Marius Stan a vorbit despre demiterea sa de la Petrolul: „Asta a fost mereu miza.” Președintele revocat crede că noul conducător va fi „un personaj de fațadă pentru public”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 15:32 Campionat

Revenirea în politică, prin lansarea candidaturii pentru obținerea unui al doilea mandat la Primăria Galați, după ce în perioada 2012-2016 a fost edil-șef în orașul de la Dunăre, l-a costat pe Marius Stan (62 de ani) funcția de președinte la Petrolul. Adunarea Generală a clubului ploieștean a decis, sâmbătă, 11 ianuarie, revocarea lui Stan din funcția, după ce acesta nu a acceptat să-și dea demisia.

Marius Stan a vorbit pentru Știri Actuale despre încheierea colaborării sale cu Petrolul și a catalogat drept comunist comunicatul finanțatorului clubului în care i se cerea demisia, la câteva ore după ce își lansa candidatura pentru Primăria Galați. „Comunist! În linia clasică a lucrurilor făcute de acestă companie în ultima perioadă”, a spus fostul conducător al „lupilor”.

Marius Stan: „Nu văd nicio incompatibilitate și niciun conflict de interese în legătură cu viitoarea mea candidatură. Pretextul folosit de Mădălin Mihailovici este unul plin de ipocrizie”

Fostul președinte al echipei ploieștene spune că reprezentantul finanțatorului principal al clubului, Mădălin Mihalovici, chiar cel care l-a adus la Petrolul, a mai încercat de două ori să-l dea afară, iar a treia oară a reușit, profitând de „pretextul implicării mele în politică”.

„Vă spun același lucru pe care l-am spus și celor din Comitetul Director al echipei. Așa cum este și în viață, trebuie să încerci de trei ori pentru a reuși un anumit lucru. Mădălin Mihalovici a încercat de trei ori, iar eu nu am vorbit în spațiul public pentru că am considerat că rufele se spală în familie… Dar, din respect pentru suporterii petroliști, pe care îi apreciez enorm de mult, cred că a venit vremea să spunem lucrurilor pe nume. Nu voi vorbi acum despre faimosul episod al prezentării mele, când am fost lăsat singur… în fața furtunii de către Mădălin Mihailovici. A trecut…

Prima oară, consider că CEO-ul Veoliei a încercat într-o teleconferință care a avut loc la Brazi, când toate cele nouă puncte de pe ordinea de zi erau doar împotriva președintelui! Și, ca să înțelegeți corect cum au stat lucrurile, vă spun doar că mi s-a reproșat că nu am grijă de suprafața de joc sau că nu „rezolv” problema arbitrajelor!

Un al doilea episod a avut loc după meciul cu ASU Poli Timișoara, atunci când am fost umilit de câtre Mădălin Mihailovici în fața întregului staff, al angajaților și al jucătorilor. Șeful Veolia s-a bazat probabil pe orgoliul meu exacerbat care mă va face să plec. Pentru că de fapt asta a fost mereu miza: plecarea lui Marius Stan. Nu am plecat atunci pentru că Petrolul este un proiect în care am crezut și în care mai cred încă. Am venit aici pentru acest brand și am acceptat un proiect pe patru ani, nu ceva de scurtă durată.

A treia oară, ți-a reușit Mădăline! Sub pretextul implicării mele în politică… Mă simt dator să vin cu niște explicații pentru că nu văd nicio incompatibilitate și niciun conflict de interese în legătură cu viitoarea mea candidatură la… Primăria… Galați! Am candidat de două ori din postura de președinte a Oțelului Galați, prima oară în 2008, și întotdeauna mi-am anunțat intenția de a candida cu un an înainte. Ba mai mult, patru ani am fost consilier local și președinte al Oțelului Galați!

Mai mult, Oțelul era finanțat tot de o mulținațională, mult mai potentă financiar decât Veolia, Alcelor Mittal, și nu a fost nicio problemă. Culmea e că Mittal era condus atunci de un CEO de origine franceză, foarte riguros în ceea ce privește strategiile și problemele de imagine, care dădea mult mai mulți bani decât dă Veolia la Petrolul. Singura diferență este că acesta nu se implica în niciun fel în viața echipei și am făcut treabă bună. Drept dovadă că în acea formulă am câștigat campionatul și Supercupa României.

Pretextul folosit este unul plin de ipocrizie, mai ales de la o societate aflată mereu în relații contractuale cu diverse autorități ale statului. În toată lumea companiile importante, întorc comunității locale o parte din profit, fie prin diverse acțiuni sociale (cămine de bătrâni, spitale) sau prin sport, așa cum face Veolia la Ploiești. Mi se pare culmea ipocriziei să inventezi chestiuni politice și este incredibil cum o mulțime de CEO din România ajung să confunde banii companiilor cu propriul buzunar.

Mădălin Mihailovici are un merit incontestabil în direcționarea banilor către Petrolul, dar rolul său ar cam trebui să se oprească aici!”, a spus Marius Stan.

„Nu voi accepta niciodată stilul de lucru dictatorial al lui Mădălin Mihailovici”

Campionul cu Oțelul spune că anunțul făcut în decembrie că va pleca de la echipă la finalul sezonului, indiferent dacă va reuși să promoveze sau nu, nu are legătură cu candidatura. Marius Stan descrie stilul de lucru al lui Mihailovici drept unul dictatorial.

„Am de explicat anumite lucruri și suporterilor. Am venit la Ploiești pentru un proiect îndrăzneț, pe patru ani. După șase luni am realizat că nu se poate și că un an e deja o perioadă mult prea lungă! A fost și motivul pentru care am anunțat că voi pleca în vară, după ce voi reuși să duc Petrolul în Liga 1, pentru că eu încă mai cred că promovarea nu este ratată! Nu a fost nimic premeditat în aceste evenimente. Oportunitatea candidaturii mele a apărut ulterior anunțului meu că nu voi continua la Ploiești și reprezintă doar problema mea și a familiei mele, neavând nicio legătură cu clubul Petrolul. Orice alte speculații nu au nicio acoperire reală!

Oricând sunt disponibil pentru Petrolul, pentru că acest club merită mult mai mult, dar cred că din cauza orgoliului exagerat al lui Mădălin Mihailovici, acest lucru este imposibil.

Am întrebat în fața membrilor Adunării Generale ce se întâmplă dacă anunț că nu mai doresc să candidez… Mi s-a răspuns că… decizia mea e tardivă!

Am vrut să încheiem amiabil relația contractuală, cerând să nu existe speculații, anunțând că voi veni la Ploiești pentru a demisiona. Am constatat ulterior că am fost demis în spațiul public, fără nicio discuție prealabilă. Este motivul pentru care mă văd nevoit să iau măsuri juridice pentru că nu accept ca imaginea mea publică să fie terfelită în acest mod, josnic.

Nu îmi place să îmi spăl rufele în spațiul public, însă nu voi accepta niciodată stilul de lucru dictatorial al lui Mădălin Mihailovici”, a mai spus Marius Stan pentru Știri Actuale.

„Noua variantă de conducere a clubului Petrolul va fi una cu un personaj de fațadă pentru public, dar tot cu Cristi Vlad la butoane!”

Marius Stan e convins că noua conducerea a Petrolului va fi una de fațadă, pentru că la „butoane” va fi tot Cristi Vlad, fost președinte al clubului, actualul consilier al lui Mădălin Mihalovici.

„Nu am nimic de împărțit cu Cristi Vlad și îi urez mult succes și sănătate. Este un personaj a cărui prezență am simțit-o permanent în club, în diverse forme! Sunt convins că noua variantă de conducere a clubului Petrolul va fi una cu un personaj de fațadă pentru public, dar tot cu Cristi Vlad la butoane!”, a mai declarat Stan.

Petrolul a anunțat că luni va numi un director sportiv, favorit fiind Adrian Oprișan, fost fotbalist la Sportul Studențesc și conducător la Viitorul Domnești.

Petrolul a încheiat prima parte a sezonului pe locul 8 în Liga 2, la șase puncte în spatele celei de-a doua poziții direct promovabile în Liga 1, ocupată acum de CS Mioveni. Echipa ploieșteană a plecat astăzi în primul cantonament pe care îl va face în această iarnă în Turcia. Costel Enache are 23 de jucători la dispoziție.

Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 15:32 Campionat
Pe aceeași temă