Derby-ul din Liga 3 care putea să bată record de fani în tribune! Meciul ACS Mediaș – Gloria Bistrița Năsăud, pe un stadion de nici 500 de locuri

Andrei PASCU 07 Mar. 2024, 18:26 Liga 3
Derby-ul din Liga 3 care putea să bată record de fani în tribune! Meciul ACS Mediaș - Gloria Bistrița Năsăud, pe un stadion de nici 500 de locuri

ACS Mediaș a promovat, vara trecută, din Liga 4 în Liga 3. Va lupta pentru accederea în Liga 2 în această stagiune 2023-2024, fiind pe locul 2 în Seria 9, la șase puncte de liderul Gloria Bistriţa Năsăud.

De altfel, primul meci oficial din 2024, din etapa a 16-a a sezonului regular, de sâmbătă, de la ora 15:00, va fi disputat de clubul din Mediaș, care a luat naștere după desființarea Gazului Metan Mediaș, chiar contra formației din Bistriţa Năsăud.

ACS Mediaș nu a ajuns la acord cu Transgaz 

Nici în iarnă nu a reușit ACS Mediaș să ajungă la un acord cu Transgaz pentru ca partidele din Liga 3 să fie disputate pe Stadionul Gaz Metan, astfel că derby-ul Seriei 9 din Liga 3 va avea loc pe Stadionul Gaz Metan 2 (8 Mai), conform celor anunțate de clubul din Mediaș.

  • În turul sezonului regular, în etapa a 7-a, ACS Mediaș a câștigat partida de la Bistrița, scor 1-0.

Și președintele Ionuț Buzean a confirmat acest fapt, anunțând și că ACS Mediaș nu a ajuns la acord cu oficialii Transgaz. Partea financiară a fost și este problema neînțelegerilor, firma cerând 7.000 de euro pentru fiecare meci, o sumă foarte, foarte mare pentru o echipă din Liga 3 și nu numai.

Cu siguranță Stadionul Gaz Metan 2 va fi plin la derby, mai ales că are o capacitate de mai puțin de 500 de locuri. Un astfel de meci ar fi atras mii de fani în tribune, mai ales că ACS Mediaș este susținută de suporterii fostei Gaz Metan Mediaș, iar Gloria Bistriţa Năsăud are și ea parte de un număr important de fani în tribune la fiecare meci, fiind una dintre cele mai iubite echipe din divizia a treia.

ACS Mediaș și Gloria Bistriţa Năsăud, despărțite de șase puncte

ACS Mediaș este pe locul 2 în Seria 9 din Liga 3, cu 30 de puncte, la șase puncte de liderul Gloria Bistrița Năsăud, dar cu trei puncte peste locul 3, Unirea Ungheni.

În 15 meciuri din acest sezon de Liga 3, ACS Mediaș a adunat nouă victorii, trei egaluri și trei eșecuri, având un golaveraj de 17 goluri marcate și opt primite. Practic, al treilea cel mai slab atac al seriei, dar cea mai bună apărare.

Dacă va promova în Liga 2, ACS Mediaș consideră că ar avea nevoie de un buget de până la 800.000 de euro.

În Liga 2 aproximez că ne-ar trebui undeva la vreo 700 – 800 de mii de euro, pentru că avem un centru foarte mare de copii și juniori, cu 12 grupe, care sunt angrenate în competiții, din care trei sunt angrenate în competiții naționale. Banii aceștia ar fi ca să evităm retrogradarea.

Acesta ar fi un buget, dacă am ajunge la un asemenea buget și să îl putem administra așa cum ne dorim. Repet, suntem un club privat, suntem administrați, suntem finanțați de către Primărie pe un ghid de finanțare care e destul de timid.

Dar, obiectivul nostru este să creștem de la joc la joc, să formăm o echipă cât mai competitivă, să formăm cât mai mulți jucători pe care ulterior să-i putem vinde”, spunea Ionuț Buzean în octombrie 2023, citat de Ora de Sibiu.

Gloria Bistriţa Năsăud este pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3, cu 36 de puncte, cu șase puncte peste locul 2, ACS Mediaș. În 15 meciuri a adunat 11 victorii, trei egaluri și un eșec, cu un golaveraj de 34 de goluri marcate și numai 11 primite.

Adrian Falub, antrenorul bistrițenilor, a prefațat partida de la Mediaș.

Începem campionatul cu cel mai dificil meci, cu o echipă care după părerea mea se poate gândi la promovare. Au cea mai bună apărare din seria noastră. Mediașul este o echipă greu de bătut. În pauză de iarnă au adus jucători de la Liga 1, jucători de la Liga 2 titulari.

Întotdeauna primul meci după o pauză așa de lungă nu știi la ce să te aștepți”, a declarat Adrian Falub, citat de Sport în Sibiu.

Foto: ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-s-a-intamplat-la-foresta-suceava-explicatiile-lui-andrei-ciutac-19301818

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cum-au-reactionat-partile-implicate-in-cazul-sporting-rosiori-19301809

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-nu-mai-continua-in-liga-3-19301776

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-novac-in-liga-3-dupa-despartirea-de-cs-tunari-19301716

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patru-fotbalisti-romani-pariori-la-sporting-rosioria-19301694

Andrei PASCU 07 Mar. 2024, 18:26 Liga 3
Pe aceeași temă