FCU Craiova și Adrian Mititelu, explicație și anunț bombă în cazul Corvinului! Ce ar fi contestat, de fapt, și de ce FRF a ”distrus” clubul hunedorean: ”Sper să rămână în competiție”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 16:25 Liga 2
FCU Craiova și Adrian Mititelu, explicație și anunț bombă în cazul Corvinului! Ce ar fi contestat, de fapt, și de ce FRF a ”distrus” clubul hunedorean: ”Sper să rămână în competiție”

FCU Craiova este unul dintre cluburile care s-au opus ca echipa Corvinul să își schimbe forma juridică după începerea sezonului de Liga 2, pentru a avea drept de promovare la finalul sezonului 2024-2025, și a avut și un comunicat prin care și-a motivat decizia.

Inclusiv patronul său, Adrian Mititelu, a avut o reacție oficială în spațiul public după ce planurile federației și hunedorenilor au fost date peste cap.

FCU Craiova explică de ce a făcut contestație împotriva Corvinului: ”Stângaciu Adrian a emis un aviz în contradicție flagrantă cu legea, săvârșind un fals”

Fără să le protejeze de această dată, așa cum cu alte ocazii a făcut-o în cazul altora și pe alte subiecte, FRF a anunțat numele cluburilor care s-au opus deciziei de a aproba cesionarea activității și a locului în Liga 2 de la CS Corvinul 1921 Hunedoara, club de drept public, la ACS FC Corvinul Hunedoara 1921, club de drept privat, pentru ca acesta să aibă drept de promovare în prima ligă la finalul sezonului 2024-2025.

FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și Campionii FC Argeș, candidatele la promovare în cazul în care Corvinul obținea aprobarea FRF, au fost împotriva avizului juridic semnat de juristul Adrian Stângaciu contestabil în cinci zile de la publicarea sa. Cum demersul Corvinului și federației era unul care încălca regulamentele, fiindcă noul sezon al Ligii 2 a început deja, iar schimbarea trebuia făcută înainte, Comitetul Executiv al FRF, cel care avea puterea să decidă în privința clubului hunedorean, a respins cererea.

FCU Craiova a avut imediat reacție după anunțul federației și a transmis că nu este împotriva Corvinului, ca acesta să promoveze, fiindcă este de părere că hunedorenii pot promova și în forma actuală, deoarece ”regulamentele invocate de FRF sunt nule de drept”. Așa cum au drept toate celelalte cluburi participante în Liga 2.

Clubul oltean susține în continuare că FRF își desfășoară activitatea nelegal, în acest sens având și un proces cu forul condus de Răzvan Burleanu.

”INFORMARE în legătură cu dreptul de promovare al echipei Corvinul Hunedoara
Clubul nostru nu se împotrivește ca, în situația în care, la sfârșitul competiției, echipa Corvinul Hunedoara se află pe un loc de promovare, această echipă să promoveze.
De asemenea, considerăm că toate echipele participante în cadrul competiției ligii a doua de fotbal trebuie să aibă drept de promovare deoarece:
– regulamentele invocate de FRF sunt nule de drept;
– statutul FRF aflat în vigoare este cel adoptat în 2001; conform acestui statut, nu există o interdicție pentru ca un club de drept public să joace în prima divizie;
– presupușii membri ai CEx al FRF desfășoară activitatea ilegal, nu dețin mandate legale;
– presupusul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu desfășoară activitatea legal;
– comisiile care funcționează în cadrul FRF, inclusiv comisiile de licențiere, funcționează în afara legii și, prin urmare, toate actele emise de acestea sunt nule de drept.
Or, având în vedere că este imposibilă constituirea, în mod legal, a comisiilor de licențiere, într-un termen util pentru sezonul viitor, se impune ca, pentru sezonul 2025-2026, să primeze exclusiv meritul sportiv.
Mai precizăm că contestația depusă ieri de clubul nostru a avut în vedere doar activitatea frauduloasă desfășurată de Stângaciu Adrian. Practic, Stângaciu Adrian, fără să aibă un drept legal, a emis un aviz în contradicție flagrantă cu legea, săvârșind un fals”, sună comunicatul FCU Craiova.

Adrian Mititelu aruncă bomba: ”Burleanu și FRF tocmai ce au distrus un club frumos, CORVINUL HUNEDOARA!”

Mai mult, patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, spune că FRF a distrus Corvinul Hunedoara prin decizia de astăzi, prin care nu i-a permis să activeze sub noua asociație, de drept privat.

”Burleanu și FRF tocmai ce au distrus un club frumos, CORVINUL HUNEDOARA!
Deoarece:
– Entitatea publică Corvinul și cedat deja activitatea către noua entitate de drept privat.
– Cedarea fost făcută prin Hotărâre a Consiliului Local Hunedoara, în conformitate cu procedura legala.
– Contractele jucătorilor încheiate pe entitatea de drept public au fost reziliate și încheiate noi contracte pe entitatea de drept privat.
– Pentru ca cei de la CORVINUL sa și salveze clubul sunt necesare alte artificii,( unele dincolo de lege) și grozavii.
– Sper totuși ca cei de la Corvinul sa reușească sa și rezolve problemele și sa rămână în competiție”, a scris Mititelu pe pagina sa de Facebook.

Corvinul are meci programat astăzi, 22 august, de la ora 17:30, în Turul 3 al Cupei României, la Drobeta Turnu Severin, contra Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar situația sa este în aer, deoarece jucătorii nu mai au contracte cu clubul care a primit refuz de la FRF. Dacă se va juca, se va naște o situație explozivă în fotbalul românesc, dacă, ulterior, va contesta cineva modul în care a jucat Corvinul!

  • FCU Craiova este singurul dintre cele patru cluburi anunțate de FRF că s-au opus deciziei favorabile Corvinului care a avut o reacție oficială după decizia CEx, prin care și-a explicat hotărârea. Asta demonstrează profesionalism!
Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă