”Marinarii” au tras primele concluzii după o săptămână de cantonament la București! Ce spun Dur-Bozoancă, Bîrnoi și Banyoi despre obiectivele pe care le au la Farul | VIDEO

Marius ANGHEL 25 Jan. 2021, 13:00 Liga 2

Farul și-a încheiat ieri, 24 ianuarie, prima săptămână de cantonament la București, unde echipa constănțeană ajunsese de luni, 18 ianuarie, cu doar 20 de jucători. Ulterior, trupei lui Ianis Zicu i s-au alăturat și achizițiile Liviu Mihai și Vlad Rusu.

Pe lângă antrenamente, formația de la Constanța a disputat și două amicale în această perioadă: cu FC Voluntari 2 (scor 5-0) și Unirea Slobozia (scor 3-0).

Cosmin Dur-Bozoancă, Cosmin Bîrnoi și Andrei Banyoi vorbesc despre prima săptămână de cantonament la București a Farului

Jucătorii Cosmin Dur-Bozoancă, Cosmin Bîrnoi și Andrei Banyoi au tras concluzii după această primă parte a cantonamentului.

”A fost o săptămână destul de grea din punct de vedere fizic, am avut aproape în fiecare zi câte două antrenamente. Ne bucurăm că reușim să marcăm în meciurile amicale, dar și că nu am primit gol, pentru că este important și acest aspect. Pentru noi, portarii, acesta este obiectivul la fiecare meci. Sperăm să o ținem așa și în meciurile oficiale. Mai avem o săptămână în care trebuie să ne pregătim foarte bine și să legăm relațiile de joc cu cei nou veniți. Cred că se vor acomoda vor repede. De fapt, cred că au făcut-o deja, i-am primit pe toți foarte bine, și cred că ne vor ajuta”, a spus portarul Cosmin Dur-Bozoancă, citat de fcfarulconstanta.ro.

”Sunt foarte fericit că am câștigat în meciurile amicale. Am avut un cantonament destul de greu până acum, cu antrenamente foarte intense. Toți suntem sănătoși și mergem înainte. Rezultatele ne dau o anumită încredere, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche pentru că nu am primit gol în amicale, pentru că va urma o perioadă foarte dificilă, cu meciuri tari în campionat”, a declarat mijlocașul Cosmin Bîrnoi, marcatorul ultimului gol al jocului amical cu Slobozia.

”Prima săptămână a trecut cu bine, suntem fericiți că nu avem accidentați și ne-am pregătit foarte bine. Mă bucur că am câștigat în amicale, mă bucur și că am marcat și mi-am ajutat echipa. Sper să o fac și în oficiale”, a adăugat atacantul Andrei Banyoi, autor a patru dintre cele cinci goluri ale testului cu Voluntari 2.

Jucătorii Farului, încrezători că pot elimina încă o echipă de Liga 1 din Cupa României

Cei trei jucători ai Farului sunt încrezători că echipa lot poate produce o nouă surpriză în Cupa României, acolo unde, în runda trecută, în 16-imi, a eliminat prim-divizionara Academica Clinceni, cu 2-1. În 8-imi urmează să o întâlnească pe Chindia Târgoviște, formație tot din Liga 1.

Jocul va fi primul oficial programat în 2021 și a fost stabilit pentru data de 10 februarie, de la ora 14:30, tocmai pentru a putea fi desfășurat la Constanța, pe un stadion care nu mai are nocturna funcțională.

Până atunci însă, Farul mai are stabilite încă trei jocuri amicale. Două au loc în cantonamentul de la București, cu Dinamo 2 (pe 26 ianuarie) și din nou cu FC Voluntari 2 (pe 28 ianuarie). Ulterior, ultimul test are loc cu FC Viitorul 2, pe 3 februarie, la Constanța.

”Sunt foarte încrezător, la fel toți băieții și toți stafful, că putem să mergem mai departe și să fim o surpriză plăcută în această competiție”, a spus Dur-Bozoancă.

”Suntem foarte ambițioși și vrem să mergem mai departe. Dacă am reușit să batem pe Clinceni, de ce să nu reușim să o batem și pe Chindia? Este o echipă bună, cu jucători cu experiență, însă într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice”, a declarat, citat de fcfarulconstanta.ro, Bîrnoi, completat de Banyoi: ”Este o echipă bună din Liga 1, dar sper să trecem de ei, să batem cum am făcut-o cu Clinceni și să mergem mai departe.”

Promovarea, un vis pentru Farul

Farul se află pe locul 12 în clasamentul Ligii 2 după primele 15 etape, cu 20 de puncte acumulate în 14 meciuri, însă își așteaptă și cele trei puncte din jocul nedisputat cu ”U” Cluj. În ultimele șase runde rămase de disputat din sezonul regular, echipa din Constanța mai are de jucat cu Dunărea Călărași (deplasare), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă), CSM Slatina (d), Fotbal Comuna Recea (a) și U Craiova 1948 SA (d). În ultima etapă va sta.

Dintre cei cinci adversari pe care Farul îi mai are de întâlnit, trei dintre ei, Dunărea, Viitorul Pandurii și ”FC U” Craiova se situează acum pe locuri de play-off, adică acolo unde ”marinarii” vor să încheie sezonul regular pentru a putea apoi lupta pentru promovare alături de alte cinci formații din Liga 2.

”Nu prea avem voie să facem pași greșiți. Cel mai important este să fim uniți, pentru că așa vor veni și rezultatele. Sper și sunt aproape sigur că vom fi în play-off”, a explicat Dur-Bozoancă.

”Mai avem cinci meciuri foarte grele, cu trei dintre ocupantele locurilor de play-off. Sunt meciuri care pe care și cine va câștiga 3-4 dintre ele va fi sută la sută în play-off”, a avertizat Bîrnoi.

”Și noi așteptăm campionatul, să avem jocuri, pentru că este o perioadă foarte frumoasă. O să fie meciuri tari și sper ca la final să ieșim câștigători”, a declarat Banyoi, citat de fcfarulconstanta.ro.

Interviurile în format video cu Cosmin Dur-Bozoancă, Cosmin Bîrnoi și Andrei Banyoi le poți urmări mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=7bjXxQCSfaI

https://www.youtube.com/watch?v=5Fda_-TLjrw&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=JORlN661Xw4&feature=emb_title

Foto și video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-trecut-fara-probleme-de-unirea-slobozia-in-cel-mai-important-amical-al-iernii-constantenii-s-au-impus-la-scor-19166280

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-trecut-cu-5-0-de-fc-voluntari-2-cu-toate-golurile-inscrise-in-repriza-secunda-andrei-banyoi-a-marcat-de-patru-ori-concluziile-lui-ianis-zicu-19165712

Marius ANGHEL 25 Jan. 2021, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă