FK Miercurea Ciuc începe să-și ia gândul de la promovarea directă. Robert Ilyeș pune presiune înaintea jocului de la Mioveni: ”Dacă nu câștigăm, s-a dus sută la sută”

Andrei PASCU 01 May. 2024, 16:59 Liga 2
FK Miercurea Ciuc începe să-și ia gândul de la promovarea directă. Robert Ilyeș pune presiune înaintea jocului de la Mioveni: ”Dacă nu câștigăm, s-a dus sută la sută”

Echipa FK Miercurea Ciuc are ocazia să își ia repede revanșa după eșecul din runda trecută, contra Unirea Slobozia. Joi, de la ora 17:00, va întâlni, pe teren advers, CS Mioveni, față de care se va distanța la opt puncte dacă o va învinge.

Acum, FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni sunt ultimele în play-off-ul Ligii 2, pe locurile 5 și 6. În sezonul regular, în runda a 6-a, la Miercurea Ciuc, cele două au terminat la egalitate, fără gol, scor 0-0.

Ulterior, în turul play-off-ului, a fost consemnată tot o remiză, dar cu goluri, scor 1-1.

FK Miercurea Ciuc merge la Mioveni în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2

Clubul din Miercurea Ciuc a pierdut jocul cu Slobozia, dar speră la un scor favorabil acum, dar și la o prestație solidă, care a și ajutat-o să ajungă în play-off-ul Ligii 2. Robert Ilyeș a declarat, înaintea întâlnirii cu Mioveni, la conferința de presă, că vrea succesul, pentru ca înfrângerea din runda trecută să fie ștearsă.

În altă ordine de idei, o victorie ar ține FK Miercurea Ciuc cât mai aproape de Gloria Buzău, dar ar și mări distanța față de CS Mioveni. Antrenorul consideră că un alt rezultat decât victoria în duelul cu trupa lui Constantin Schumacher l-ar face să se gândească și să contureze strategia pentru barajul de promovare.

Robert Ilyeș a declarat că victoria e capitală pentru ciucani

În acest moment, distanța dintre Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc, înainte de startul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii 2, este de cinci puncte. Dacă trupa lui Ilyeș va da piept cu CS Mioveni, buzoienii vor întâlni CSC Șelimbăr, în deplasare.

Pot spune că e o echipă bună Mioveni. Am jucat acasă cu ea de două ori. Știm că este stabilă în apărare, defensiva este punctul ei forte. Suferă mai ales în atac, marchează mai puțin, dar făcând abstracție este o echipă bună, care a ajuns pe merit în play-off, așa că ne așteptăm la un meci echilibrat.

Deocamdată ne concentrăm pe acest meci. Vom vedea dacă reușim să câștigăm. Dacă nu, atunci s-a cam dus sută la sută promovarea directă. Vedem ce vom juca acolo și pe ce bază vom clădi lucrurile mai departe pentru baraj”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă premergătoare jocului cu CS Mioveni.

FK Miercurea Ciuc, la cinci puncte de Gloria Buzău

Așadar, FK Miercurea Ciuc este pe locul 5 acum, dar tot mai are șanse de promovare directă în prima divizie. În același timp, are de recuperat cinci puncte în raport cu locul 4, Gloria Buzău, șase puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, nouă față de locul 2, Corvinul Hunedoara, iar de locul 1, Unirea Slobozia, o despart 16 puncte.

În ceea ce privește programul din grupa pentru promovare, în etapa a 8-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, CS Mioveni. Apoi, va da peste Corvinul Hunedoara, tot pe teren advers, pentru ca ultima partidă să aibă loc acasă, contra Gloriei Buzău.

Conferința de presă susținută de Robert Ilyeș înaintea partidei CS Mioveni – FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?v=RVEKHScDAnk

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 01 May. 2024, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă