FK Miercurea Ciuc, reacție despre contestarea avizului care o favoriza pe Corvinul: ”Aveam o șansă și am profitat de ea!” | EXCLUSIV

Andrei PREOTU 22 Aug. 2024, 18:58 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, reacție despre contestarea avizului care o favoriza pe Corvinul: ”Aveam o șansă și am profitat de ea!” | EXCLUSIV

Corvinul nu a primit dreptul de a promova în SuperLigă, fiindcă trecerea de la clubul de drept public la cel privat nu a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF în ședința din 22 august 2024, iar FK Miercurea Ciuc a fost unul dintre cele patru cluburi care s-au opus și au fost arătate cu degetul de forul condus de Răzvan Burleanu, altă dată protectoare a identității celor care aveau ceva de contestat.

Eugen Pîrvulescu, deținător al funcție de administrator la clubul harghitean, susține că nu era statutar ca echipa din Hunedoara să obțină în acest moment dreptul de promovare în primul eșalon, după de Liga 2 a început.

FK Miercurea Ciuc, reacție pentru motivul pentru care s-a opus dreptului de promovare al Corvinului: ”Să se respecte regulamentele!”

Eugen Pîrvulescu a explicat de ce FK Miercurea Ciuc a contestat avizul juristului FRF, care recomanda CEx să aprobe schimbarea formei de organizare a Corvinului, în cazul în care nu există oponenți.

Spre deosebire de sezonul trecut, FK Miercurea Ciuc are șanse mari să promoveze direct în SuperLigă, iar Corvinul era cu siguranță o contracandidată serioasă pentru primele două poziții din Liga 2.

”Noi am contestat avizul favorabil primit de Corvinul Hunedoara! Vrem să se respecte regulamentele! Nu era statutar dreptul lor de promovare în prima ligă și pe asta ne-am bazat. Aveam o șansă și am profitat de ea. Dar asta nu înseamnă că noi vom promova cu siguranță în SuperLigă.

Noi i-am felicitat pe cei de la Corvinul Hunedoara pentru ceea ce au realizat și în Europa, dar una este una, alta este alta”, a spus Pîrvulescu pentru ProSport.

Anunțul făcut de FRF în privința Corvinului: ”Comitetul Executiv a decis să respingă cererea”!

Cum nu mai este timp suficient pentru a continua această speță, iar Corvinul are deja trei meciuri amânate în Liga 2, FRF a decis să nu aprobe dreptul de promovare al echipei din Hunedoara.

”Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatând îndeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului”, a fost anunțul făcut de FRF.

  • FCU Craiova, și ea adversară a Corvinului în Liga 2, a contestat avizul FRF și a explicat de ce a făcut asta. Mai mult, Adrian Mititelu a spus de ce Corvinul este într-o situație foarte dificilă privind continuarea activității.
Andrei PREOTU 22 Aug. 2024, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă