Concluziile lui Florin Maxim după ce CS Hunedoara a pierdut promovarea în Liga 2 după un sezon aproape excelent. ”Am pierdut acum, într-un moment în care nu trebuia. M-a bântuit această chestie cu faptul că n-am fost învinși”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 20:24 Liga 2
Concluziile lui Florin Maxim după ce CS Hunedoara a pierdut promovarea în Liga 2 după un sezon aproape excelent. ”Am pierdut acum, într-un moment în care nu trebuia. M-a bântuit această chestie cu faptul că n-am fost învinși”

CS Hunedoara s-a crezut invincibilă și ca și promovată în Liga 2 după un sezon fără eșec în Liga 3 și un meci tur de fază finală a barajului cu Minaur Baia Mare în care a câștigat cu 2-1 pe teren propriu, cu circa 10 mii de spectatori în spate.

Socotelile din acasă nu s-au potrivit cu cele din târgul din Baia Mare, unde echipa lui Florin Maxim a fost îngenuncheată (scor 4-1), Minaurul ”i-a luat capul” și acum stă la mâna destinului și a federației pentru a primi totuși dreptul de a merge în Liga 2, dacă mai multe echipe nu vor dori să continue la acest nivel și vor rămâne locuri vacante.

După jocul de la Baia Mare, antrenorul Florin Maxim a recunoscut că l-a bântuit faptul că nu pierduse niciun meci în timp regulamentar în acest sezon cu CS Hunedoara și, personal, era neînvins de două sezoane, după ce nici în ediția trecută a Ligii 3 nu cedase vreun joc atunci când s-a aflat pe banca celor de la Viitorul Șelimbăr (acum CS Comunal Șelimbăr). Presiunea pe Maxim a pus-o chiar clubul și impresarul său, singurii care s-au tot lăudat cu aceste ”performanțe” la Liga 3!

CS Hunedoara a ratat și n-a făcut față presiunii de la Baia Mare

Cu 2-1 obținut în tur, CS Hunedoara putea tranșa repede și manșa retur a barajului cu Minaur, însă Arnăutu a ratat în minutul 5 și 7 două mari ocazii de gol. Băimărenii au marcat apoi de două ori prin Sergiu Ciocan (25 și 30), însă echipa lui Maxim a reintrat în joc odată cu reușita lui Rodrigues Jairo (37). La 2-1 pentru Minaur, jocul mergea către prelungiri, însă gazdele au mai lovit o dată într-un moment psihologic, chiar înainte de pauză. John Mondragon a înscris în minutul 45+2.

În partea secundă, în luptă a fost aruncat inclusiv Laurențiu Buș, de obicei titular și căpitan, acum lăsat pe banca de rezerve. Acesta a ratat cea mai mare ocazie a părții secunde, când, din postura de singur cu portarul, a încercat un lob peste acesta și Băilă (90) a prins în doi timpi. În prelungiri, pe un contraatac, Patrick Petre a obținut penalty în fața lui Iacob, iar Ciprian Stanciu (90+4) nu a ratat și a pus Hunedoara în genunchi și condamnând-o, sportiv, la încă un sezon în Liga 3.

Per total, privind loturile celor două echipe și evoluția din între sezonul, CS Hunedoara poate fi considerată deziluzia acestui baraj.

Florin Maxim, după eșecul de la Baia Mare: ”Mi s-a părut că am început cu o teamă”

După joc, antrenorul învinșilor, Florin Maxim, a vorbit cu mult calm despre ratarea obiectivului.

”A fost o partidă intensă. Pentru noi a ieșit rău, chiar dacă a început bine. Am avut două situații să facem 1-0, am și ratat cu poartă goală, am dat mingea în bară, după care au venit acele două goluri ale adversarilor. Am intrat în joc, 2-1, și eu cred că, cumva, s-a pierdut și mental jocul la golul trei (n.r. – golul al treilea al Minaurului, înscris chiar înainte de pauză). L-am luat mult prea ușor, dintr-o fază fixă, am și vorbit toată săptămâna, am mai greșit o dată meciul trecut, acasă. A fost cu repetiție. Asta e, se întâmplă, mergem mai departe. Ăsta e un sport până la urmă, trebuia cineva să câștige. Au fost montați, îi felicit și cam atât.

Au fost ocazii, dar, poate și pe fondul echipei adverse, au strâns liniile, am venit cu acele centrări, unde nu am fost lucizi. Cred că am dus zece centrări care au depășit tot grupul de jucători. S-a văzut o precipitare. Asta este!

Am început bine meciul, cu acele ocazii, după care au intrat… Nu știu, nu știu ce s-a întâmplat, sincer, nici nu am discutat cu ei. La pauză am încercat să îndrept niște lucruri, să le spun niște lucruri tactice. Mi s-a părut că au început cu o teamă, așa. Cred că a fost vizibil”, a spus Florin Maxim.

Maxim e sincer: ”M-a bântuit această chestie cu faptul că n-am fost învinși”

În 36 de meciuri disputate în acest sezon de CS Hunedoara în cele două competiții în care a evoluat, echipa a pierdut pe teren, în timpul regulamentar de joc, doar o dată, în chiar ultima partidă, la Baia Mare. A fost suficient însă pentru ca Florin Maxim și jucătorii săi să rateze obiectivul: promovarea în Liga 2.

CS Hunedoara și în special impresarul lui Florin Maxim, Bogdan Apostu, n-au ratat nicio ocazie să se mândrească cu rezultatele înregistrate de echipă în acest sezon, iar acum, la final, antrenorul a spus că a fost bântuit de acest gând că era neînvins.

Eșecul a venit în cel mai prost moment, cu Minaur, în returul barajului de promovare în Liga 2, și la o diferență care să însemne pentru CS Hunedoara ratarea obiectivului.

”M-a bântuit această chestie cu faptul că n-am fost învinși. A venit acum, într-un moment în care nu trebuia să vină. Asta e, trebuia să se întâmple! E frustrant! Asta este, trebuie să mă liniștesc acum și o luăm de la capăt. Asta este meseria noastră. Cineva trebuie să câștige, cineva trebuie să piardă. Am fost noi acum”, a fost sincer Florin Maxim.

  • Rezultatele înregistrate de CS Hunedoara în acest sezon 2021-2022: 17 victorii și 1 remiză în sezonul regular al Ligii 3, 6 victorii și 3 egaluri în play-off-ul Seriei a 9-a, 2 victorii și 3 remize în timp regulamentar în Cupa României, dar și 2 victorii, 1 egal și 1 o înfrângere în meciurile de baraj de promovare în Liga 2. În total au fost 36 de meciuri în care s-au obținut 27 de victorii, 8 egaluri și 1 eșec.

Antrenorul Hunedoarei crede că publicul din Baia Mare a venit să-i vadă lui echipa!

Întrebat de publicul numeros prezent și la Baia Mare, la acest meci decisiv, antrenorul Hunedoarei a avut o părere care cu siguranță nu-l caracterizează ca un tip modest.

Acesta crede că la Baia Mare au venit circa 10 mii de spectatori pe arena ”Viorel Mateianu” pentru a-i vedea echipa lui, nu pentru a o susține pe Minaur.

”S-au întâlnit două echipe cu tradiție, chiar cu istorie. Poți să vorbești despre aceste două echipe. Că la Hunedoara au venit peste 10 mii de oameni, acum chiar întrebam oamenii de aici cam ce audiență au la meciurile de acasă. Au zis că undeva la 500, 600, 700. Acum, ați văzut, Corvinul umple stadioane! Cumva e frustrat că ne-am întâlnit în runda finală, dar asta este. Cunoșteam regulamentul”, s-a răsfățat Maxim.

Așa cum nici la Hunedoara nu au mai fost în campionat 10.000 mii de spectatori, cum au fost la jocul tur al barajului cu Minaur, la fel s-a întâmplat și la Baia Mare, la jocul retur al barajului decisiv pentru obținerea promovării. La Hunedoara s-a scandat numele echipei locale, în timp ce la Baia Mare Minaurul a fost pe buzele spectatorilor.

Dacă Maxim crede că pe ”Viorel Mateianu” au venit 10 mii se suporteri pentru a vedea CS Hunedoara, cu siguranță și Ciprian Danciu e de părere că pe ”Michael Klein” a venit acel public pentru a o vedea jucând pe Minaur Baia Mare.

Cert este un lucru. Sportiv, în Liga 2, a promovat Minaur Baia Mare, unde spectatorii se vor înghesui în noul sezon să o vadă pe Steaua, Dinamo sau Poli Iași. CS Hunedoara, dacă nu va primi invitație de la FRF pentru a ocupa vreun posibil loc vacant în Liga 2, va continua în Liga 3, unde se va lupta cu Gloria Bistrița Năsăud, Metalurgistul Cugir și Unirea Ungheni pentru a încerca din nou promovarea.

Declarațiile date de Florin Maxim la finalul jocului Minaur Baia Mare – CS Hunedoara 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=Bcfqcq6ROBM

Captură foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-hunedoara-si-csm-resita-marile-perdante-ale-barajului-de-promovare-in-liga-2-echipele-antrenate-de-florin-maxim-si-dan-alexa-si-au-pulverizat-intr-un-meci-toate-performantele-reusite-intr-un-intr-19234541

https://liga2.prosport.ro/liga-3/transmisiile-finalelor-pentru-liga-2-la-nivel-de-amatori-frf-s-a-facut-de-ras-cu-live-urile-dupa-ce-le-a-interzis-echipelor-sa-difuzeze-propriile-partide-si-a-promovat-excesiv-propria-televiziune-19234553

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă