Modificări majore privind programul etapei a 7-a a Ligii 2. Patru meciuri se joacă la altă dată față de cum fuseseră stabilite inițial. Doar două partide vor mai fi televizate

Marius ANGHEL 13 Sep. 2022, 14:30 Liga 2
Modificări majore privind programul etapei a 7-a a Ligii 2. Patru meciuri se joacă la altă dată față de cum fuseseră stabilite inițial. Doar două partide vor mai fi televizate

UPDATE 2: Au avut loc mai multe modificări în privința programului etapei a 7-a a Ligii 2.

Dacă inițial FRF și deținătorii de drepturi tv din acest campionat au stabilit ca patru jocuri din etapa a 7-a să se dispute luni și marți, 19 și 20 septembrie, între timp federația și-a amintit că după această rundă campionatul e întrerupt pentru partidele echipelor naționale, acolo unde merg și jucători de la cluburile din Liga 2, astfel că a reconfigurat programul rundei, pentru ca respectivii convocați să se alăture mai repede reprezentativelor României.

Astfel, cele două jocuri de luni, cât și cele două de marți au fost mutate duminică, de la ora 11:00, zi în care, inițial, nu era stabilit niciun meci.

În etapa a 7-a vor fi televizate doar două meciuri, cele în care joacă Steaua și Dinamo

Partidele Gloria Buzău – Dinamo, Ripensia Timișoara – FK Miercurea Ciuc, Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi și SC Oţelul Galaţi – FC Braşov vor avea loc duminică, de la ora 11:00, dintre acestea doar jocul de la Buzău urmând să mai fie televizat.

Campionatul Ligii 2 primește o lovitură de imagine în urma acestei decizii, deoarece în etapa a 7-a vor mai fi televizate la nivel național doar două jocuri, în loc de cinci, așa cum se anunțase inițial.

Cealaltă partidă transmisă în direct are loc sâmbătă, de la ora 12:00, și le aduce față în față pe Steaua și Unirea Constanța.

”Urmează un turneu oficial de calificare pentru naționala U19 și sunt jucători convocați de la echipele care ar fi avut meci în zilele respective și n-ar fi putut da curs convocării sau ar fi trebuit amânate meciurile. Și, atunci, decât să amâne meciurile, au făcut aceste modificări. Nu se știa dinainte, pentru că televiziunea a programat meciurile. Normal, etapa era sâmbătă. Nu știu să răspund vizavi de comunicarea pe care o au instituțiile între ele (n.r. – între FRF și deținătorii de drepturi tv, care aleg meciurile pe care să le televizeze), a explicat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, președintele echipei Gloria Buzău, totodată unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Programul schimbat al etapei a 7-a a Ligii 2, sezon 2022-2023:

sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 11:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Progresul Spartac
Unirea Dej – Politehnica Timișoara
Concordia Chiajna – CS Comunal Şelimbăr
Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăviţa
Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina

sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 12:00
Steaua – Unirea Constanţa – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

duminică, 18 septembrie 2022, ora 11:00
Gloria Buzău – Dinamo – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport
Ripensia Timișoara – FK Miercurea Ciuc
Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi
SC Oţelul Galaţi – FC Braşov 


Textul inițial:

UPDATE: După publicarea acestui articol, FRF și deținătorii de drepturi din Liga 2 au efectuat o modificare în programul etapei a 7-a. Astfel, jocul dintre Gloria Buzău și Dinamo nu se mai joacă marți, 20 septembrie 2022, de la ora 21:00, ci a fost mutat mai devreme, duminică, 18 septembrie 2022, de la ora 11:00. Programul celorlalte jocurilor rămâne la fel.

Toate echipele din Liga 2 joacă la mijlocul acestei săptămâni, marți, miercuri și chiar joi, una dintre ele, în Cupa României, în Turul 3, în care debutează în această ediție a competiției, astfel că mai multe partide din etapa a 7-a a campionatului au fost programare la începutul săptămânii următoare.

Două jocuri se vor juca luni, 19 septembrie, iar altele două au loc marți, 20 septembrie.

Steaua întâlnește satelitul neoficial al FCSB

Etapa a 7-a a Ligii 2, ultima înainte de prima pauză generată în acest sezon de meciurile echipelor naționale, debutează sâmbătă. Atunci, de la ora 11:00, se vor disputa cinci partide, la Târgu Jiu, Dej, Chiajna, Baia Mare și București (Metaloglobus).

Se joacă și de la ora 12:00, tot la București, în Ghencea, unde Steaua va întâlni satelitul neoficial al FCSB, Unirea Constanța. Pentru trupa care își dispută începând din acest sezon meciurile de acasă la Clinceni evoluează numai jucători luați de la FCSB, mai exact de la a doua echipă a clubului lui Gigi Becali. De altfel, Unirea aparține chiar nepotului omului de afaceri din Pipera.

Unirea Constanța a încercat în această vară să-și schimbe numele în FCSB A Clinceni, odată cu mutarea în comuna ilfoveană, însă nu a reușit, deoarece se află în insolvență.

Câte două meciuri luni și marți. Dinamo joacă în meciul care pune punct etapei a 7-a a Ligii 2

Duminică nu este programat niciun meci, următoarele două urmând să aibă loc luni. De la ora 15:00 se joacă Ripensia – FK Miercurea Ciuc, iar de la ora 17:30 se dispută Unirea Slobozia – Poli Iași.

Ultimele două jocuri ale rundei au loc marți, 20 septembrie. De la ora 18:00 începe SC Oțelul Galați – FC Brașov, iar de la ora 21:00 are loc Gloria Buzău – Dinamo.

Ulterior, se intră într-o mini-vacanță competițională, la fel și prima ligă, în care echipele nu vor avea meci oficial în următorul weekend, deoarece vor evolua selecționatele României. Se vor juca însă amicale.

Etapa a 8-a se va desfășura în jurul datei de 1 octombrie.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 7 Liga 2, sezon 2022-2023:

sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 11:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Progresul Spartac
Unirea Dej – Politehnica Timișoara
Concordia Chiajna – CS Comunal Şelimbăr
Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăviţa
Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina

sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 12:00
Steaua – Unirea Constanţa – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

luni, 19 septembrie 2022, ora 15:00
Ripensia Timișoara – FK Miercurea Ciuc – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

luni, 19 septembrie 2022, ora 17:30
Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

marți, 20 septembrie 2022, ora 18:00
SC Oţelul Galaţi – FC Braşov – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

marți, 20 septembrie 2022, de la ora 21:00
Gloria Buzău – Dinamo – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

  • Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. Toate detaliile despre structura competiției le puteți citi AICI.
  • Programul sezonului regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, îl puteți vedea AICI.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-revenit-pe-locul-1-in-liga-2-costel-enache-e-o-chestie-de-conjunctura-concluziile-antrenorului-dupa-victoria-de-la-dumbravita-19245080

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-ramane-pe-pozitii-la-poli-timisoara-cu-toate-ca-echipa-inregistreaza-esec-dupa-esec-cand-am-venit-aici-am-discutat-ca-vrem-sa-facem-un-proiect-pe-termen-mediu-19245077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ramane-cu-10-puncte-dupa-esecul-de-la-iasi-un-bilant-sub-asteptarile-profesorului-cristian-pustai-suntem-la-minus-un-punct-dupa-calculele-mele-antrenorul-spune-ca-si-19245067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mediop-ndiaye-si-raul-rusescu-la-primele-goluri-pentru-concordia-ilfovenii-si-au-intrerupt-seria-de-trei-jocuri-fara-victorie-nu-exista-timp-de-relaxare-si-exuberanta-19244970

Marius ANGHEL 13 Sep. 2022, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă