Petrolul riscă să rămână fără finanțator dacă FRF decide ”înghețarea” sezonului de Liga 2. Octavian Grigore: ”A pus o condiție. În cazul în care criteriile de promovare sau retrogradare vor fi altele decât cele pe merit sportiv, atunci se va retrage”

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2020, 12:43 Liga 2
Petrolul riscă să rămână fără finanțator dacă FRF decide ”înghețarea” sezonului de Liga 2. Octavian Grigore: ”A pus o condiție. În cazul în care criteriile de promovare sau retrogradare vor fi altele decât cele pe merit sportiv, atunci se va retrage”

Federația Română de Fotbal va da răspunsul final cu privire la actualul sezon din Liga 2 în câteva zile. Dacă întrecerea va fi reluată după sistemul play-off / play-out sau va fi suspendată definitiv, iar ierarhia din acest moment o va stabili și pe cea finală. De acest răspuns depinde, se pare, și viitorul echipei Petrolul Ploiești. Octavian Grigore, vicepreședintele clubului, a precizat, într-o emisiune a unui post local TV că, dacă nu se mai joacă, partenerul finanțator al grupării prahovene, Veolia România, se va retrage și nu va mai investi în fotbal.

Octavian Grigore: ”Veolia se retrage din a finanța fotbalul și sportul în România”

După un nou sezon în care a făcut investiții importante la Petrolul, spune Grigore, Mădălin Mihailovici, CEO-ul Veolia România, nu concepe ca stagiunea să se termine în alt termen în afara celui al clasamentului final stabilit pe teren. Pandemia a produs minusuri financiare în cazul multor echipe din Liga 2, care au apelat la Ordonanța de Guvern pentru plata angajaților sau au redus cu un anumit procent remunerațiile, iar o suspendare definitivă ar genera alte costuri. La Petrolul, de exemplu, salariile au fost reduse la jumătate în această perioadă în care competiția a fost suspendată.

”Mădălin Mihailovici dorește să ne obținem meritul sportiv pe teren. Este foarte important ca această competiție să aibă finalitate, pentru că suntem un club sută la sută privat, ne dorim performanța, iar scopul investițiilor făcute este de a susține sportul.

Apoi, (n.r. – Mădălin Mihailovici) a pus o condiție care nouă ne pune un mare semn de întrebare. A spus că, în momentul în care campionatul nu se mai reia și vor fi alte criterii de promovare sau de retrogradare, ci nu pe merit sportiv, se va retrage finanțarea. (…) Deci, Veolia se retrage din a finanța, cred eu, fotbalul și sportul în România, a declarat Octavian Grigore, vicepreședintele clubului Petrolul, în cadrul emisiunii Neconvențional de la Ploiești TV.


Mădălin Mihailovici (în alb) și Octavian Grigore (în albastru) fac parte din conducerea clubului Petrolul. Gruparea ploieșteană este susținută financiar de firma pe care o reprezintă în România Mihailovici, un petrolist declarat.

Petrolul a redus salariile angajaților cu 50 la sută, dar antrenorul Costel Enache dădea asigurări că Veolia nu se retrage 

Criza economică determinată de pandemia de COVID-19 se resimte în cazul mai multor echipe, odată cu trecerea timpului. Clubul Petrolul este și el afectat, iar, în acest sens, a anunțat că a redus salariile angajaților. În lunile aprilie și mai, aceștia primesc 50 la sută din contract. S-a pus și o condiție în favoarea jucătorilor. Dacă ploieștenii își îndeplinesc obiectivul și promovează în Liga 1 la finalul sezonului, atunci vor fi restituiți banii din contract care se scad în lunile amintite.

Măsura este una de siguranță economică, dar posibilitatea ca principalul sponsor să se retragă de la echipă era destul de mică, spunea acum o lună de zile, antrenorul Costel Enache. Acesta mai preciza că este convins că echipa va avea sprijin și în sezonul următor, chiar dacă nu se obține promovarea în Liga 1.

Acum însă, datele problemei pare că s-au schimbat, dacă terminarea sezonului se va face fără disputarea altor meciuri, iar Petrolul va rata a doua promovare la rând în Liga 1.

”La cum îl cunosc eu, nu se retrage (n.r. – Mădălin Mihailovici)! Suferă mult când pierde echipa, dar nu îl văd să plece. E un om consecvent, vrea să ducă lucrurile la capăt în ceea ce și-a propus, indiferent de resursele fizice sau financiare. E un luptător, hotărât și să își termine obiectivul cu bine.

Aici este un proiect, iar lucrurile merg spre bine, nu spre rău. Asta e normalitatea, să ne dezvoltăm, să creștem. Liga 1 este o bulă de aer foarte bună financiar de la televiziuni. Când ajungi acolo, bugetul este mai consistent. Te ajută să realizezi multe lucruri la echipă”, spunea Costel Enache, tot în cadrul emisiunii Neconvențional, într-o ediție mai veche.

Petrolul, la un punct de locul 2 direct promovabil

După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar piteștenii se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum se află CS Mioveni, cu 39 de puncte, club care militează pentru ”înghețarea” sezonului tocmai pentru a fi declarată direct promovată.

Ploieștenii au avut un început bun de an. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași, 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța). În sferturile de finală ale Cupei României, Petrolul a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2020, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă