Uniunea Suporterilor Petroliști, comunicat către toți ”petroliștii adevărați”: ”Este momentul strângerii rândurilor în jurul echipei, nu al răfuielilor personale”

Marius ANGHEL 17 May. 2020, 14:53 Liga 2
Uniunea Suporterilor Petroliști, comunicat către toți ”petroliștii adevărați”: ”Este momentul strângerii rândurilor în jurul echipei, nu al răfuielilor personale”

Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) îndeamnă adevărații ”iubitori de Petrolul”, printr-un comunicat început cu un citat al Împăratului Solomon, la ”strângerea rândurilor în jurul echipei” nu la ”răfuieli personale”, acum, înaintea începerii unui play-off în care echipa ploieșteană poate obține promovarea în Liga 1.

Mesajul celor din Liga Suporterilor Constantin Tabarcea, Asociația Diaspora Galben Albastră și Nodul Petrolist vine într-un moment în care Petrolul se pregătește de reluarea antrenamentelor după mai bine de două luni de pauză și, mai apoi, de intrare într-un play-off organizat în Liga 2 între cele mai bune șase echipe ale acestei ediții de campionat pentru stabilirea promovatelor, după ce sezonul regulat n-a mai putut continua din cauza pandemiei de COVID-19 și a efectelor acesteia.

Totodată, e un răspuns la un comunicat al Peluzei I ”Ilie Oană”, în care erau atacați vicepreședintele Octavian Grigore, legendă a clubului, și reprezentantul principalului finanțator, Mădălin Mihailovici, CEO-ul Veolia România. Grigore spunea într-o emisiune TV locală că Mihailovici i-a transmis că nu concepe ca stagiunea să se termine în alt mod decât prin desfășurarea de meciuri și stabilirea echipelor promovate în Liga 1 prin criteriu sportiv, altfel își va retrage sprijinul financiar de la Petrolul. A fost mai degrabă o strategie de amenințare, cu mesaj către FRF, să nu ”înghețe” sezonul și să dicteze promovatele pe baza clasării după doar 24 de etape desfășurate dintr-un total de 38. Suporterii de la Peluza I ”Ilie Oană” au interpretat însă anunțul ca un alibi al lui Mihailovici de a se retrage de la clubul ploieștean în cazul în care promovarea ar fi ratată și au lansat din nou o serie de acuzații.

Uniunea Suporterilor Petroliști: ”ACUM este vremea să strângem pietrele și împreună să zidim cu ele, nu să le aruncăm unii într-alții”

USP îndeamnă la calm și la strângerea pietrelor pentru a zidi, împreună, cu ele, nu pentru a arunca unii într-alții cu ele.

”De la înțeleptul Împărat Solomon citire: «Toate își au vremea lor, și fiecare lucru de sub Ceruri își are ceasul lui. […] Aruncarea cu pietre își are vremea ei, și strângerea pietrelor își are vremea ei». Înțelept sfat, chiar dacă este greu de urmat de unii…

Dragi iubitori de Petrolul, ACUM este vremea să strângem pietrele și împreună să zidim cu ele, nu să le aruncăm unii într-alții. În mai puțin de două luni vom disputa 5 jocuri cât 5 finale, la sfârșitul cărora ne putem vedea cu toții visul cu ochii: promovarea Petrolului nostru iubit acolo unde îi este locul – în Liga 1.

Uniunea Suporterilor Petroliști, compusă din Liga Suporterilor Constantin Tabarcea, Asociația Diaspora Galben Albastră și Nodul Petrolist, are un singur gând și îl susține cu tărie: este momentul strângerii rândurilor tuturor petroliștilor adevărați în jurul echipei, nu al răfuielilor personale.

USP se dezice de “scrisoarea suporterilor petroliști” apărută pe Facebook și de conținutul acesteia. Mai mult, își afirmă sprijinul pentru conducere atâta timp cât aceasta va sluji interesele Petrolului. Totodată suntem trup și suflet alaturi de staff-ul și jucătorii clubului, care au gestionat exemplar aceste vremuri dificile și îi asigurăm de întreaga noastră susținere în vederea disputării celor 5 “finale” care să ne readucă în Ligia 1. Este vremea zidirii și noi suntem cu voi în spirit, dacă nu vom putea fi în tribune!

Hai Petrolul!”, sună comunicatul USP.

  • Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) are ca principal scop, potrivit prezentării de pe pagina sa de facebook, reprezentarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul.
  • Nodul Petrolist reprezintă Peluza Latină în USP. Peluza I ”Ilie Oană” nu a dorit niciodată să facă parte din această uniune a suporterilor petroliști, din interese personale.

Dacă suporterii Petrolului încep să vină din ce în ce mai puțini la stadion, numărul lor la meciuri în ultimul an confirmând acest lucru, fiind mai mult activi pe internet, pe Facebook în special, în schimb, contracandidații ploieștenilor în lupta pentru promovare sunt mai uniți ca niciodată și își sprijină favoriții pentru a-și îndeplini obiectivul: accederea în Liga 1. Fanii rapidiști și-au susținut echipa necontenit, prezența giuleștenilor în cărți pentru Liga 1 datorându-se în mare parte și lor. Cei ai liderului UTA sunt la fel de activi și au un singur interes: promovarea în prima ligă.

Petrolul intră cu șansa a patra din șase în lupta pentru promovare

Petrolul va juca în play-off alături de alte cinci echipe, UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Rapid, și are ca miză obținerea promovării în Liga 1. Clubul ploieștean va juca în acest turneu de cinci etape trei meciuri în deplasare și două acasă, astfel că pornește cu un dezavantaj important față de primele trei clasate, în fața cărora are deja un punct sau șase în minus.

Susținerea din partea suporterilor, măcar de la distanță, în această perioadă în care fanilor le este interzisă prezența pe stadioane după ieșirea din starea de urgență declarată din cauza pandemiei de COVID-19, este și ea importantă pentru îndeplinirea obiectivului.

Petrolul, aflată la egalitate de puncte cu Campionii FC Argeș, dar și cu Rapid, care beneficiază însă de o rotunjire, intră cu șansa a patra la promovare în acest play-off. UTA are cinci puncte în plus, iar Mioveni și Turris Oltul au câte unul.

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-vrea-sa-profite-din-plin-de-pe-urma-injumatatirii-punctelor-costel-enache-cineva-e-dezavantajat-de-toate-aceste-lucruri-dar-sunt-regulile-frf-si-noi-am-acceptat-ne-prega-19132583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-a-anuntat-ca-reia-pregatirea-pe-25-mai-comunicatul-emis-de-club-19132651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-risca-sa-ramane-fara-finantator-daca-frf-decide-inghetarea-sezonului-de-liga-2-octavian-grigore-a-pus-o-conditie-daca-criteriile-de-promovare-sau-retrogradare-vo-19132341

Marius ANGHEL 17 May. 2020, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă