Primele decizii la CS Hunedoara după ratarea promovării în Liga 2: patru jucători, dați afară. Printre ei, căpitanul Buș și unul dintre golgheterii echipei. Primarul Bobouţanu, mesaj către suporteri despre viitorul clubului

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 23:42 Liga 3
Primele decizii la CS Hunedoara după ratarea promovării în Liga 2: patru jucători, dați afară. Printre ei, căpitanul Buș și unul dintre golgheterii echipei. Primarul Bobouţanu, mesaj către suporteri despre viitorul clubului

Supărare mare la CS Hunedoara după ce echipa a pierdut ultimul meci al barajului, și singurul din acest sezon, și totodată promovarea în Liga 2. Trupa antrenată de Florin Maxim a anunțat, în mod oficial, a doua zi după eșecul cu Minaur Baia Mare, scor 1-4 în retur, 3-5 la general, că a luat primele măsuri după ratarea obiectivului.

Patru jucători, toți aduși la echipă de agentul Bogdan Apostu, printre care căpitanul Laurențiu Buș și unul dintre golgheterii din acest sezon, Sergiu Arnăutu, au fost dați afară. Ceilalți doi sunt brazilienii Jairo Rodrigues și Matheus Da Motta.

  • În cele patru jocuri de baraj, Arnăutu a înscris două dintre cele șapte goluri date de echipă și în ultima partidă a ratat două mari ocazii care puteau schimba soarta Hunedoarei, în timp ce Jairo și-a dat un autogol în turul cu Minaur și a marcat un gol al speranței la Baia Mare.
  • Buș a fost lăsat pe bancă și introdus pe parcursul jocului chiar la returul cu Minaur, iar Da Motta nu a prins lotul în aceste patru partide decisive pentru accederea în Liga 2.
  • Buș, Arnăutu, Jairo și Da Motta au înscris 39 de goluri împreună pentru CS Hunedoara în acest sezon de Liga 3

Patru jucători, printre care căpitanul și unul dintre golgheteri, dați afară de la CS Hunedoara după ratarea promovării. Clubul intră la puricat!

Pe lângă cei patru jucători dați afară, clubul hunedorean anunță și faptul că reprezentanții Consiliului de Administrație, printre care sunt Ioan Andone și Remus Vlad, ca reprezentanți ai primarului, au cerut ”o analiză extinsă pe toate palierele”.

”Ca urmare a înfrângerii suferite, ieri, la Baia Mare, care a dus la ratarea îndeplinirii obiectivului nostru – promovarea în liga secundă – conducerea administrativă a grupării noastre a luat o primă serie de decizii.

Ca atare, au fost reziliate contractele următorilor jucători: Sergiu Arnăutu, Laurențiu Buș, Jairo Rodrigues și Matheus Da Motta, cărora le mulțumim pentru aportul adus în acest sezon, la Hunedoara!

Pe de altă parte, pentru a identifica greşelile care au dus la ratarea accederii în liga secundă, Consiliul de Administraţie al clubului a cerut o analiză extinsă pe toate palierele: conducere tehnică, management al clubului, transferuri de jucători, responsabili din cadrul Centrului de Copii şi Juniori, angajaţi ai clubului. Aceasta va fi prezentată într-o şedinţă pe 24 iunie, ulterior urmând a fi comunicate toate deciziile derivate în urma acesteia!

Vă reamintim, din Consiliul de Administraţie al grupării fac parte, Ioan Andone și Remus Vlad, ca reprezentanți ai Primarului, Costel Avram – administrator public al judeţului, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara și Ciprian Palcău – de asemenea, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara”, transmite CS Hunedoara printr-un comunicat oficial postat pe site-ul său.

  • 94 de goluri a înscris CS Hunedoara în acest sezon de Liga 3, în sezonul regular, play-off și meciurile de baraj, iar marcatorii săi sunt: Andrei Hergheligiu (18 – 7 din penalty), Laurențiu Buș (16), Sergiu Arnăutu (15), Petre Simon (13 – 1 penalty), Andrei Roșu (8), Jairo Rodrigues (5), Alexandru Mogoş (5), Rafael Gomez Garutti (4), Matheus Da Motta (3), Antonio Bradu (2), Timotei Mitran, Antonio Vlad, Adrian Bedea, Antonio Dumitru și Marian Tășcan (ultimii cinci au înscris câte o dată).

La supărare, a doua zi după înfrângerea de la Baia Mare și ratarea promovării, prin Hunedoara a circulat zvonul despre Laurențiu Buș și Sergiu Arnăutu că ”au fost văzuți în case de pariuri”. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, nu ar mira pe nimeni, pentru că a devenit deja o obișnuință printre sportivii din țara noastră, deși acest lucru este interzis. Însăși FRF încheie parteneriate și își numește competițiile pe care le organizează cu numele caselor de pariuri. UPDATE: Buș a transmis reporterului Liga2.ro faptul că niciodată în cariera sa nu a intrat într-o casă de pariuri, respingând total aceste zvonuri.

Primarul Dan Bobouţanu, mesaj prin intermediul clubului: ”Ne cerem scuze tuturor fanilor noştri”

Cum la CS Hunedoara primarul se scrie cu ”P” mare, pentru a-i fi recunoscută puterea, cuvântul acestuia nu avea cum să lipsească din acest comunicat dat într-un moment greu pe care îl traversează clubul. Dan Bobouţanu vorbește și în astfel de momente, nu numai la bine!

Bobouţanu le cere scuze suporterilor echipei pentru ratarea promovării și își reconfirmă sprijinul față de club, anunțând că proiectul actual se întinde pe 10 ani, asta în contextul în care el nu știe dacă va mai fi reales pentru un nou mandat. Ca orice politician, vorbește mult și promite de toate, cu scopul de a mai îndulci amarul fanilor care sperau într-o promovare sportivă în Liga 2 în această vară. Bineînțeles, brandul Corvinul este fluturat din nou prin fața votanților.

”În primul rând, aş vrea să ne cerem scuze tuturor fanilor noştri, care au crezut şi ne-au susţinut pe întreg parcursul acestui sezon, pentru ratarea promovării. În tot acest timp, ţin să confirm, la fel ca în alte ocazii, că proiectul actual se întinde pe 10 ani, pe mai multe paliere de performanţă, astfel că nu vom renunţa în a-l sprijini cu tot ceea ce este nevoie. De altfel, doar în ultimul an, s-au făcut paşi mari în acest sens, având în vedere că brand-ul Corvinul 1921 Hunedoara s-a întors acasă, denumirea echipei noastre urmând să se modifice, oficial, chiar în această vară. 

În plus, pot să îi asigur pe suporterii noştri că, dincolo de sprijinul financiar din partea administraţiei locale, ne vom bucura şi de cel al administraţiei judeţene, în perioada imediat următoare, discuţiile în acest sens fiind aproape finalizate. Sigur, este un moment delicat, însă, cu certitudine, toți cei implicaţi în acest proiect au greşit, dar ne vom asigura că astfel de erori nu se vor mai repeta!”, spune Dan Bobouţanu (foto, cel din mijloc), care a preferat să transmită acest mesaj prin intermediul clubului, nu prin căile personale de comunicare.

O invitație în Liga 2 pe un posibil loc vacant va fi analizată de Consiliul de Administraţie al CS Hunedoara

Totodată, Bobouţanu spune și faptul că în eventualitatea în care FRF va invita CS Hunedoara să ocupe un posibil loc rămas vacant în Liga 2, Consiliul de Administrație al clubului va analiza această propunere. Prin aceste spuse reiese că există și posibilitatea ca Hunedoara să nu accepte un loc în eșalonul sportiv necâștigat sportiv.

”Pe de altă parte, dacă Federaţia Română de Fotbal va decide ca, în urma criteriilor stabilite în sedinţa Comitetului de Urgenţă din 30 mai, clubului nostru să îi revină un loc la startul ediţiei viitoare a ligii secunde, ne vom rezerva dreptul de a analiza în Consiliul de Administraţie această eventuală propunere şi tot ceea ar implica o hotărâre de acest gen pentru clubul şi comunitatea noastră.

Vă mulţumim, încă o dată, pentru tot sprijinul acordat în acest sezon în care am readus spiritul Corvinului, acasă, la Hunedoara şi vă asigur că vom deveni şi mai puternici!”, a mai transmis primarul Municipiului Hunedoara.

Foto: Bogdan Popescu / Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-ce-cs-hunedoara-a-pierdut-promovarea-in-liga-2-dupa-un-sezon-aproape-excelent-am-pierdut-acum-intr-un-moment-in-care-nu-trebuia-m-a-bantuit-aceasta-chesti-19234709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-hunedoara-si-csm-resita-marile-perdante-ale-barajului-de-promovare-in-liga-2-echipele-antrenate-de-florin-maxim-si-dan-alexa-si-au-pulverizat-intr-un-meci-toate-performantele-reusite-intr-un-intr-19234541

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 23:42 Liga 3
Pe aceeași temă