”Marinarii”, aproape să-și piardă golgheterul! ”Vânat” de cluburi din Liga 1, atacantul Farului Andrei Banyoi ar putea ajunge în fotbalul maghiar

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 13:45 Liga 2

Andrei Banyoi (20 de ani), atacantul Farului născut în 2000 și adus de la Șoimii Lipova vara trecută, a reușit un sezon foarte bun la ”marinari”, fiind unul din titularii constanți ai echipei lui Ianis Zicu.

Fost junior la CFR Cluj până la 17 ani, unde a fost coleg cu Petrila (Sepsi) sau Itu (CFR), jucătorul de 1.90 m are origini maghiare, astfel că a stârnit interesul echipelor din Ungaria, atât din primul eșalon, cât și al doilea. Banyoi a bifat 25 de meciuri în acest campionat de Liga 2 (22) și Cupa României (3), reușind 6 (5+1) goluri și 4 pase de gol.

Andrei Banyoi, urmărit de echipe din Ungaria, dar și din prima ligă din România

Chiar dacă are o clauză de 200.000 de euro în contractul cu Farul, fotbalistul e monitorizat atent atât de FK Csiksereda, cât și de cei de la FC Botoșani, dar și de la Gaz Metan Mediaș. ”Gaziștii” l-au pus pe lista de achiziții și pe vârful de la Fotbal Comuna Recea, Marius Coman.

”Am avut un sezon bun, mă bucur că Zicu a avut încredere în mine. Sfaturile lui m-au ajutat foarte mult să progresez. Nu pot eu să vorbesc de un eventual transfer acum. Am auzit că sunt discuții, știu că există interes și din Ungaria, dar pentru mai multe detalii întrebați conducătorii. Eu îmi văd de munca mea la Farul, știu că am mult de progresat și vreau să mă focusez pe asta”, a declarant Banyoi pentru Liga2.ro.

Banyoi, golgheterul Farului în sezonul 2020/2021

Andrei Robert Banyoi este un număr ”9 clasic” și este golgheterul echipei Farul Constanța în acest sezon de Liga 2, cu cele cinci reușite în campionat, fiind la egalitate de goluri marcate cu mijlocașul Antonio Cruceru (24 de ani) și atacantul Ilie Damașcan (25 de ani). Aceștia doi din urmă n-au înscris însă în Cupa României, competiție unde Banyoi a trimis o dată mingea în poartă, în partida cu prim-divizionara Academica Clinceni (scor 2-1).

Andrei Banyoi e la al doilea sezon petrecut în Liga 2, în ediția 2017/2018 remarcându-se la Dacia Unirea Brăila, pentru care a înscris 6 goluri în 21 de jocuri. În trecutul său a mai evoluat pentru Unirea Jucu, CFR Cluj 2 și Șoimii Lipova, toate din Liga 3.

Farul a încheiat acest sezon de Liga 2, ediția 2020/2021, pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, devansând ”U” Cluj. Constănțenii au pierdut accederea în play-off-ul de promovare din cauza rezultatelor directe mai slabe cu FK Csikszereda și ASU Poli.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-incheiat-pe-locul-1-grupa-a-a-play-out-ului-iar-ianis-zicu-a-terminat-partea-a-doua-a-sezonului-pe-plus-s-a-format-un-grup-puternic-in-putine-momente-am-fost-dezamagit-lucrurile-a-19184012

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă