Lucas Câmpan, la primul gol în Liga 2 și pentru Corvinul, la numai 17 ani! ”De când am venit aici, simt că am crescut foarte mult. Este un vis”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 20:25 Liga 2

Achiziționat în pauza de iarnă și aflat la meciul disputat luni, 29 aprilie 2024, cu CSC Șelimbăr, la a treia partidă în care a fost utilizat ca titular de Florin Maxim, Lucas Câmpan i-a mulțumit antrenorului pentru încredere cu un gol marcat împotriva sibienilor. A punctat în minutul 34, ”cu sânge rece”, așa cum descria antrenorul său, și a adus egalarea la scorul de 1-1 pentru Corvinul.

Ulterior, formația hunedoreană avea să mai înscrie în partea secundă a jocului, în care el nu s-a mai aflat pe teren, alte două goluri, prin Marius Coman (51′) și Antonio Bradu (84′), și să obțină o victorie la scorul de 3-1, pentru o detașare pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, după șapte etape din totatul de zece.

Lucas Câmpan, la primul gol pentru Corvinul și în Liga 2: ”Este un moment foarte special pentru mine”

După meciul cu Șelimbărul, tânărul atacant de 17 ani a vorbit despre prima sa reușită într-un meci oficial pentru Corvinul, primul său gol marcat în Liga 2 sau despre perioada pe care o trăiește alături de echipa hunedoreană, care în iarnă i-a propus saltul de la Liga 3 la Liga 2, ba chiar oportunitatea de a trăi de pe margine niște meciuri spectaculoasă în Cupa României, culminate cu o calificare istorică până în finala competiției.

La meciul cu CSC Șelimbăr, Lucas Câmpan a bifat a șaptea prezență în echipamentul de joc al Corvinului în Liga 2, din 11 posibile în 2024, a treia oară ca titular, după ce a mai început din primul minut și contra Gloria Buzău (1-2) și FK Miercurea Ciuc (1-2), de fiecare dată în deplasare.

”Este un moment foarte special pentru mine, cred că cel mai special de până acum și sper ca de acum înainte să tot am parte de momente de genul.

Sincer, nu mai știu exact cum a fost faza golului. Știu că am primit o pasă lungă, nu mai știu dacă am făcut preluare pe piept, dar cred că așa am făcut (n.r. – Dorin Pop a ridicat de la mijlocul terenului o minge peste apărarea adversară, iar Câmpan a preluat cu pieptul la intrarea în careu, a avansat, l-a fentat pe portar și l-a lobat din 6 metri). Am pus mingea jos, am rămas singur cu portarul, cu Alex, am făcut o fentă și când am văzut că l-am culcat am zis să dau peste el cu exteriorul”, a spus Câmpan, care a dedicat reușita sa familiei sele, ”mamei, tatălui și fratelui meu, care au venit astăzi.”

Câmpan: ”De când am venit aici, simt că am crescut foarte mult. Și fizic, tactic, tehnic, din toate punctele de vedere”

Jucătorul care a crescut la Atletico Arad și, în ciuda vârstei sale, a jucat deja la seniori înainte să ajungă la Corvinul, pentru Progresul Pecica și CS Socodor, în Liga 3, a spus și cum a simțit din teren partida cu CSC Șelimbăr, liderul în mare parte a sezonului regular de Liga 2, dar în play-off este una dintre cele două echipe care nu au reușit în primele șapte etape să câștige.

”A fost dificil. Au fost momente grele, în care cred că toți ne-am sufocat. Dar am trecut peste ele, am muncit, am alergat mult și a ieșit cum trebuia să iasă”, a declarat Câmpan, care a vorbit și despre cum trece el peste această perioadă aglomerată, cu meciuri din Liga 2 programate în intervale scurte de timp, dar și cu cele din Cupa României.

”Avem un preparator fizic foarte bun, care știe ce face. Ne pregătește foarte bine și eu, de când am venit aici, simt că am crescut foarte mult. Și fizic, tactic, tehnic, din toate punctele de vedere”, a spus tânărul jucător al Corvinului, amintind și de preparatorul fizic Cătălin Ojiga.

  • Câmpan a fost utilizat în prima repriză a partidei cu CSC Șelimbăr, iar la pauză a fost înlocuit cu Sebastian Ion, cel care avea să centreze în minutul 51 la golul de 2-1 marcat de Marius Coman.

Perioadă de vis pentru Câmpan după transferul la Corvin: ”Acum jumătate de an eram la Liga a 3-a și acum sunt în finala Cupei”

Lucas Câmpan a fost întrebat și cum este să trăiască această perioadă importantă pentru club, cu rezultate bune în campionatul Ligii 2, dar în special cu o calificare istorică în finala Cupei României.

”Este un vis, dacă pot să spun așa. Acum jumătate de an eram la Liga a 3-a și acum sunt în finala Cupei. Chiar dacă până acum nu am jucat, dar cine știe, poate o să intru în finală. Nu prea am multe de spus despre acest joc, rămâne să ne antrenăm, să ne pregătim și să fim 100 la sută pentru 15 mai”, a spus Câmpan, care a prins lotul de 20 al Corvinului la cele două jocuri disputate de echipă în 2024 în Cupa Românei, însă a rămas pe bancă, în 4-0 în sfertul de finală cu CFR Cluj și în 3-1 în semifinala cu FC Voluntari, ambele echipe din prima ligă.

Florin Maxim, despre Lucas Câmpan: ”Are un fizic de performanță, bun. Are execuția în fața porții, are instinctul de atacant”

Lucas Câmpan a fost singura achiziție a Corvinului în pauza de iarnă. Nu a fost prezent la echipă încă de la reunirea din 8 ianuarie, însă s-a alăturat ulterior lotului și a fost utilizat de Florin Maxim în amicale și l-a impresionat rapid pe antrenor.

”E un jucător talentat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îmbunătăţim la acest capitol, pentru sezonul ce urmează… A avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să vedem exact situaţia sa”, spunea, inițial, Maxim, despre el, ca după ce îl convingea să transmită:”Despre Lucas, el va rămâne alături de noi, e un copil bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte. E conştient că nu e postul pe care a jucat la juniori, până acum, dar se adaptează uşor-uşor, ţine la ce îi cerem. Are şi o tehnică bună, un fizic bun pentru vârsta sa, mi-a plăcut.”

La echipa hunedoreană, Lucas Câmpan a ajuns sub formă de împrumut de la CS Socodor, durata nefiind comunicată de către club. Liga2.ro a aflat că ar fi vorba de un contract valabil pe un an și jumătate și Corvinul va avea procent dintr-o viitoare vânzarea a sa.

”Trebuie să ținem cont că este un băiat născut în 2007, iar la anul se joacă cu 2006, deci el este cu un an mai mic pentru campionatul următor. E un jucător cu calități bune, îl știm, l-am monitorizat, are și un fizic de performanță, bun. Se pregătește foarte bine, nu e la primul meci, trebuie să se obișnuiască cu ritmul și să-și dozeze efortul. Am fost foarte mulțumit, am putut să ne legăm de el, știe să protejeze foarte bine. Ați văzut și la execuția lui cu sânge rece, nu știu câți jucători ar fi procedat la fel. Are execuția în fața porții, are instinctul de atacant. E un copil care va crește cu siguranță alături de ceilalți băieți”, a spus Maxim, luni, după jocul cu CSC Șelimbăr, despre Câmpan.

Declarațiile date de Lucas Câmpan și Florin Maxim după meciul Corvinul Hunedoara – CSC Șelimbăr 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ZdBHZOMXnt8

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-git-si-gabriel-deac-au-tras-concluziile-dupa-esecul-selimbarului-la-hunedoara-19314269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-csc-selimbar-florin-maxim-a-tras-concluziile-19314184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-csc-selimbar-joaca-in-incheierea-etapei-a-7-a-a-play-off-ului-ligii-2-19314134

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 20:25 Liga 2
Pe aceeași temă