Încă o legendă a Petrolului a demisionat din conducerea clubului, după decizia menținerii ca antrenor a lui Viorel Moldovan. Finanțatorul e numit dictator: ”Nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul!”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2020, 12:31 Liga 2
Încă o legendă a Petrolului a demisionat din conducerea clubului, după decizia menținerii ca antrenor a lui Viorel Moldovan. Finanțatorul e numit dictator: ”Nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul!”

Nu e deloc liniște la Petrolul! Menținerea în funcție a antrenorului Viorel Moldovan, după ce echipa a arătat modest în prima parte a sezonului, drept dovadă clasarea pe locul 9 după 15 etape, a determinat încă un conducător al clubului, un reprezentant din Adunarea Generală a Acționarilor, să demisioneze.

După Constantin Ștefan, Haralambie Ion a decis și el să plece din AGA, acolo unde era reprezentantul membrilor fondatori ai ACS Petrolul ’52, urmașul lui Mircea Dridea, demisionar la rândul său din această funcție în prima parte a anului 2019.

Haralambie Ion a demisionat din funcția de reprezentant al membrilor fondatori ai Petrolului în AGA al clubului

Petrolul rămâne fără încă o glorie în conducere, iar fostul portar al ”găzarilor” arată cu degetul către principalul finanțator al clubului, Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, chiar dacă nu-l numește.

”Iau această decizie deoarece toate ședințele A.G.A. din momentul alegerii mele ca reprezentant al membrilor fondatori și până acum au fost un simulacru de ședințe în care orice opinie de-a mea în ceea ce privește echipa de fotbal ACS Petrolul 52 nu a fost luată în seamă și nici măcar supusă la vot. Rămân membru fondator și nu accept niciodată să fiu o marionetă într-o A.G.A. regizată”, scrie Haralambrie Ion în demisia sa depusă la data de 18 decembrie 2020.

Membri fondatori ai Petrolului au propus în ultima ședință a Comitetului Director al clubului ca antrenorul Viorel Moldovan să fie demis pentru rezultatele înregistrate de echipă în prima parte a actualului sezon de Liga 2. În schimb, membri principalului finanțator, respectiv suporterilor au votat pentru continuitate cu fostul internațional de banca tehnică.

”Dacă acela care plătește este «dictator», atunci eu mă retrag, fiindcă nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul!”

Haralambie Ion, alias Hary, a detaliat motivele demisiei sale, pentru site-ul gazetaph.ro, precizând că nu vrea să fie părtaș la prăbușirea Petrolului. Pe reprezentantul principalului finanțator al clubului l-a numit dictator.

”După meciul pierdut, acasă, cu U 1948 Craiova, i-am rugat pe conducătorii echipei să îl schimbe pe antrenorul principal Viorel Moldovan, dar reprezentantul la vârf al partenerului finanțator nici nu ne-a băgat în seamă, chiar dacă eu eram cel care vorbeam, după retragerea domnului Mircea Dridea din AGA, în numele membrilor fondatori ai ACS Petrolul ’52.

Am analizat prestația echipei împreună cu Ion Cojocaru (n.r. – alt membru fondator al AS Petrolul 52), iar din experiența noastră de foști fotbaliști știam foarte bine că un antrenor care pierde nu mai puțin de 16 puncte, trebuie invitat să meargă acasă, ci nu să continue la aceeași formație. Dar, din păcate, același reprezentant la vârf al partenerului finanțator nici măcar nu a supus la vot propunerea noastră, exprimată de mine, și a mizat pe aceeași opțiune din vară. Adică, a mers pentru continuitate, mai precis. Moment în care, și ceilalți membri ai AGA au fost de acord cu a se menține pe bancă același antrenor. Situație pe care nu am agreat-o absolut deloc. Altfel, nu știu acum dacă demisiile noastre, a lui Ștefan și a mea, vor mai fi urmate și de a altora. Ar mai fi Cojocaru, însă cine știe? Revin și afirm că tot ce propunem noi în AGA nici măcar nu se punea în discuție sau la vot, ce să mai zic să se ia o măsură pe care o vrea Hary pentru binele echipei? Dacă acela care plătește este «dictator», atunci eu mă retrag, fiindcă nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul! Așa că, repet, mai bine mă retrag!”, a spus fostul portar al Petrolului, care a declarat că a fost felicitat de Mircea Dridea după decizia de a demisioa: ”Nea Mircea mi-a zis că am luat o decizie foarte bună și mă susține dacă noi suntem tratați ca niște marionete, eu în AGA fiind, o spun iar, reprezentantul membrilor fondatori, nevorbind deci, acolo, în numele meu, ci în acela al lor.”

Directorul general Veolia România, Mădălin Jorj Mihailovici (cu vestă portocalie), reprezentantul principalului finanțator al clubului Petrolul Ploiești, în tribună la meciul dintre Petrolul și U Craiova 1948 SA, desfășurat pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești la data de 25 octombrie 2020, când echipa prahoveană a pierdut cu 1-0. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Critici pentru Viorel Moldovan: ”M-am simțit jignit”

Haralambie Ion a avut reproșuri și pentru antrenorul Viorel Moldovan, despre care susține în continuare că nu a demonstrat că merită să rămână la Petrolul.

”Eu nu am nimic cu omul Viorel Moldovan, nici cu fostul fotbalist Viorel Moldovan, dar pe antrenorul Viorel Moldovan, prin prisma rezultatelor de până acum, la propunerea membrilor fondatori l-aș demite! M-am simțit jignit atunci când domnul Moldovan ne spunea că el nu are bagheta magică să facă așa repede echipă la Petrolul și că la Ploiești este presiune mare! Păi, din partea cui?!? Suporterii nu au putut să spună nimic, fiindcă s-a jucat cu arenele goale, din cauza pandemiei! Atunci, de unde presiune în stadioane cu tribunele și peluzele nepopulate, meci de meci?!?

Antrenorul principal s-a plâns că nu a avut jucători! Cum adică, 31 de seniori, dintre care 16 străini, și 15 juniori înseamnă că nu a avut lot?!? Cum poate să explice că, după partida de acasă contra Craiovei lui Mititelu, la meciul următor, tot de pe teren propriu, împotriva echipei CSM Slatina, a făcut opt schimbări în primul «11»?!? De unde omogenitate?!? Dar, dacă reprezentantul la vârf al partenerului finanțator îl preferă în continuare, iar noi nu avem nicio putere, a rămas așa cum a dorit dânsul. E treaba domniei sale, dar nu accept ca demnitatea să-mi fie călcată în picioare, prin ignorarea tuturor propunerilor mele, implicit ale membrilor fondatori”, a mai spus Hary pentru gazetaph.ro.

Petrolul, abia pe locul 9 în Liga 2, cu șanse mari să pice pe 10

Petrolul se află, în acest moment, pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu posibilitatea de a pica încă o poziție, în funcție de rezultatul din restanța ”U” Cluj – Farul, care va fi decisă la ”masa verde”.

În primele 15 etape ale acestui sezon, Petrolul a acumulat doar 21 de puncte în 14 meciuri, după ce a înregistrat șase victorii, trei remize și cinci eșecuri și un golaveraj 23-14.

Ultima poziție care asigură calificarea în play-off-ul de promovare se ocupată în acest moment de ”U” Cluj, cu 23 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-ramane-antrenorul-petrolului-si-are-mana-libera-sa-pregateasca-echipa-pentru-a-o-duce-in-play-off-ul-de-promovare-de-aceasta-data-conducerea-merge-pe-continuitate-19162333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/demisie-din-conducerea-petrolului-dupa-ce-viorel-moldovan-a-fost-mentinut-ca-antrenor-decat-doar-o-planta-de-decor-mai-bine-un-simplu-membru-fondator-19162549

Marius ANGHEL 21 Dec. 2020, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă