Ciprian Danciu a reușit la Minaur Baia Mare ceea ce mulți n-au putut: promovarea în Liga 2! Contractul antrenorului expiră, dar are încredere că va primi prelungirea: ”Mi-aș dori să continui și să aducem doi-trei jucători experimentați”

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2022, 14:30 Liga 3

Minaur Baia Mare era cotată, de anumite persoane, cu șansa a doua în barajul cu CS Hunedoara, dar a reușit, totuși, să învingă cu 5-3 la general (1-2 în tur, 4-1 în retur) și să promoveze în Liga 2. Ciprian Danciu chiar ataca oamenii care spuneau că Minaur Baia Mare nu va urca în divizia a doua și a avut dreptate.

Ciprian Danciu a promovat Minaur Baia Mare în Liga 2!

Formația din Baia Mare a reușit să treacă de trupa lui Florin Maxim chiar dacă a avut investiții ceva mai mici pe parcursul sezonului trecut. CS Hunedoara avea în lot fotbaliști cu foarte multă experiență, chiar și cu meciuri la nivelul Ligii 1, dar Minaur a învins.

Ciprian Danciu este încântat de faptul că a promovat echipa în Liga 2, obiectiv trasat de ani de zile dar ratat, și a evidențiat secretul succesului după confruntarea retur, de la Baia Mare. Unul dintre argumentele scoase în relief de antrenor este cantonamentul de câteva zile pe care l-a organizat înaintea manșei retur.

A reușit să îi mobilizeze pe fotbaliști la capacitate maximă și să îi facă să creadă că pot întoarce rezultatul din partida tur.

Contractul lui Ciprian Danciu cu Minaur Baia Mare expiră: ”Mi-aș dori să continui și să completăm echipa cu doi-trei jucători experimentați”

Însă, Ciprian Danciu este la final de contract cu Minaur Baia Mare. A lăsat de înțeles că are ceva emoții în ceea ce privește viitorul său la echipă, dar speră ca prelungirea să se producă, iar conducerea să își dorească și ea un nou acord.

Pentru Liga 2, ”principalul” ar vrea să se bazeze în mare parte pe același lot, dar să îi fie aduși câțiva fotbaliști cu experiență.

Asta a fost victoria finală! Nu a fost ușor, a fost un drum lung, dar îi felicit pe toți băieții. Am rulat tot lotul, nu e jucător care să nu fi prins minute. Mă bucur că toți au răspuns foarte bine. Ne-am atins obiectivul și cred că am făcut un oraș mândru, un obiectiv dorit de mulți, să fim pe scena a doua fotbalistică.

A fost frumos pentru că a fost greu. Am fost tratați foarte urât și la Hunedoara. Prin ziare, toată lumea scria doar de Hunedoara, la toate televiziunile doar de Hunedoara se vorbea, parcă noi nu existam. Uite că am demonstrat azi că suntem o echipă de băgat în seamă. Cred că putem face față în Liga 2 cu două-trei transferuri.

Eu cred că am jucat mult mai bine la Hunedoara, față de ei. Au dat gol în minutul 89, dar per ansamblu a fost bine. Jucătorului cu experiență, dacă întâlnește un tânăr motivat, îi este mult mai greu să se exprime. Poate că jucătorii Hunedoarei s-ar exprima mult mai bine cu jucători de calibrul lor.

Atmosfera a fost ok în tribune, dar cu acest meci foarte important mă așteptam ca tot stadionul să se ridice. La Hunedoara, nu vă supărați, tot stadionul s-a ridicat în picioare. Aici trebuie să fie ridicați de la microfon.

Asta trebuie să înțelegem, că dacă nu suntem uniți toți și nu lăsăm discuțiile pe la colțuri, pe la baruri, nu facem nimic. Trebuie să înțelegem că e echipa orașului”, a spus Ciprian Danciu conform Baia Mare Sport. Iată ce a spus de situația sa la echipă.

”Deocamdată nu pot face niciun plan pentru viitor, aștept să văd ce se întâmplă. Mie mi-a expirat contractul și mă bucur că echipa și-a atins obiectivul care mi-a fost mie încredințat. Mi-aș dori să continui și să completăm echipa cu doi-trei jucători experimentați, pentru că lotul nostru este foarte tânăr”, a declarat Ciprian Danciu în privința situației sale, pentru 24 News.

Ciprian Danciu a oprit promovarea echipei Minaur Baia Mare în 2020, când era la Fotbal Comuna Recea

Ciprian Danciu este la a doua promovare în Liga 2. El a mai urcat o echipă din zonă în eșalonul al doilea, pe Fotbal Comuna Recea, la finalul sezonului 2019/2020, când învingea în dubla decisivă chiar Minaur Baia Mare. Antrenorul a fost motivat de această dată și de ceea ce a citit în presă, că trebuie să demonstreze că este un ”principal” bun și poate bifa o nouă promovare.

Ca un detaliu interesant, Ciprian Danciu a împlinit 45 de ani la 9 iunie, la o zi după returul finalei cu CS Hunedoara.

Am văzut în ziar că se spunea că ar fi bine să demonstrez veleitățile de antrenor care promovează de la Liga 3 la Liga 2. Eu mi-am făcut doar datoria. Am lângă mine acești băieți minunați, care au răspuns foarte bine cerințelor și au venit cu plusul lor, pentru că sunt buni. Împreună am promovat și am făcut un oraș fericit, pe toată lumea.

(N.r. – Despre cum va fi în Liga 2) Planurile nu se fac pe termen lung la antrenori, mai ales în România. Am în spate experiența cu Recea și nu îmi doresc să trăiesc experiențele pe care le-am trăit după promovarea de acolo”, a mai spus Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare, retur excelent cu CS Hunedoara

După ce a pierdut turul cu 1-2, la Hunedoara, Minaur Baia Mare a învins-o pe CS Hunedoara, în retur, cu 4-1. Pentru formația lui Ciprian Danciu au punctat Sergiu Ciocan, minutul 25, Sergiu Ciocan, minutul 30, John Mondragon, minutul 45+2, și Ciprian Stanciu, minutul 90+4, de la 11 metri, în timp ce pentru adversari a marcat Rodrigues Jairo, în minutul 37.

  • Minaur Baia Mare în returul cu CS Hunedoara: Băilă – Jucan, Mih. Lazăr, Mondragon (Oiță 78′), Dav. Simion, Donca, Gneba, Ciocan (P. Petre 73′), Văsălie (Petran 67′), Raph. Stănescu (Chinde 73′), Cip. Stanciu (cpt.). Rezerve neutilizate: Breban – Ant. Lung, D. Matei, Potcoavă, Tand.

A patra oară a fost cu noroc pentru Minaur Baia Mare

Echipa din Baia Mare a fost la a patra încercase consecutivă de a promova în Liga 2 de când a urcat în Liga 3. În ediția 2018-2019 a terminat pe locul 2 în Seria 5, sub FK Miercurea Ciuc. În sezonul afectat de pandemie, 2019-2020, a jucat baraj cu Fotbal Comuna Recea (2-1 acasă, 1-2 la Recea, 3-4 la lovituri de departajare), iar la finalul campionatului trecut, 2020-2021, a ieșit încă din faza semifinală a barajului, după ce a cedat în fața celor de la Unirea Dej (0-0 acasă, 1-3 la Dej).

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-decizii-la-cs-hunedoara-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-patru-jucatori-dati-afara-printre-ei-capitanul-bus-si-unul-dintre-golgheterii-echipei-primarul-boboutanu-mesaj-catre-suporteri-d-19234720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-hunedoara-si-csm-resita-marile-perdante-ale-barajului-de-promovare-in-liga-2-echipele-antrenate-de-florin-maxim-si-dan-alexa-si-au-pulverizat-intr-un-meci-toate-performantele-reusite-intr-un-intr-19234541

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-stupar-a-semnat-cu-crisul-chisineu-cris-si-a-inceput-operatiunea-de-formare-a-lotului-va-fi-restructurat-din-temelii-azi-avem-sub-contract-doar-patru-cinci-jucatori-19234734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-ce-cs-hunedoara-a-pierdut-promovarea-in-liga-2-dupa-un-sezon-aproape-excelent-am-pierdut-acum-intr-un-moment-in-care-nu-trebuia-m-a-bantuit-aceasta-chesti-19234709

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foto-si-video-progresul-spartac-performanta-fantastica-in-istoria-clubului-a-promovat-in-liga-2-cu-un-proiect-sanatos-si-asteapta-duelurile-cu-steaua-si-dinamo-ce-urmeaza-la-echipa-in-vara-19234657

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2022, 14:30 Liga 3
Pe aceeași temă