Petrolul rămâne în partea a doua a clasamentului și după meciul cu CS Mioveni. Flavius Stoican: „Avem, așa, parcă un blestem, că nu reușim să marcăm”. Ce spune Hamza

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 13:01 Campionat

Petrolul a remizat, marți seară, pe teren propriu, cu CS Mioveni, scor 0-0, și a ajuns la trei meciuri consecutive în Liga 2 în care nu a câștigat, continuându-și, astfel, criza de rezultate și de a marca goluri. În plus, ploieștenii rămân fără victorie acasă în acest sezon, după trei jocuri disputate având două remize (1-1 cu Snagov și 1-1 cu Mioveni) și o înfrângere (0-3 cu UTA).

Cu Flavius Stoican în tribună, după eliminarea suferită în deplasarea de la „U” Cluj, Petrolul nu a putut marca în poarta lui Flavius Croitoru, deși Younes Hamza și coechipierii săi și-au creat câteva ocazii. În schimb, defensiva a funcționat bine în acest joc și nu i-a dat prea multe șanse Mioveniului să înscrie.

Flavius Stoican: „Avem, așa, parcă un blestem”

La finalul, Flavius Stoican a vorbit despre această situație de negativism în care au intrat jucătorii săi, „parcă de blestem” și din care e convins că vor ieși.

„Parcă mai greu este în tribună decât pe bancă. E mai greu pentru că trăiești meciul lângă oameni, toată lumea își dorește să marcăm. Avem, așa, parcă un blestem, faptul că nu reușim să marcăm. Astăzi am văzut o echipă care a avut atitudine, determinare. Și-au dorit. Ne pripim la finalizare și asta ne costă. Cred eu că un gol te-ar descătușa ca și echipă. Dar ăsta este fotbalul. Trecem și prin astfel de momente.

Am fost în această săptămână cu jucătorii la mănăstire și cred eu că cel mai important pentru ei e să meargă tot timpul, nu neapărat când sunt în cantonament sau în ziua meciului. Pentru că te reculegi, stai cu gândurile tale. Dar nu cred că asta este cauza pentru care noi nu marcăm, ci că atunci când intri într-un negativism ca acesta… că ratăm la fiecare situație, vine altă ocazie și nu reușim să marcăm și intri în acest joc. Vom ieși”, a spus antrenorul Petrolului.

Stoican nu a vorbit despre fazele în care Petrolul a cerut penalty: „Nu mai comentez, pentru că deja mâine (n.r. – astăzi) mă duc la Comisie și… ce să mai, nu mai zic nimic. Nu știu, dacă așa a decis… Și așa, data trecută, când am fost eliminat… Când am depășit spațiul tehnic și să fi eliminat fără să te avertizeze. În fine.”

Hamza Younes: „Nu înțeleg de ce nu ni se dă niciodată nimic acasă. Am avut minimum două penalty-uri”

Atacantul Hamza Younes a fost pentru prima dată titular și integralist în campionat, după reîntoarcerea la Petrolul. Tunisianul s-a zbătut să înscrie, a avut câteva situații și a solicitat un penalty pe final, însă nu l-a primit.

Younes recunoaște că Petrolul trece în acest moment printr-o perioadă dificilă și consideră că reacția de nemulțumire a suporterilor este explicabilă.

„Ne-am creat ocazii, toată lumea a dat totul, nu este ușor, fiindcă trecem printr-o perioadă dificilă, dar vor veni și golurile și victoriile, pas cu pas. Este normal, suporterii vor să câștigăm. Eu am avut doar un meci cu echipa. Ce pot să promit este că vom da totul și victoriile vor veni, vor veni. Din punctul meu de vedere, am avut două penalty-uri minimum, se poate vedea pe video, nu înțeleg de ce nu ni se dă niciodată nimic acasă”, a spus și Hamza Younes la finalul jocului cu CS Mioveni.

Petrolul rămâne fără victorie acasă în acest sezon și cu 12 puncte obținute în opt meciuri se situează pe locul 11 în Liga 2, sub CSM Reșița, Farul și Chiajna, care au același punctaj. În următoarea etapă, a 10-a, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Târgu Jiu, cu Pandurii (locul 19, cu 5 puncte).

Foto: captură TelekomSport și Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 13:01 Campionat
Pe aceeași temă