Amicalul dintre ASU Politehnica și „U” Cluj va debuta pe acorduri de „Gaudeamus igitur”. Peste 200 de suporteri ai „Șepcilor roșii” vin la Timișoara

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 14:54 Pregătiri, amicale
Amicalul dintre ASU Politehnica și

ASU Poli organizează, sâmbătă, un amical de gală, cu liderul din Seria a 5-a a Ligii a 3-a, Universitatea Cluj. Evenimentul va pune accent pe tradiția universitară a celor două cluburi, ambele susținute puternic din spate de suporteri, chiar dacă ardelenii au și un aport consistent de bani publici, spre deosebire de sumele mult mai mici primite de formația bănățeană din Liga 2.

Antrenorul Bogdan Andone consideră că adversarul este unul excelent pentru ultimul amical programat înainte de reluarea Ligii 2, deoarece „U” Cluj are un lot mult peste nivelul Ligii a 3-a. „E un meci important pentru noi, poate cel mai important amical din această perioadă de pregătire. Vreau să-i felicit pe cei de la U Cluj pentru rezultatele bune din acest campionat și participarea din Cupa României, unde cred că cu puțină șansă puteau câștiga cu Dinamo. Este ultimul nostru amical. Sper să fim bine din punct de vedere psihic și mental, să facem o ultimă repetiție bună, mai ales că întâlnim un adversar de calitate. Cred că U Cluj, dacă juca în Liga a 2-a, era cu siguranță între primele cinci echipe. Cu siguranță va fi un test util care ne va arăta unde suntem”, a declarat antrenorul Bogdan Andone.

200 de suporteri clujeni s-au înscris la deplasare

Antrenorul „Șepcilor roșii”, Adrian Falub, și-a amintit cu plăcere de duelurile din teren dintre Poli și „U”. Când tribunele cântau imnul studenților, binecunoscutul „Gaudeamus igitur”. „Sunt fericit că reușim să facem un meci de pregătire cu o echipă atât de importantă. Este o bucurie să vin aici. Știu ce înseamnă Poli, știu ce înseamnă suporterii. Ambele echipe sunt aici datorită suporterilor, iar dacă noi nu aveam suporterii alături de noi, probabil că nu am mai fi existat. Îmi amintesc cu plăcere de meciurile cu Poli, mai ales că atunci avea o echipă foarte bună, cu Timofte, Vlaicu, cu Varga. Am jucat și cu UTA contra lui Poli, cu tribunele pline”, a declarat tehnicianul lui „U” Cluj.

Nu vor lipsi și „vedetele” de la „U” Cluj

Conducătorii celor două cluburi au vorbit de tradiția derby-ului studențesc Poli – „U”.

„Acest amical este o premieră. Suntem onorați. Este un meci de tradiție, între două echipe cu multe asemănări, chiar dacă sunt și diferențe”, a declarat vicepreședintele clubului „U” Cluj, Claudiu Irimieș.

„Cele două echipe jucau un fotbal frumos și, pe lângă acest aspect, curat, fără metodele din acea vreme”, a precizat Florin Drpgan, președintele ASU Politehnica.

Ardelenii îi au pe Valentin Lemnaru accidentați, în rest, vor juca cu cea mai bună echipă, cu Dorin Goga, Gabriel Giurgiu, George Florescu sau Andrei Cordoș. Meciul începe sâmbătă, la ora 14:00, pe stadionul Știința. Biletul de intrare costă 10 lei, fanii timișoreni urmând a folosi banii strânși pentru o acțiune caritabilă.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 14:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă