Viitorul Pandurii, egală cu CSM Deva într-un amical jucat în orașul liderului din Liga 3. Călin Cojocaru a fost mulțumit de ce a văzut la jucătorii săi

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 15:41 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a deplasat la Deva pentru a disputa, duminică, 19 noiembrie 2023, un meci amical. A întâlnit echipa din Liga 3 CSM Deva, care în weekend nu a evoluat în campionat, deoarece jocul ei a fost amânat la solicitatea adversarului.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Remiză în amicalul dintre CSM Deva și Viitorul Pandurii

Liberă în weekend, fiindcă Liga 2 a fost întreruptă pentru a treia oară în acest sezon, pe perioada jocurilor naționalelor, echipa Viitorul Pandurii și-a programat un amical cu CSM Deva, formație din Liga 3 care nu a jucat nici ea în campionat, deoarece partida ei de acasă cu Universitatea Craiova 2 a fost amânat pentru data de 29 noiembrie, întrucât ”satelitul” clubului din Bănie are mai mulți jucători convocați la loturile naționale de juniori.

Meciul a avut loc duminică, de la ora 13:30, pe terenul sintetic de lângă stadionul Cetate din Deva, și s-a încheiat la egalitate, după golurile marcate de Alexandru Iulian Stoica, în minutul 51, cu un șut superb în vinclu, din marginea careului mare, pentru CSM Deva, respectiv de Alexandru Gîrbiță, în minutul 57, cu un șut din 7-8 metri central, pentru Viitorul Pandurii.

CSM Deva: Beke – Buzan, Rus, Bărăitaru, Doboș – Stoi – Toma, Popescu, Bedea, Munteanu – Modan. În partea secundă au evoluat: Korbl – Kelemen, Sabău, Ionică, Giosu – Creciunesc – Mocanu, Gavrilă, Baidoo, Stoica – Kayondo.

Viitorul Pandurii: Lupescu – Ed. Croitoru, Mrsulja, Dav. Savu, Godja – Acolatse, Tiihonen – Dr. Popa, Nikpalj, Vulpe – Alb. Voinea. În partea secundă au jucat: Eftimie (Krupenschi 70′) – Vulpe, Core, R. Cojocaru, Pîrcălabu – Acolatse (Nikpalj 70′), Brînzan – Andreaș, Moisie, Gîrbiță – Njifakue.

Marius Sârbu, după amicalul cu Viitorul Pandurii: ”Am arătat că și noi avem potențial de dezvoltare a unui joc bun”

Antrenorul echipei din Deva, Marius Sârbu, a tras și câteva concluzii după acest joc amical împotriva divizionarei secunde din Târgu Jiu.

”A fost un joc cu un ritm foarte bun. Pentru noi obiectivul principal a fost să continuăm ciclul de pregătire, iar jucătorii să rămână conectați la competiții. Băieții au respectat ceea ce am pregătit pentru a fi în progres față de ceea ce a însemnat pregătirea până în acest moment. A fost un joc amical cu o echipă de Liga 2, în care am arătat că și noi avem potențial de dezvoltare a unui joc bun, care ne permite să ne propunem, cu calm și răbdare, obiective superioare. Pentru noi urmează un meci extrem de greu, la Viitorul Șimian, contra unei echipe bune, o echipă agresivă, care pune mingea jos. Trebuie să rămânem concentrați la maxim pentru acest meci”, a declarat Sârbu, citat de CSM Deva.

Chiar dacă nu a jucat în etapa din weekend, CSM Deva a rămas pe locul 1 în Seria 7, având 26 de puncte acumulate, cu unul mai mult față de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și ACSO Filiași, ambele având un meci în plus disputat.

În etapa a 14-a, CSM Deva va juca în deplasare la Drobeta Turnu Severin, sâmbătă, de la ora 14:00, cu Viitorul Șimian (locul 4, 24 puncte).

Călin Cojocaru, după remiza cu CSM Deva: ”Sunt mulțumit de atitudinea avută, a fost un antrenament bun”

De partea cealaltă, Călin Cojocaru a fost mulțumit de joc și cum s-au descurcat elevii săi, mai puțin însă de suprafața pe care s-a desfășurat amicalul.

”Meciul cu Deva a fost un test util, am întâlnit o echipă bună, am urmărit să dăm minute tuturor jucătorilor, pe care i-am împărțit în două formule, fiecare jucând 45 de minute. Sunt mulțumit de atitudinea avută, a fost un antrenament bun, singurul inconvenient fiind terenul. Am jucat pe o suprafață sintetică, deși ne doream să jucăm pe iarbă, dar condițiile meteo nu au permis acest lucru”, a declarat antrenorul echipei Viitorul Pandurii, citat de Gorjeanul.

Pentru Viitorul Pandurii, clasată pe locul 12 în Liga 2 după 13 etape, cu 17 puncte acumulate, la fel ca Chindia și CSM Slatina, care au golaveraj mai bun, urmează penultimul meci oficial în 2023. În runda a 14-a a campionatului, trupa gorjeană găzduiește întâlnirea cu Unirea Dej (locul 18, 10 puncte), duminică, de la ora 11:00. Partida este programată tot la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, unde gorjenii și-au disputat și precedentele două jocuri de acasă.

Foto: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-care-ii-aduce-clubului-fc-brasov-depunctari-s-a-retras-din-fotbalul-profesionist-19293467

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-a-terminat-la-egalitate-cu-italia-u18-19293464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-va-intampla-cu-unirea-slobozia-daca-va-promova-in-superliga-19293451

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-13-liga-3-19293268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă