CSC Șelimbăr mărește numărul jucătorilor străini din lot. Ultimul semnat este un ucrainean trecut pe la nouă cluburi până la 22 de ani!

Marius ANGHEL 06 Jul. 2024, 16:32 Liga 2
CSC Șelimbăr mărește numărul jucătorilor străini din lot. Ultimul semnat este un ucrainean trecut pe la nouă cluburi până la 22 de ani!

CSC Șelimbăr este una dintre echipele din Liga 2 cu mulți jucători străini în lot. Nici în noul sezon lucrurile nu se vor schimba, fiindcă sibienii au prezentat deja doi noi fotbaliști aduși din afara țării, pe lângă cei pe care i-a păstrat din ediția recentă de campionat.

După mijlocașul moldovean Tudor Butucel, formația preluată în această vară de Constantin Schumacher și-a prezentat și un ucrainean. Este vorba despre Vitaliy Nerukh.

Ucraineanul Vitaliy Nerukh a semnat cu CSC Șelimbăr

Vitaliy Nerukh va împlini în data de 10 august vârsta de 22 de ani. Este atacant și vine de la Star Starachowice, o echipă care a terminat pe locul 3 Grupa 4 din liga a patra din Polonia!

Deși nu are o vârstă foarte înaintată, până acum are deja o mulțime de echipe pe la care a fost, conform profilului său de pe Transfermarkt. A trecut pe la Zorya, Nyva Terebovlya (ambele din Ucraina), Otrokovice, Viktorie Prerov, Kvitkovice, Vsetin (toate patru din Cehia), LKS Lomza, Swit Cmielow și Star Starachowice (toate trei din Polonia).

Sunt nouă cluburi, iar oficialii de la Șelimbăr nu par deloc îngrijorați de traseismul acestui jucător! A semnat chiar un contract valabil pe trei ani, potrivit echipei sibiene.

Nerukh a jucat pentru CSC Șelimbăr în amicalul cu FC Hermannstadt, cedat cu scorul de 1-4, în care el a înscris unicul gol al divizionarei secunde.

”Bine ai venit, Vitalii Nerukh!
Vitalii este de origine ucraineană, are 21 de ani, iar poziția sa în teren este cea de atacant. Acesta s-a alăturat echipei noastre pentru următorii 3 ani.
În CV-ul său se regăsesc echipe precum Nyva Terebovlya ( Ucraina ), Otrokovice, Viktorie Prerov, Vsetin , Kvitkovice ( Cehia ) sau LKS Lomza, Star Starachowice și Świt Ćmielów (Polonia )
Vitalii a debutat cu gol la CSC 1599 Șelimbăr la amicalul pe care l-am disputat în compania celor de la FC Hermannstadt !
Mult succes, Vitalii !”, a anunțat CSC Șelimbăr.

Încă cinci jucători străini în lotul Șelimbărului

În acest moment, la CSC Șelimbăr în lot sunt și alți jucători străini: spaniolul Rodrigo Hernando (24 ani, atacant), camerunezul Paul Moussinga (26 ani, mijlocaș), sârbul Stefan Visic (26 ani, atacant), ghanezul Emmanuel Baba Ayine (20 ani, mijlocaș) și moldoveanul Tudor Butucel (21 ani, mijlocaș), acesta din urmă semnat și el în această săptămână.

În această vară, singurul străin din lot care a plecat este Mickael Panos (27 ani, mijlocaș), ajuns la FC Voluntari, unde au mers mai mulți jucători de la CSC Șelimbăr, urmându-l pe fostul lor antrenor Claudiu Niculescu.

Șapte achiziții pentru sibieni

CSC Șelimbăr i-a mai prezentat ca achiziții, în această vară, pe portarul Rareș Măluțan (18 ani, fost la U Craiova), fundașii Sorin Șerban (24 de ani, fost la ACS Mediaș), Luca Popa (18 ani, ultima dată la Gloria Bistrița Năsăud) și Cătălin Gogor (23 ani, ex CS Mioveni), și mijlocașii Lucian Buzan (25 ani, ex CSM Deva) și Tudor Butucel (21 ani, ex Petrocub).

Astfel, prin semnarea lui Vitaliy Nerukh, sibienii au ajuns la șapte transferuri.

Beniamin Hanzu, Bogdan Rotar, Răzvan Mihăilă și Mario Tudor sunt alte noutăți avute de CSC Șelimbăr în amicalul de zilele trecute cu FC Hermannstadt.

”Călăreții roșii” s-au despărțit oficial de portarii Alexandru Roșca (transferat la Dinamo), Simion Bumbar și Marius Aldescu, fundașii Florinel Mitrea, Alexandru Gîț, Cătălin Alexe (toți trei plecați după fostul antrenor, Claudiu Niculescu, la FC Voluntari) și Raul Palmeș, mijlocașii Tudor Călin (Gloria Buzău), Gabriel Deac, Mickael Panos și Marvin Schieb (ultimii doi ajunși și ei tot la FC Voluntari) și de atacanții Alexandru Darius Pop și Raul Rotund (ajuns la Dinamo).

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 06 Jul. 2024, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă