Anunțul FRF privind licența UEFA pentru Corvinul! Adversara hunedorenilor din finala Cupei României a primit-o, la fel și alte opt echipe din prima ligă

Marius ANGHEL 27 Apr. 2024, 00:03 Liga 2
Anunțul FRF privind licența UEFA pentru Corvinul! Adversara hunedorenilor din finala Cupei României a primit-o, la fel și alte opt echipe din prima ligă

Federația Română de Fotbal a anunțat vineri, 26 aprilie 2024, echipele de fotbal din România care au solicitat și obținut licența UEFA pentru sezonul 2024-2025.

Corvinul, echipă din Liga 2 calificată în finala Cupei României, a fost ultima care și-a depus dosarul, aflându-se într-o situație extraordinară, astfel că un verdict în cazul ei încă nu a fost dat.

Corvinul mai are de așteptat pentru a primi licența UEFA. Nouă echipe din SuperLigă au primit-o

Toate echipele participante în play-off-ul SuperLigii au obținut licența UEFA, deci au dreptul de a jucat în competițiile europene dacă vor prinde un astfel de loc. Acestea sunt FCSB, Farul Constanţa, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

În afară de acestea, alte trei echipe din play-out au solicitat și primit licența pentru cupele europene: SC Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCU Craiova FC.

Corvinul, ca echipă din Liga 2 calificată în finala Cupei României, se află într-o situație extraordinară, astfel că și-a depus mai târziu dosarul și încă nu a primit un răspuns.

”Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a anunțat Administrația de Licențiere a FRF.

Deși joacă în play-off-ul Ligii 2 fără să aibă drept de promovare în Liga 2, Corvinului nu i se interzice să evolueze într-o competiție europeană, chiar dacă este un club de drept public. Trebuie doar să câștige Cupa României și să obțină licența UEFA.

  • Dintre echipele feminine de fotbal, patru au obținut licența pentru a juca în competiție europeană. Este vorba despre Politehnica Timișoara, Farul Constanța, Universitatea Olimpia Cluj și FK Miercurea Ciuc, adică participantele în play-off.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 27 Apr. 2024, 00:03 Liga 2
Pe aceeași temă