CSC Dumbrăvița, dominată clar de Unirea Slobozia. Cosmin Stan: ”Scorul trebuia să fie mult mai mare!” Puștiul ”premiat” cu felicitări: ”Un copil de 16 ani a jucat fotbal și a avut atitudinea necesară”

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 22:29 Liga 2
CSC Dumbrăvița, dominată clar de Unirea Slobozia. Cosmin Stan: ”Scorul trebuia să fie mult mai mare!” Puștiul ”premiat” cu felicitări: ”Un copil de 16 ani a jucat fotbal și a avut atitudinea necesară”

Nou-promovata CSC Dumbrăvița a dat de greu în Liga 2, unde a bifat a treia înfrângere consecutivă. Echipa timișeană a pierdut cu scorul de 2-4 acasă cu Unirea Slobozia, noul lider din campionat.

Fair-play, Cosmin Stan a recunoscut că echipa lui Costel Enache putea să aibă la final un avantaj mai mare după ce s-a jucat pe teren.

Dominare clară a Unirii Slobozia în prima repriză

Oaspeții de la Slobozia au avut ocazia să deschidă rapid scorul. În minutul 6, talentatul, dar indisciplinatul Martinov l-a faultat în careu pe timișoreanul Golda. Constantin Toma a tras pe jos și l-a învins pe portarul Mikloș. Diferența a crescut după zece minute, căci Ionuț Dinu a marcat cu capul, după un corner.

După aceste reușite din faze fixe, Unirea a marcat și pe construcție. În minutul 24, o minge venită din centrarea lui Afalna l-a lovit pe Călin Toma în față și s-a dus în poartă, surprinzându-l total pe portarul Mikloș. Peste cinci minute, Dumbrăvița a primit penalty pentru henț, iar Răzvan Ghinescu a redus diferența la 1-3. Din minutul 36, scorul a devenit însă 1-4, după golul marcat cu capul de Christ Afalna la un atac al Sloboziei.

Doar un gol în a doua repriză de la Dumbrăvița

Cosmin Stan a făcut trei schimbări la pauză și i-a trimis pe teren pe Cristian Grancea, Ionuț Tănase și Petre Simon. Mutările nu au avut însă rezultatul scontat. La acest scor, oaspeții și-au permis și câteva erori, ca și faza la care Golda a tras pe corpul portarului, așa cum o mai făcea și când juca în tricoul Ripensiei.

În minutul 68, Ibrian a avut o reluare cu capul în transversală. Până la urmă, cu sterilitatea ofensivă a gazdelor, în minutul 88, Dumbrăvița a obținut un nou penalty. Patrick Pașcalău a fost faultat de Dinu, iar Călin Toma a marcat pentru 2-4 de la punctul cu var.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu Unirea Slobozia: Mikloș – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri (Dav. Popa 77’), Ad. Ungureanu (Grancea 46’), Andr. Olaru (I. Tănase 46′), Martinov (Paulevici 46’), Ghinescu (P. Simon 46’) – L. Bodri, Pașcalău. Rezerve neutilizate: Trifon – Bura-Koț, Curea, Amariei.

Cosmin Stan, supărat că elevii săi fac cadouri adversarului

Antrenorul Dumbrăviței a recunoscut că scorul putea fi mai mare în favoarea adversarului, deoarece elevii săi fac în continuare multe greșeli care repun adversarii în posesie sau în poziții favorabile.

”Greșelile și aceste cadouri pe care le facem… Of! În începutul meciului, iar, la fel am început cu 0-1. E foarte greu când începi meciurile de la 0-1 cu adversari foarte buni. Am întâlnit astăzi cred că cea mai bună echipă cu care am jucat până în momentul de față. Un joc modern și cine nu a văzut meciul se gândește că dacă a fost 2-4, poate a fost un meci strâns. Scorul trebuia să fie mult mai mare. Chiar am ieșit bine cu scorul din ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au avut câteva ocazii rarisime, cu care puteau să se distanțeze și puteau să facă scor. Meciul a fost deschis de la început. Ambele echipe au fost preocupate de a juca ofensiv. Lor le-a ieșit destul de bine. Nouă nu ne-a ieșit. Am avut puține realizări. Dar, pentru spectatorul care a venit neutru să urmărească meciul, cred că a fost un spectacol. Astăzi a văzut șase goluri și o grămadă de ocazii și a văzut și un fotbal ofensiv, mai ales din partea echipei din Slobozia”, a declarat Cosmin Stan.

La Dumbrăvița se vorbește de trac

Echipa nu merge poate așa de bine cum a previzionat clubul. Motivele pot fi și de pregătire, căci căpitanul Zurbagiu lucrează, iar Cosmin Stan este profesor de sport într-un sat din județ.

În aceste condiții, nu se pune problema de zile cu două antrenamente pe zi, așa cum alte cluburi au de câteva ori pe săptămână. Întrebat de ofițerul de presă al echipei dacă Dumbrăvița are trac, Cosmin Stan consideră că aceasta e un factor pentru rezultate.

”Nu credeam. Credeam că la început, primele etape, și apoi scăpăm de el și o să fie bine. Am început destul de tare. Nu am avut un trac foarte mare la primele meciuri și tracul se manifestă cel mai clar în momentul de față. Pe mine mă nemulțumesc greșelile, cadouile pe care le facem foarte ușor pentru adversari. Băgam adversarii în joc și nu vom putea în continuare așa. Dacă vom face în continuare greșeli. Foarte greu să mai acumulăm puncte. Nu știu cum putem să eliminăm greșelile acestea. Nici nu știu… Să le pun pe seama lipsei de experiență, a deconcentrării, lipsei de valoare? Nici nu știu. Acum și lipsă de încredere. Nu a picat prea bine meciurile cu aceste patru echipe, toate foarte bune, unul după altul. Dar am scăpat de meciurile acestea și acum urmează meciuri cu echipe din partea a doua a clasamentului, cel puțin următoarele două etape, cu Baia Mare și cu Ripensia. Poate cu echipele de mijlocul clasamentului poate reușim să acumulăm puncte”, a detaliat antrenorul Dumbrăviței.

Pașcalău, premiantul zilei

Și pentru că e profesor, Cosmin Stan făcut o analiză puțin ”didactică” a jucătorilor introduși pe parcurs, dar l-a și ”premiat” pe Patrick Pașcalău.

”Am fost total nemulțumit de modul cum am jucat în prima repriză. De asta am făcut cele patru schimbări la pauză. Paulevici a intrat foarte bine în joc, având în vedere că vine după o pauză foarte lungă de trei luni de zile în care a fost accidnetat. Peste așteptările mele, la cum a jucat. Tănase și Grancea, modești. La nivelul primei reprize. A patra schimbare, Simon, a adus un plus față de prima repriză, dar nu sunt mulțumit de modul cum a jucat. În schimb, a intrat destul de bine Popa în ultimele 20 de minute. Binișor. Dar cred că astăzi, pe lângă toate lucrurile negative pe care le-am scos în evidență, un lucru pozitiv e faptul că am câștigat un jucător de 16 ani, primul lui meci ca titular: Patrick Pașcalău. Un meci foarte bun. Când voi merge în vestiar o să merg să-l felicit și o să le spun celorlalți că un copil de 16 ani a jucat astăzi fotbal și a avut atitudinea necesară la un meci de Liga 2 și mulți nu au făcut lucrul acesta: nu au jucat fotbal astăzi și nici nu au avut atitudinea necesară pentru un meci de Liga 2. Bravo, Patrick Pașcalău”, a mai adăugat Stan.

Cu 4 puncte și golaveraj 7-13, CSC Dumbrăvița e pe locul 17 în Liga 2. Marți, de la ora 16:30, va juca la Avântul Periam în Turul 3 al Cupei României. Apoi, sâmbătă, de la ora 11:00, are meci la Minaur Baia Mare, în etapa 7 a campionatului.

Declarațiile date de Cosmin Stan la finalul meciului CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia 2-4:

Foto: Kozma Attila Photographer (CSC Dumbrăvița) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)
Video: Dumbrăvița TV

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 22:29 Liga 2
Pe aceeași temă