CSC Dumbrăvița merge mai departe în Cupa României, în Play-off, după ce a trecut la limită de Avântul Periam

Anda DELIU 13 Sep. 2022, 23:47 Cupa României
CSC Dumbrăvița merge mai departe în Cupa României, în Play-off, după ce a trecut la limită de Avântul Periam

CSC Dumbrăvița a obținut biletul pentru Play-off-ul Cupei României după ce s-a impus cu 1-0 în deplasare la Avântul Periam, în Turul 3.

Ambele echipe au avut ocazii, dar doar formația din Liga 2 a reușit să și bage mingea în plasă.

Partida de la Periam a fost echilibrată

De altfel, Avântul a avut prima mare ocazie a meciului, în minutul 20. Andrei Sîntean a tras din marginea careului în minutul 20, dar Mikloș a reușit să scoată de la vinclu. Șansa ratată s-a răzbunat, iar în minutul 37 au înscris oaspeții. Patrick Pașcalău (foto, în dreapta, alături de Ghinescu), jucător de 16 ani lăudat de antrenorul său la finalul jocului din campionat din weekend, a marcat cu capul după o centrare din dreapta de la Răzvan Ghinescu.

Pentru Pașcalău a fost primul gol în tricoul alb-verde.

A fost un meci cu multe ocazii, dar fără să se mai poată înscrie.

AVÂNTUL PERIAM – CSC DUMBRĂVIȚA 0-1

Patrick Pașcalău 37′

Avântul Periam: Mih. Voinea – R. Mureșan (cpt.), Bg. David, Cr. Mitrea, Gălățan – Gașpar, Pițuc (Ologu 77’), Mager (Arm. Popescu 83’), Kuhn (Viașu 68’) – Siminiceanu, Sîntean
Rezerve neutilizate: Burtic – R. Popa, Bîlc, Bot, Prața
Antrenor: Sorin Bălu

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Bura-Koț, Gîsă, Bain – Tismonar, Andr. Olaru, I. Tănase (Martinov 85’), L. Bodri (Dav. Popa 85’), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (P. Simon 62’), Pașcalău (Curea 70’) 
Rezerve neutilizate: Trifon – Amariei, Bickling, Ad. Ungureanu, Grigoriu
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Comunal (Periam – Timiş). Arbitru central: Ionela Alina Peşu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Daniela Constantinescu (Craiova). Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara). Delegat joc: Vasile Rad (Arad).

Sorin Bălu, mulțumit și după înfrângere

Deși a avut ambiții mari să meargă mai departe în Cupa României, Sorin Bălu a trebuit să se recunoască învins de fosta sa echipă.

”Un meci bun făcut de echipa mea. Și ei au avut ocazii, și noi am avut ocazii, dar doar ei au fost cei care au marcat. Îmi felicit elevii pentru acest joc bun, au avut o atitudine bună și care îmi dă speranțe pentru viitor”, a declarat Sorin Bălu pentru Liga2.ro.

Anterior, în Turul 1, Avântul Periam trecuse de Pobeda Star Bisnov, cu scorul de 3-2, iar în Turul 2 a învins cu scorul de 3-1 echipa Progresul Pecica.

În campionat, după primele trei etape, echipa lui Bălu nu o duce deloc bine, având doar trei puncte și fiind pe penultimul loc în Seria a 8-a, pe 9. În etapa a 4-a va juca vineri, de la ora 17:00, în deplasare la clasata pe locul 3 Șoimii Lipova, meci în care arădenii vor reveni acasă după exil.

Cosmin Stan voia mai multe goluri

Antrenorul Dumbrăviței spune că ar fi vrut ca echipa sa să nu rateze așa multe ocazii. ”Un joc de care aveam nevoie. Aveam mare nevoie de acest joc, de această victorie, de această calificare pentru ceea ce urmează în campionat. Poate dacă nu aveam aceste rezultate negative în Liga 2 nu aș fi pus atât preț pe meciul de cupă, deși e clar că am fi venit să ne calificăm. Dar poate că ar fi jucat mult mai mulți tineri. Așa, am avut nevoie de calificare pentru moralul nostru. Chiar dacă am obținut-o la limită, cred că e o victorie foarte importantă pentru noi. Atitudinea a fost așa cum mi-am dorit, iar față de alte meciuri ne-am organizat bine. În plus, am avut foarte multe ocazii și aici e nemulțumirea legată de meciul de astăzi. Am tratat cu foarte mare superficialitate cele cinci-șase ocazii imense pe care le-am avut. E mai greu să ratezi din asemenea poziții. Am întâlnit un adversar care și-a vândut foarte scum pielea. O echipă bine pregătită, mult în creștere față de ceea ce am văzut la ei în sezonul trecut. Au avut și cei de la Periam ocaziile lor, cu șuturi multe de la distanță, foarte periculoși la fazele fixe, dar ne-am descurcat bine. Ceea e cel mai important am obținut, adică această victorie de moral pentru noi”, a declarat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița fusese singura echipă din Liga 2 repartizată și în Turul 2 al Cupei României, însă FRF i-a făcut atunci cadou o calificare din oficiu.

Echipa timișeană clasată pe locul 17 în Liga 2 după primele șase etape, cu 4 puncte, urmează să joace în runda a 7-a în deplasare la Minaur Baia Mare (locul 13, 8 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 13 Sep. 2022, 23:47 Cupa României
Pe aceeași temă