Minaur Baia Mare, din nou în fața promovării în Liga 2. Ciprian Danciu nu se teme de CS Hunedoara și transmite un mesaj clar: ”Numai oamenii care nu se pricep la fotbal și comentează pot spune că ei sunt favoriți”

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2022, 16:50 Liga 3
Minaur Baia Mare, din nou în fața promovării în Liga 2. Ciprian Danciu nu se teme de CS Hunedoara și transmite un mesaj clar: ”Numai oamenii care nu se pricep la fotbal și comentează pot spune că ei sunt favoriți”

CS Hunedoara – Minaur Baia Mare este, poate, cel mai interesant și echilibrat duel din finalele barajelor pentru promovarea în Liga 2. Învingătoarele Seriei 9 și Seriei 10 din Liga 3 vor juca prima partidă, turul, sâmbătă, 4 iunie, iar Ciprian Danciu e convins că dubla va fi foarte dificilă pentru echipa sa.

Ciprian Danciu, pregătit să ducă Minaur Baia Mare în Liga 2 după dubla cu CS Hunedoara

Danciu a analizat din două perspective duelul cu trupa lui Florin Maxim și speră ca Minaur Baia Mare să aibă un avantaj fie și moral. În primul rând, ”principalul” a apreciat că Seria 10 a fost mai echilibrată și mai puternică decât Seria 9, argumentul său fiind faptul că formația din Hunedoara nu a avut adversari la fel de tari precum a avut Minaur Baia Mare.

Este o conjunctură, care poate fi cu două tăișuri pentru ei. Părerea mea este că Seria a 9-a este inferioară Seriei a 10-a. Acolo n-au fost prea multe echipe care să tragă la promovare, în afară de Hunedoara.

Majoritatea n-au potențial. Pentru a trage la promovare îți trebuie multe lucruri: îți trebuie lot, bani, infrastructură (…)”, a spus Ciprian Danciu conform Minaur Baia Mare, care a avut un mesaj și pentru oamenii care consideră că formația din Hunedoara e deja învingătoare.

Ciprian Danciu le dă peste nas celor care spun că formația din Hunedoara e favorită cu Minaur: ”Cei care nu se pricep comentează vrute și nevrute”

Danciu a scos în evidență, în al doilea rând, o performanță pe care a realizat-o cu Fotbal Comuna Recea în vara lui 2020, când a reușit să o promoveze în Liga 2 în urma unui baraj decisiv cu Minaur Baia Mare, chiar echipa pe care o pregătește acum. Deși formația din Baia Mare pornea în mod clar cu prima șansă, diferența de valoare fiind una destul de mare la nivel teoretic, Danciu a urca Fotbal Comuna Recea în Liga 2.

În privința celor care consideră că echipa lui Florin Maxim e favorită în dubla care va debuta sâmbătă, Danciu a afirmat că sunt necunoscători ai fotbalului.

Fotbalul este imprevizibil. Numai oamenii care nu se pricep la acest sport și comentează vrute și nevrute pot crede că se poate întâmpla un singur lucru, ca echipa favorită pe hârtie să câștige înainte de a juca. Nu este adevărat. Și eu am pățit-o la Recea, cu o echipă net inferioară celei din Baia Mare. Am promovat, cu 12-13 jucători, lotul era subțire.

Și n-a contat nici lotul, nici sumele da bani, a contat doar forma de moment și, bineînțeles, dăruirea. Întotdeauna o echipă ce pare să fie dominată pe toate planurile are tendința să se mobilizeze la maximum (…) ”, a mai precizat Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare și CS Hunedoara, victorii fără probleme în semifinale

În semifinalele pentru calificarea în finala barajului pentru Liga 2, Minaur Baia Mare a trecut de Metalurgistul Cugir cu 7-2 la general (4-0 în tur și 3-2 în retur), în timp ce CS Hunedoara a învins CA Oradea cu 4-2 la general (4-2 în tur și 0-0 în retur).

În celelalte finale pentru Liga 2 se mai întâlnesc:

Dante Botoșani – SC Oțelul Galați
CS Tunari – Progresul Spartac
CSM Slatina – AFC Odorheiu Secuiesc
CSC Dumbrăviţa – CSM Reșița
CS Hunedoara – Minaur Baia Mare

Dacă partidele tur au lot sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18:00, meciurile retur sunt programate pentru miercuri, 8 iunie, de la ora 17:30.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cele-cinci-baraje-care-vor-decide-echipele-promovare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-au-loc-meciurile-19233297

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-noua-campioana-a-judetului-mehedinti-vrem-sa-promovam-in-liga-3-19233698

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dupa-mai-bine-de-trei-decenii-statiunea-calimanesti-vrea-sa-revina-in-liga-3-cozia-este-campioana-judetului-valcea-19233653

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-s-a-calificat-chinuit-in-finala-barajului-de-promovare-pentru-liga-2-dupa-o-remiza-in-valea-domanului-cu-ghiroda-dan-alexa-a-fost-eliminat-pentru-proteste-am-trait-cu-emotii-19233381

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2022, 16:50 Liga 3
Pe aceeași temă