Flavius Stoican, tratat cu flit de arbitri la finalul meciul cu „U” Cluj, în care a fost eliminat! „Nu se poate ce a făcut. De ce vă feriți?”. Antrenorul Petrolului a făcut show la vestiare

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 11:25 Campionat

Petrolul a fost umilită, vineri seară, la Cluj-Napoca, în fața penultimei clasate Universitatea Cluj, formație aflată într-o situație delicată și care avea cinci înfrângeri în șase meciuri în acest sezon. Echipa ploieșteană a pierdut cu 0-4 pe Cluj Arena, după o repriză a doua de coșmar, în care a încasat patru goluri și a rămas fără antrenorul Flavius Stoican și căpitanul Laurențiu Marinescu, eliminați. Însă nu rol important în această înfrângere suferită de Petrolul a avut-o și arbitrul central Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). După fluierul final, Flavius Stoican a cerut explicații pentru motivul eliminării sale, însă întrebările adresate au rămas fără răspuns.

În prima repriză, Petrolul a dominat autoritar meciul de pe Cluj Arena, a ratat trei ocazii de gol, toate prin Ștefan Blănaru (3, 35, 39), însă a avut și un penalty clar ca lumina zilei, la hențul comis în careu de George Florescu (15), însă centralul Lucian Rusandu nu a vrut să dea penalty. În plus, arbitrul din Stântu Gheorghe a avut grijă să fluiere imediat pentru clujeni la orice fază în care balonul ajungea în careul mic, iar portarul Dur-Bozoancă venea să prindă. Inclusiv la o fază în care goalkeeperul a fost încurcat chiar de Kay, propriul coechipier.

Flavius Stoican a vrut să-și scoată jucătorii de pe teren la momentul eliminării sale

În partea secundă, „U” Cluj a marcat la primul ei șut pe poartă, expediat de Cristian Gavra (51), după ce a rămas pe picioare dintr-un duel aerian cu Sîrghi. Petrolul n-a avut replică după gol, ba chiar Laurențiu Marinescu (72) și-a regăsit forțele chiar în propriul careu, acolo unde l-a busculat pe Rafa Miranda, după ce acesta îi dăduse printre picioare lui Sîrghi, iar arbitrul a dictat penalty. A fost faza care a încins spiritele pe teren și pe banca de rezerve a ploieștenilor. Arbitrul de rezervă Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) i-a comunicat ceva centralului, iar acesta l-a eliminat direct pe Flavius Stoican (74). Antrenorul nu a înțeles motivul pentru a fost trimis în tribună și a intrat pe teren pentru a-i cere explicații arbitrului. Mai mult, Stoican a vrut să scoată echipa de pe teren, dar jucătorii nu l-au ascultat.

În cele din urmă, Stoican a mers în tribună, iar George Florescu (76) a marcat fără probleme de la punctul cu var. Imediat după reluarea jocului, căpitanul Laurențiu Marinescu (78) a avut o altă intrare haotică asupra lui Rafa Miranda, a văzut al doilea cartonaș și a fost și el eliminat. Petrolul a devenit apoi pradă ușoară, iar Carol Taub (85) și Florin Burghele (90+1) au mărit diferența și umilința pentru prahoveni la 4-0, după ce defensiva condusă de Racu și Sîrghi a mai gafat de două ori.

Centralul și rezerva i-au dat cu flit lui Stoican

După fluierul final, spiritele au rămas la fel de încinse în tabăra ploieștenilor. Flavius Stoican a coborât pe teren și a mers către arbitrul central pentru a-i cere explicații pentru eliminare.

„Știți ce rugăminte am domnu’ Rusandu? Să-l chemați pe domnu’… rezerva. Nu se poate ce a făcut. Vreau să îmi spuneți și mie de ce? Vă rog frumos, de ce m-ați eliminat pe mine? Păi de aia nu știi de ce, pentru că nu comunicați. De ce vă feriți? De ce vă feriți de lume? Eu nu înțeleg. Dați-mi și mie o explicați de ce m-ați eliminat”, l-a întrebat Stoican pe Rusandu în drumul arbitrilor către vestiare. Antrenorul Petrolului a fost ignorat, astfel că motivul eliminării sale a rămas un mister.

Ulterior, Stoican a revenit pe teren, unde l-a întâlnit pe arbitrul de rezervă Ovidiu Mazilu (Satu Mare), cel care i-a cerut centralului să-l elimine pe antrenorul Petrolului. „Te rog eu frumos, spune-mi și mie de ce m-ai eliminat? Discutăm uman, omenește. Măcar răspunde, mă, băiatule! Răspunde-mi și mie, te rog!”, i-a adresat întrebări Stoican lui Mazilu, care, la rândul său, a mers la vestiar fără să-i ofere un răspuns antrenorului.

După al patrulea meci în care nu obține victoria în acest sezon, dintr-un total de șapte, Petrolul rămâne cu 11 puncte și e pe locul 9 în acest moment. Echipa ploieșteană comite aceleași greșeli pe care le-a făcut și în sezonul trecut și se bagă singură într-o nouă situație de criză, după ce n-a fost în stare să o bată pe teren propriu pe ultima clasată Sportul Snagov și să scoată un rezultat pozitiv cu penultima clasată „U” Cluj.

Video: TelekomSport

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă