiv, chiar în ziua în care Corvinul are meci în Cupa României.

Nu este debutul său în sezonul 2024-2025, fiindcă acesta a fost consemnat odată cu disputarea partidei din Supercupa României contra FCSB, joc pierdut cu scorul de 0-3 la București, în data de 4 iulie. Mai apoi, echipa antrenată de Florin Maxim a jucat în cupele europene, reprezentând România datorită faptului că a câștigat, din postura de divizionară secundă, Cupa României. A avut patru partide în Europa League și două în Conference League, eliminarea sa din Europa producându-se miercurea trecută, în Kazahstan.

Corvinul a beneficiat de trei jocuri amânate în Liga 2, în primele trei etape, în speranța că va putea să treacă pe noua asociație sportivă înființată, ca să aibă drept de promovare.

Dacă FRF ar fi aprobat, adică membri CEx ar fi votat avizul venit de la Direcția Juridică a federației, atunci s-ar fi încălcat mai multe regulamente.

FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și CFC Argeș nu au fost de acord ca FRF să încalce regulamentele pentru Corvinul!

Nu au fost de acord FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și Campionii FC Argeș, potrivit unui anunț al FRF, candidatele la promovare fiind împotriva avizului juridic semnat de juristul Adrian Stângaciu contestabil în cinci zile de la publicarea sa. Apropo, acesta fusese publicat în interiorul site-ului FRF, dar fără a fi și făcut public, adus în față, probabil pentru a nu fi ușor vizibil.

”Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului”, sună anunțul FRF.

Corvinul și alte șapte cluburi, fără drept de promovare în prima ligă, în sezonul 2024-2025

Federația Română de Fotbal se declara impresionată de realizările Corvinului Hunedoara, câștigătoare a Cupei României și calificată în europa, din postura de divizionară secundă, prin însuși președintele Răzvan Burleanu, care comunica după ședința din 23 iulie a Comitetului Executiv că federația va face tot ceea ce poate pentru ca trupa antrenată de Florin Maxim să își schimbe forma de organizare în această vară, pentru ca în noul sezon de Liga 2 să joace cu posibilitatea de a promova în prima ligă. Chiar și după începerea campionatului Ligii 2, în care Corvinul nu a început, fiindu-i amânate primele trei jocuri, tocmai pentru a trece pe noua asociație. Cum această schimbare ar fi fost ilegală, iar nimeni nu o contesta în primele cinci zile de la acordarea avizului de către Serviciul Juridic, se înțelegea că nimeni nu are nimic împotrivă ca FRF să-și încalce regulamentele pentru Corvinul. Lucru care nu s-a întâmplat.

În aceste condiții, sezonul 2024-2025 de Liga 2 are tot opt echipe în componența sa fără drept de promovare.

Cluburi de drept public sunt: CSC Șelimbăr, Steaua București, CSM Slatina, CS Corvinul Hunedoara, CSC Dumbrăvița, CS Afumați, Unirea Ungheni și CSM Focșani.

Iată avizul Serviciului Juridic al FRF, care își dădea acordul ca CS Corvinul să își cesioneze locul în Liga 2 către ACS FC Corvinul:

Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă