Finanțatorul Ceahlăului e decis să cedeze 80 la sută din Ceahlăul, cu o condiție. Anton Măzărianu, dezamăgit de sumele primite de la autorități: ”Ne-au dat praf în ochi”

Narcis POHOAȚĂ 01 May. 2024, 12:26 Liga 2
Finanțatorul Ceahlăului e decis să cedeze 80 la sută din Ceahlăul, cu o condiție. Anton Măzărianu, dezamăgit de sumele primite de la autorități: ”Ne-au dat praf în ochi”

Finanțatorul Ceahlăului, Anton Măzărianu, continuă disputa de la distanță cu autoritățile locale.

Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț au alocat împreună suma de 1,4 milioane de lei pentru clubul nemțean, adică aproximativ 300.000 de euro, iar Măzărianu spune că sunt cluburi de Liga 3 care primesc bani mai mulți de la stat, dând exemplul Mediașului.

Anton Măzărianu se revoltă după ce autoritățile au alocat împreună doar 1,4 milioane de lei Ceahlăului: ”Ne-au dat praf în ochi”

În aceste condiții, finanțatorul Anton Măzărianu vorbește tot mai răspicat despre retragerea sa de la clubul nemțean. Omul de afaceri spune că a luat deja decizia de nu mai finanța clubul, urmând să se răzgândească doar în cazul în care discuțiile pe care le poartă în momentul de față cu mai mulți parteneri se vor concretiza.

Totuși, Măzărianu lansează o provocare către autoritățile locale și județene. Acesta este dispus să cedeze gratis 80 la sută din echipă Primăriei și (sau) Consiliului Județean, dar cu condiția ca autoritățile să asigure un buget de 2 milioane de euro cu care clubul să se poată bate la promovare.

”Faptul că echipa nu mai este susținută de nimeni, că nu mai contribuie nimeni, m-a determinat să fac pasul în spate. Zilele acestea m-am decis să nu mai susțin echipa. Da, au alocat sume de bani Primăria și Consiliul Județean. Dar când aloci sume de bani sub ceea ce primesc unele echipe de Liga a 3-a… Asta e și supărarea. Mai degrabă nu mai dădeau deloc. Măcar știam una și bună. Am adus echipa până în Liga 2, am investit niște bani și îi voi pierde. Decât să mai bag un an de zile încă pe atât, mai bine îi voi pierde doar pe ăștia. Am ținut-o trei ani în Liga 3 și un an Liga 2. Singur! Dacă nu veneam eu să o preiau în Liga 3, se ducea în Liga a 4-a. Am preluat-o, nu am vrut să o las, am adus-o până acici, dar dacă nici aici nu vrea să vină nimeni lângă mine, iar autoritățile îmi dă doar praf în ochi, mă retrag”, a declarat, pentru Liga2.ro, Anton Măzărianu.

anton mazarianu – mahu moisii – ceahlaul

Provocare pentru autorități. ”Sunt de acord să cedez gratis 80 la sută din echipă”

Acesta a lansat, în cadrul unei emisiuni televizate, și o mare provocare către autorități.

”M-ar durea inima ca echipa să se desființeze. De aceea sunt de acord să cedez gratis 80 la sută din echipă către Consiliul Local sau Consiliul Județean, cu condiția ca aceste instituții să asigure un buget anual de 2 milioane de euro, pentru ca echipa să se poată bate la promovare. Să vedem cine și cum își manifestă interesul. Eu rămân cu 20 la sută pentru ca echipa să nu fie de drept public și să aibă dreptul de promovare”, a explicat Anton Măzărianu la postul local de televiziune Monitor TV, în emisiunea ”Tribuna Suporterilor”.

”În varianta actuală, doar eu, nu mai continui”

Anton Măzărianu a explicat că este în discuții în momentul de față cu două companii ce i s-ar putea alătura în finanțarea echipei. Dacă tratativele nu se vor concretiza, Măzărianu anunță că se retrage definitiv și va ceda echipa Primăriei.

”Nu este normal ca într-un un oraș cum e Piatra Neamț eu să susțin singur echipa de fotbal. Dacă unii nu au apreciat că am adus-o în Liga 2 și am făcut o performanță în sensul acesta, asta este. M-am retras în sensul că nu mai finanțez echipa de fotbal. Din acest moment, dacă în perioada următoare nu mai găsesc pe cineva care să mi se alăture, unul-doi susținători cu care care am putea face echipă, atunci mă retrag definitiv. Sunt în discuții cu două companii care ni s-ar putea alătura. Concluzia asta este. Încerc să găsesc soluții să mai cooptez unul sau doi membri care să vină cu un plus financiar la echipă. În funcție de ce varinate găsim vom hotărî ce facem mai departe. Cert este că în varianta actuală nu voi mai continua”, a continuat Măzărianu.

Ceahlăul, o nou-promovată în Liga 2 în acest sezon, a ratat la mustață accederea în play-off și joacă în Grupa A a play-out-ului, unde după cinci etape și patru meciuri disputate ocupă locul 2, cu 34 de puncte, la trei puncte în spatele liderului CSM Reșița, în fața căruia tocmai a pierdut în Valea Domanului, dar care are un meci în plus.

Narcis POHOAȚĂ 01 May. 2024, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă