În exil! Chindia a promovat în Liga 1, însă nu va juca niciun meci la Târgoviște în noul sezon. Primarul Stan, huiduit atunci când a vorbit despre stadionul „Eugen Popescu”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 14:28 Campionat

După trei încercări ratate în precedentele ediții de campionat, Chindia a reușit în acest sezon să se claseze pe un loc care să o promoveze în Liga 1. Și nu orice loc. Formația antrenată de Viorel Moldovan a terminat pe prima poziție și a ridicat trofeul de campioană a eșalonului secund. Târgoviștea va avea, astfel, din nou echipă în prima ligă după o pauză de 21 de ani.

La festivitatea de premiere organizată de FRF, care a avut loc duminică la Târgoviște, pe stadionul „Eugen Popescu”, în fața a circa 2000 de oameni, a participat inclusiv primarul orașului, Cristian Stan. Edilul-șef a încercat să țină un discurs, însă a fost întrerupt în câteva rânduri de huiduielile spectatorilor.

Chindia a promovat, însă va juca în Liga 1 în exil, la Mioveni, fiindcă propria arenă nu îndeplinește condițiile pentru a organiza meciuri de acest nivel. Deși, inițial, s-a spus că lucrările de modernizare la bătrâna arenă din Târgoviște vor începe imediat după încheierea acestui sezon de Liga 2, primarul a anunțat la festivitate că reabilitarea va începe în septembrie, iar lucrările vor dura cel puțin un an. Astfel că speranțele Chindiei de a juca pe teren propriu măcar din luna februarie sunt năruite.

„Haideți să facem puțină liniște să ne auzim. Vă rog frumos. Este un moment foarte important pentru fotbalul dâmbovițean, pentru fotbalul târgoviștean. Aveți în fața dumneavoastră cea mai bună echipă de fotbal a Târgoviștei din ultimii 25 de ani. Trebuie să spunem că aceste performanțe nu s-au făcut întâmplător. Sigur, este în primul rând meritul echipei, meritul unui antrenor extraordinar, care a readus performanța adevărată la Târgoviște. Dar, în același timp, vreau să mai menționez câteva lucruri. Unu: în anul 2015, când actuala conducere a primăriei a preluat destinele Municipiului Târgoviște, echipa se afla în Liga a 3-a. În numai câteva sezoane a avut două promovări succesive și an de an s-a bătut acolo sus, la promovare. În al doilea rând, bugetul acestei echipe a crescut constant an de an. În 2015 bugetul era de 1,7 milioane, iar în acest sezon a ajuns la 4 milioane. Totodată, referitor la stadion, pentru că ne interesează pe toți acest subiect, și pe noi, ca administrație publică locală. Cel târziu în septembrie vor începe lucrările de modernizare a acestui stadion (n.r. – în acest moment, oamenii prezenți au început să huiduie, iar primarul tace). Sigur, suntem în situația de a nu juca meciurile pe teren propriu, dar eu vă întreb. Dacă echipa ar fi jucat în acest sezon nu la Târgoviște, ci în altă parte, ar fi promovat? Bun. Prin urmare (n.r. – spectatorii încep să strige că vor stadion), în cel mult 12 luni vrem să refacem acest stadion ca să găzduiască meciurile din Liga 1. Înainte de a reproșa, vreau să mai spun încă ceva. Dacă în cei 50 de ani de când acest stadion nu a mai făcut obiectul vreunei modernizări s-ar mai fi preocupat cineva de anumite investiții, poate nu am mai fi fost în această situație în acest moment (n.r. – spectatorii huibuie din nou). Vă asigur că se fac eforturi deosebite, atât la bugetul acestei echipe, care a fost asigurat constant în proporție de 98 la sută de primăria Târgoviște și Consiliul Județean. În continuare vom rămâne alături de fotbal și să dea Dumnezeu să avem o comportare cât mai bună în prima ligă. Încă o dată felicitări. Vă felicit și pe dumneavoastră, suporterii acestei echipe, fără de care nu s-ar fi reușit această performanță. Felicitări! Doamne ajută!”, a fost discursul primarului Cristian Stan.


Primarul Târgoviștei i-a felicitat personal pe jucători la festivitatea de premiere organizată de FRF

Obișnuiți cu promisiuni în anii electorali, microbiștii din Târgoviște au primit, la finalul lunii aprilie, vestea că primăria municipiului reședință de județ va contracta un credit de 7.500.000 lei (aproximativ 1.6 milioane de euro), cu tragere în maximum doi ani și rambursare în zece, pentru reabilitarea actualului stadion, situat la doi pași de Turnul Chindiei, simbolul orașului. De atunci însă nu s-a mai făcut nimic în plus în privința primirii acestui credit.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Eduard GĂ‚ISEANU / FC Chindia Târgoviște

Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă