Documentul celor de la FC Voluntari care i-a interzis Corvinului să lupte în acest sezon pentru SuperLigă! Motivele invocate de ilfoveni | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Christian LUȚĂ 22 Aug. 2024, 20:03 Liga 2

Corvinul Hunedoara a primit oficial un răspuns negativ din partea Federației Române de Fotbal și nu va avea drept de promovare în SuperLiga nici în acest sezon, 2024-2025, cu toate că, sportiv, ar fi trebuit să se afle în primul eșalon încă din ediția curentă, fiindcă a terminat pe locul 2, direct promovabil, sezonul trecut de Liga 2.

Patru cluburi au contestat avizul juristului FRF care dădea undă verde Comitetului Executiv al FRF să aprobe transformarea Corvinului, iar ProSport a obținut documentul prin care FC Voluntari, unul dintre cele patru, s-a opus favorizării hunedorenilor.

Documentul prin care FC Voluntari care a interzis-o pe Corvinul Hunedoara în lupta pentru promovarea în SuperLigă!

Concret, conform regulamentului, cluburile de fotbal nu își pot schimba forma de organizare după începutul sezonului, iar Corvinul Hunedoara căuta să obțină o derogare din partea Federației Române de Fotbal pentru a deveni un club privat, prin cesionare de la un club de drept public, în contextul în care a participat în cupele europene datorită câștigătorii Cupei României, iar schimbarea formei juridice pe durata participării în Europa League și Conference League ducea la pierderea licenței pentru aceste competiții.

Federația a sprijinit Corvinul în acest demers, amânându-i chiar primele trei jocuri din Liga 2, sub pretextul că nu a început campionatul, însă avizul de la Juridic era contestabil, lucru care s-a și întâmplat.

FC Voluntari a contestat tentativa celor de la Corvinul de a beneficia de licența pentru cupele europene, iar mai apoi să își schimbe ”artificial” forma de organizare pentru a putea promova și în prima ligă, acuzându-i pe hunedoreni de ”neglijență și încălcarea principiului integrității competițiilor sportive”.

FC Voluntari, una dintre cele patru echipe care n-au închis ochii la transformarea Corvinului

Demersul ilfovenilor a avut câștig de cauză, astfel că FRF a anunțat astăzi că echipa Corvinul Hunedoara va mai rămâne cel puțin un sezon în Liga 2 fără drept de promovare în prima divizie.

FCU Craiova, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și Campionii FC Argeș au contestat avizul juridic care favoriza Corvinul. Dintre acestea, o poziție publică despre acțiunea sa a avut doar clubul din Craiova. Din partea ciucanilor a vorbit pentru ProSport Eugen Pîrvulescu.

Andrei TRIFAN, Christian LUȚĂ 22 Aug. 2024, 20:03 Liga 2
Pe aceeași temă