Ianis Zicu are emoții înaintea restanței cu Pandurii: ”Un adversar mult mai periculos decât locul din clasament. A arătat asta în ultimele două partide”

Andrei PASCU 27 Oct. 2020, 14:28 Liga 2
Ianis Zicu are emoții înaintea restanței cu Pandurii: ”Un adversar mult mai periculos decât locul din clasament. A arătat asta în ultimele două partide”

Farul joacă miercuri, de la ora 15:00, meciul restant din etapa a 7-a, cu Pandurii, la Târgu Jiu.

Constănțenii au moralul crescut în acest moment, dat fiind faptul că vin după două victorii la rând, una în Cupa României, cu Axiopolis Sport Cernavodă, după loviturile de departajare, și una în Liga 2, 2-1 cu Concordia Chiajna. Ianis Zicu nu se entuziasmează, însă, că echipa sa va juca de această dată cu ultima clasată.

Ianis Zicu: ”Singurele gânduri sunt cele ale victoriei” 

Antrenorul Farului se așteaptă la un meci dificil, mai ales că va avea loc în deplasare. În plus, a accentuat Zicu, gorjenii se află într-un moment bun, deoarece în ultimele două partide din Liga 2 au obținut trei puncte. Au câștigat cu 2-1 confruntarea cu CSM Reșița și au pierdut la mare luptă cu Ripensia, 1-2.

”Singurele gânduri sunt cele ale victoriei, așa cum plecăm la toate meciurile, așa cum și acasă jucăm să câștigăm fiecare meci. Este o partidă foarte grea, pentru că întâlnim un adversar care este mult mai periculos decât locul din clasament. A arătat asta în ultimele două partide, când a câștigat la Reșița, și a pierdut acasă, în minutul 90, după un penalty, și după ce a condus în jocul cu Ripensia. Cred că va fi o partidă foarte grea.

Este important pentru toate echipele (n.r. – să lege victoriile), dar pe noi este și mai important pentru că este un meci restant și trebuie să luăm cele trei puncte și să ne apropiem de echipele din față, care fac puncte la aproape fiecare partidă. Dacă nu vom lua cele trei puncte miercuri, ne va fi foarte greu să revenim”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al Farului.

Farul, cinci meciuri în 14 zile. Ianis Zicu: ”Trebuie să fim pregătiți să ducem un astfel de ritm”

Farul va ajunge la al cincilea meci în ultimele 14 zile, dar Ianis Zicu este încrezător că echipa va arăta bine. Nu consideră că jucătorii vor avea probleme din punct de vedere fizic, iar asta se va vedea pe durata celor 90 de minute ale partidei de la Pandurii.

Farul are doi jucători care s-au întors după suspendări și pot evolua la Târgu Jiu.

”Ne recuperăm așa cum se recuperează toate echipele, prin antrenamente. Trebuie să fim pregătiți să ducem un astfel de ritm. Este un întreg proces de antrenament pe care îl facem de o lungă perioadă de timp. Sunt aici de un an și patru luni și nu cred că această a fost vreodată o problemă la echipa mea, să nu arate bine din punct de vedere fizic. Problemele au fost atunci când au apărut greșelile personale și cred că, dacă aceste greșeli nu apar, foarte greu poate să ne bată cineva în Liga a 2-a.

Da, avem doi jucători în plus, cei care au fost suspendați și revin. Ceilalți doi, accidentați, sunt în proces de recuperare. O să fim 18 jucători pentru această partidă, sunt două soluții în plus pentru mine și mă bucur că și-au ispășit pedeapsa de suspendare”, a mai declarat Ianis Zicu.

Andrei Banyoi: ”Sper să înscriu cât mai mult și să-mi ajut echipa” 

Andrei Banyoi a participat și el la conferința de presă premergătoare meciului cu Pandurii. Este unul dintre cei mai în formă jucători din lotul Farului, marcând în confruntările cu Unirea Slobozia și Concordia Chiajna.

”Sper să înscriu cât mai mult și să-mi ajut echipa, pentru că trebuie să ne îndeplinim obiectivul. Am mai jucat cu doi atacanți, mă înțeleg foarte bine cu Simon și mă simt foarte bine. În primul rând, vreau să fiu sănătos. Să fim toți sănătoși. Să dau goluri, să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa.

(N.r. – referitor la meciul cu Pandurii) Au jucători foarte buni și o să fie un meci foarte greu. Clasamentul este strâns, sunt echipe foarte bune. Să nu avem cazuri de COVID, pentru că acestea pot face diferența. Plus să dăm goluri, să nu primim și să câștigăm”, a declarat Andrei Banyoi.

Farul urcă pe locul 5 în Liga 2, în cazul unui succes cu Pandurii

Succesul de la Chiajna, din ultima etapă, a urcat-o pe Farul pe locul 10 în Liga 2, cu 13 puncte. În opt partide, echipa lui Zicu a adunat patru victorii, un egal și trei înfrângeri.

Pentru Farul urmează, așadar, restanța din etapa a 7-a, cu Pandurii, de la Târgu Jiu. Confruntarea este programată miercuri, de la ora 15:00. În cazul unui succes, constănțenii vor urca până pe locul 5, la patru puncte de liderul U Craiova 1948 SA.

Pandurii ocupă ultimul loc în Liga 2, 21, cu doar 3 puncte strânse în opt meciuri și are un golaveraj dezastruos: 5-21.


Foto: FC Farul Constanța și Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Farul Constanța

 

 

 

 

Andrei PASCU 27 Oct. 2020, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă