EXCLUSIV | Finanțatorul clubului Petrolul îi solicită demisia lui Marius Stan, după ce președintele și-a anunțat candidatura pentru Primăria Galați

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 16:45 Campionat

Principalul finanțator al clubului Petrolul Ploiești, firma Veolia, îi solicită, public, demisia președintelui Marius Stan (62 de ani). Oficialul echipei prahovene și-a anunțat, astăzi, 10 ianuarie 2020, candidatura pentru Primăria Galați, iar Veolia nu este de acord cu acest demers al lui Stan.

„Această situație este în conflict direct cu valorile și misiunea Veolia, care este apolitică, și încalcă fragrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017”, scrie Veolia în comunicatul în care anunță că a convocat de urgență întrunirea AGA a FC Petrolul pentru revocarea lui Marius Stan din funcția de președinte al clubului.

Veolia: „Revocarea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului. În caz contrar, ne retragem din parteneriat”

Totodată, partenerul finanțator al clubului Petrolul anunță că se retrage de la echipa ploieșteană dacă Stan nu va pleca.

Iată comunicatul finanțatorului clubului Petrolul:

„Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului FC Petrolul Ploiești după aflarea din surse media a informației că acesta și-a lansat candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat de primar al orașului Galați.

Această situație este în conflict direct cu valorile și misiunea Veolia, care este apolitică, și încalcă fragrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017.

Prin parteneriatul cu Veolia, FC Petrolul Ploiești și-a propus reclădirea unui club puternic, care să reprezinte cu cinste comunitatea locală și să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul: în prim-planul fotbalului românesc, pe baza unei creșteri sănătoase și a unui mod de lucru profesionist, fair-play și apolitic.
Onestitatea, responsabilitatea, solidaritatea, respectul, formează baza performanței pe care o așteptăm și o susținem din partea unui Președinte și a clubului pe care îl reprezintă.

De aceea, Partenerul finanțator a solicitat în regim de urgență întrunirea AGA a FC Petrolul Ploiești pentru revocarea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului și stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat.

Partenerul Finanțator continuă astfel misiunea adoptată, de a consolida încrederea în bunele practici, în etică și corectitudine pentru FC Petrolul Ploiești.”

Marius Stan a fost numit președinte al clubului Petrolul Ploiești la începutul acestui sezon de Liga 2, în vara trecută, iar după 21 de etape echipa se situează în afara obiectivului, abia pe locul 8, la șase puncte în spatele celei de-a doua poziții direct promovabile în Liga 1, ocupată acum de CS Mioveni. Stan l-a înlocuit atunci pe Cristian Vlad.

Marius Stan, candidat pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Galați

Marius Stan, președintele clubului Petrolul Ploiești, și-a întrerupt, astăzi, programul la echipa ploieșteană pentru a merge la Galați, acolo unde a susținut o conferință de presă prin intermediul căreia și-a lansat, oficial, candidatura pentru Primăria Galați. Stan a decis să revină în politică și speră să obțină un al doilea mandat ca primar al orașului de la Dunăre, funcție pe care a mai ocupat-o între 2012 și 2016.

Stan intră în cursa pentru fotoliul de edil-șef al Galațiului din partea partidului „Împreună Pentru Moldova”.

Omul de fotbal a mai fost primarul municipiului Galați între 2012 și 2016, după ce a candidat din partea partidului PNL și a câștigat într-un moment în care era simpatizat de gălățeni în urma câștigării campionatului României de către Oțelul, club la care era președinte.

Partidul pe care îl va reprezenta acum, „Împreună Pentru Moldova”, este o formațiune politică apărută ca urmare a demersului „România vrea autostrăzi – #șîeu”, precum și a Asocialției Civice „Împreună pentru A8”. În luna octombrie 2019, partidul „Împreună Pentru Moldova” a fost înregistrat oficial și are ca membri fondatori un ieșean, Cătălin Urtoi, și un gălățean, Marian Dumitru.

Marius Stan va fi primul reprezentant al unui partid care își anunță oficial intenția de a candida pentru Primăria Galați la alegerile din 2020. Fostul primar al Galațiului se va bate pentru un nou mandat cu actualul edil-șef, Ionuț Pucheanu (PSD). Alți candidați în lupta electorală ar putea fi Onuț Atanasiu (PNL), Cătălin Cristache (PMP) și Bogdan Rodeanu (USR).

La conferința de presă de astăzi, de la Galați, Marius Stan a vorbit inclusiv despre Petrolul. A spus că pariul său este să claseze echipa ploieșteană pe locul 2 la finalul sezonului, adică pe poziția care i-ar asigura îndeplinirea obiectivului, și anume: promovarea în Liga 1.

Alegerile, adevăratul motiv al anunțului demisiei lui Stan de la Petrolul?

Fără doar și poate, participarea lui Marius Stan la alegerile pentru a obține un nou mandat ca primar al Galațiului este și adevăratul motiv al anunțului din 2 decembrie 2019, când a spus că va demisiona de la Petrolul la finalul sezonului. Actualul președinte al clubului ploieștean va dori să se concentreze 100 la sută pe alegeri și pentru a obține din nou funcția de edil-șef.

Stan nu a dorit să spună la acel moment de ce va demisiona, ulterior precizând că a fost o tactică pentru a trage un semnal de alarmă către jucători și staff tehnic cu două etape înainte de finalul primei părți a sezonului, într-un moment în care echipa nu avea rezultatele așteptate.

„Indiferent cum se termină acest sezon, chiar dacă Petrolul promovează (și o să promoveze!), sunt decis să părăsesc gruparea și să-mi văd de viață! Nu este o decizie luată la cald, este hotărârea mea și veți vedea că o voi respecta!”, spunea Marius Stan în cadrul emisiunii Neconvențional a postului local Ploiești TV.

După 21 de etape desfășurate din acest sezon al Ligii 2, Petrolul ocupă locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate. Primele trei clasate, UTA, CS Mioveni și Rapid, au 41, 37 și 35 de puncte. Campionatul se reia pe 22 febuarie, iar echipa ploieșteană va încerca să promoveze cu un nou antrenor, Costel Enache, care i-a luat locul lui Flavius Stoican.

Miercuri, Petrolul s-a reunit cu 18 jucători. Lista neagră a președintelui Marius Stan cuprinde zece fotbaliști din lotul din prima parte a sezonului: Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Guy Gnabouyou, Mădălin Mihăescu, Ionuț Cioinac și Bogdan Gavrilă. Dintre aceștia, doar Guy a semnat rezilierea, Ștefănescu și-a găsit o nouă echipă unde să joace, „U” Cluj, în timp ce Gavrilă ar putea primi o nouă șansă.

Articol scris de Daniel NAZARE și Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 16:45 Campionat
Pe aceeași temă