Corvinul s-a despărțit de ”greii” Roger, Ubbink și Buș! Neacșa a semnat noul contract, dar nu însemnă că nu poate pleca. Alți doi jucători au oferte din alte părți

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 20 Aug. 2024, 15:45 Liga 2
Corvinul s-a despărțit de ”greii” Roger, Ubbink și Buș! Neacșa a semnat noul contract, dar nu însemnă că nu poate pleca. Alți doi jucători au oferte din alte părți

Conform previziunilor, după eliminarea din cupele europene, Corvinul Hunedoara s-a despărțit de cei trei jucători aduși în vară în lot tocmai pentru a se întări în vedere participării în Europa League și Conference League.

Este vorba despre brazilianul Roger Junio (mijlocaș central sau de bandă, 28 de ani, ex ”U” Cluj), olandezul Desley Ubbink (mijlocaș central ofensiv, 31 de ani, ex Emmen) și atacantul Sergiu Buș (31 de ani, ex Poli Iași). Cei trei aveau salarii mult prea mari pentru posibilitățile grupării hunedorene, referindu-ne la următorul sezon de Liga 2.

Roger Junio, Desley Ubbink și Sergiu Buș s-au despărțit, previzibil, de Corvinul

Despărțirea a venit, oarecum, natural, din moment ce fotbaliștii ar fi trebuit să semneze contracte cu noul club, Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921 (cel de drept privat, cu posibilitate de a promova la finalul actualului sezon de Liga 2), însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Anticipa acest lucru, la câteva minute după returul cu Astana și eliminarea din Conference League, chiar Bogdan Apostu, nimeni altul decât agentul lor și cel care pune la cale toate transferurile la Corvinul. Semn că plecarea lor de la echipa hunedoreană era cunoscută încă de la momentul semnării contractului cu CS Corvinul, iar nemulțumirile suporterilor vizavi de implicarea acestora devin acum și mai valabile.

”Vizavi de transferuri, rămâne să discutăm cu cei trei jucători. V-am spus, Roger şi Sergiu Buş şi Ubbink au semnat contracte pe un an, dar înţelegerea a fost că atunci când se părăseşte competiţia europeană, să discutăm din nou. În funcţie de posibilităţi… Corvinul nu-şi mai permite să plătească salariile, şi-a permis doar pe perioada participării în cupele europene. Să vedem în ce măsură ei pot rămâne în continuare la Corvinul sau nu”, spunea Bogdan Apostu, la DigiSport, la câteva minute după ce Corvinul pierdut cu 1-6 returul cu Astana.

Din moment de agentul jucătorilor transmitea că echipa nu-și mai permite să-i plătească pe cei trei, era clară situația lor.

De altfel, Sergiu Buș o comitea în direct chiar înainte de debutul Corvinului în cupele europene, după jocul din Supercupă cu FCSB, când spunea că a semnat pentru a ajuta echipa în partidele din Europa, nicidecum în lupta pentru promovare, așa cum a transmis clubul când semna cu ”greii” lui Apostu!

”Eu am venit să ajut echipa, înțelegerea a fost să joc pentru Europa, dar vedem ce va fi. Dacă bunul Dumnezeu ne va califica mai departe, probabil voi rămâne, însă… Eu am venit să ajut, să mă bucur și îmi doresc să facem performață în Europa”, spunea Sergiu Buș, iar imediat apăreau și primele comentarii din partea suporterilor la adresa sa.

Roger încă este fotbalistul Universității Cluj. Ubbink și Buș își caută deja echipe

Roger și Ubbink au fost întâlniți marți la Arad, unde au destule cunoștințe de pe vremea când evolua la UTA, în timp ce Buș a plecat – probabil – acasă, la București.

Agentul Bogdan Apostu urmează să le găsească alte contracte celor trei fotbaliști, cu toate că Roger jr. încă este legat de Universitatea Cluj, club de la care venise sub formă de împrumut la Corvinul.

Cei trei fotbaliști au fost utilizați des de Florin Maxim în partidele europene ale ”corbilor”:

  • Roger a început ca titular în toate cele 7 meciuri ale Corvinului din acest început de sezon, 1 în Supercupă, 4 în Europa League și 2 în Conference League. A strâns 90, 360 și 175 de minute în cele trei competiții.
  • Ubbink a jucat, la fel, în cele 7 partide, dar în cinci ca titular, astfel că are mai puține minute pe teren: 19 în Supercupa României, 190 în Europa League și 133 în Conference League.
  • Buș, în schimb, a ratat jocul tur din Conference League, din cauza cumulului de cartonașe galbene, astfel că a strâns șase prezențe pentru Corvinul din cele șapte posibile. A jucat 83 de minute în Supercupă, 360 în Europa League și 90 în Conference League. El a înscris în primul joc din Europa League, în acel spectaculos 4-0 din deplasare cu Paksi, însă a și ratat un penalty în returul cu Rijeka, pe final, la 1-0 pentru croați, când ar fi putut aduce egalarea într-un moment în care Corvinul era pe val. Acel penalty ratat i-a adus multe critici, iar impresarul și antrenorul Florin Maxim au încercat să-l apere cu declarații în fața celor care îl făceau mercenar.

”Au semnat toți!
Corvinul Hunedoara, gata de promovarea în Superliga: ”Au semnat” noul contract, mai puțin cei trei fotbaliști: Buș, Ubbink și Roger, care conform înțelegerii inițiale, au ajuns la Hunedoara pentru meciurile din cupele europene”, a anunțat Corvinul, marți, 20 august.

Neașca a semnat, dar asta nu înseamnă că plecarea la Sepsi nu mai e posibilă! Denis Hrezdac are șanse mari să se întoarcă la UTA încă din această săptămână

În schimb, din informațiile Liga2.ro, toți ceilalți componenți ai lotului au semnat înțelegerile cu noua entitate sportivă, care cesionează activitatea CS Corvinul și locul în Liga 2, pentru a avea drept de promovare la finalul sezonului deja început, în care trupa hunedoreană încă nu a debutat, având primele trei jocuri amânate.

Inclusiv Alexandru Neacșa, despre care se spunea că va plecat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din postura de jucător liber de contract. Dar, asta nu înseamnă că mutarea a căzut defintiv, dacă cele două cluburi se înțeleg pe bani sau poate pentru un schimb de jucători.

Plecarea lui Neacșa în acest moment în care clubul era într-un moment sensibil, ținând cont că e nevoit să ofere noi contracte, pe noua entitate, ar fi reprezentat o lovitură grea pentru Corvinul, chiar din partea căpitanului și a celui mai important jucător al lui Florin Maxim. Tocmai de asta, Apostu, Maxim și primarul Bobouțanu au simțit, cel mai probabil, nevoia să iasă public cu o poză în care erau alături de Neacșa, pentru a transmite că dețin controlul!

Totodată, Denis Hrezdac este dorit la UTA de Mircea Rednic, iar mutarea are șanse mari să se facă. Până la urmă, ”închizătorul” de 22 de ani este fotbalist formației arădene și doar a fost împrumutat la Corvinul, în acest debut de sezon chiar pentru ca acesta să prindă meciuri în cupele europene, ceea ce la Arad încă este un vis.

În mare măsură, totul depinde de dorința lui Hrezdac, de culoarul pe care acesta îl vede spre un tricou de titular în SuperLigă la UTA. Iar Rednic nu l-a solicitat degeaba, căci Cristian Mihai a început slab sezonul, iar portughezul Joao Pedro nu e chiar tipul de mijlocaș central în fața apărării, lângă belgianul Van Durmen.

Timotei Mitran, la Bistrița după Chindriș?

Altfel, sunt șanse mari ca Timotei Mitran (18 ani) să ajungă la Gloria Bistrița Năsăud, acolo unde se implică puternic, pe modelul Corvinul, Bogdan Apostu începând cu această vară. De altfel, la formația pregătită de Cristian Pustai a ajuns deja un mijlocaș al Corvinului, este vorba despre Marius Chindriș.

Și nu ar fi explus ca și alți jucători ai Corvinului, de care Maxim se poate dispensa, să fie direcționați la Bistrița.

Foto: Marius Tudor și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 20 Aug. 2024, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă