Corvinul speră! 0-0 cu Rijeka, la Sibiu, iar calificarea se joacă în Croația! Echipa lui Maxim, dominată teritorial, dar fără mari emoții

Ionuț MARIN 25 Jul. 2024, 22:20 Liga 2

Corvinul Hunedoara continuă o poveste ce părea incredibilâ în urmă cu un an. Alb-albaștrii abia promovau vara trecută din Liga 3. Acum dețin Cupa României, au jucat Supercupa, se bat pentru dreptul de promovare în primul eșalon și au jucat deja trei meciuri în Europa. Sunt siguri de alte cel puțin trei!

Joi seară, Corvinul s-a ținut tare cu vicecampioana Croației, HNK Rijeka, un adversar mult mai bine cotat decât maghiarii de la Paksi FC, de care a trecut în Turul 1 al Europa League (4-2 la general, după 4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu) și a scris istorie din postura de divizionară secundă.0-0 s-a termina manșa tur din faza a doua a celei de-a doua competiții intercubluri de pe continent.

Corvinul, egală cu vicecampioana Croației

Rijeka a fost cu posesia, peste 60 la sută în prima repriză, Corvinul cu contraatacurile. Sergiu Buș, fost atacant al lui CFR și FCSB, a irosit ocazii bune (3, 27). Gazdele au cerut penalty în minutul 9, pentru un presupus henț, faza nici măcar nu a fost verificată de VAR.

Partea a doua a fost cu mai multe șanse pentru croați: Radeljic (55) a ratat mingea și s-a lovit de bară, Fauk (82) a trimis peste din lovitură liberă. Corvinul a rămas cu arma contraatacului și a forțat victoria pe final, încurajată de peste 7.500 de spectatori prezenți de această dată pe Municipalul din Sibiu.

S-a terminat, totuși, 0-0, echitabil, raportat la modul cum s-a jucat la Sibiu, între reprize de ploaie, dar pe un gazon excelent.

Totul se decide săptămâna viitoare, în Croația, dar indiferent de deznodământ, Corvinul e sigură de cel puțin încă o dublă în Europa. Jos pălăria!

Mai puțini spectatori decât cu Paksi

Doar 7.500 de spectatori au fost în tribune la meciul de la Sibiu, dintre care aproximativ 150 de fani ai croaților de la Rijeka.

Asta în condițiile în care gazdele de la Corvinul așteptau un sold-out, după 9.000 de oameni foști săptămâna trecută la returul cu Paksi.

Biletele au fost mai scumpe, vremea instabilă, cu furtuni în toată zona de vest, acestea au fost posibile cauze pentru care stadionul nu s-a umplut.

Cine câștigă dubla manșă dintre Corvinul și HNK Rijeka merge în Turul 3 al Europa League, unde va întâlni calificata dublei dintre FC Sheriff Tiraspol (Moldova) și IF Elfsborg (Suedia), iar cine pierde ajunge în Turul 3 al Conference League, unde va da peste câștigătoarea duelul dintre FC Milsami Orhei (Moldova) și FC Astana (Kazahstan).

CORVINUL HUNEDOARA – HNK RIJEKA 0-0

Corvinul Hunedoara: Lefter – Flv. Iacob (Lupu 54′), Lică, Ant. Manolache, Velisar – Ubbink (Bradu 89′), Hrezdac, Al. Neacșa (cpt.) – Roger Junio, Sg. Buș, Nic. Pîrvulescu
Rezerve neutilizate: Blaga – I. Pop, Hergheligiu, Predică, T. Mitran, Gîrbiță, Cărăruș, Chukwu, Câmpan, M. Chindriș
Antenor: Florin Maxim

HNK Rijeka: Zlomislic – Bogojevic, Galesic (cpt.), Radeljic (Majstorovic 58′), Cabraja (Smolcic 79′) – Hodza, Selahi (Ivanovic 58′), Petrovic – Marco Pasalic (Butic 87′), Obregon (Fruk 58′), Jankovic
Rezerve neutilizate: Posavec – Kitin, Djouahra, Banda, Ilinkovic, Rukavina, Dujmovic
Antrenor: Zeljko Sopic

Stadion: Municipal (Sibiu – România). Arbitru: Philip Farrugia. Asistenți: Alan Camilleri și Luke Portelli. Rezervă: Alex Johnson (toți patru din Malta). VAR: Gianluca Aureliano. AVAR: Matteo Gariglio (ambii din Italia).

Foto: Marius Tudor și Ionuț Marin

Ionuț MARIN 25 Jul. 2024, 22:20 Liga 2
Pe aceeași temă