Stadionul din Târgoviște, renovat cu bani de împrumut! Creditul pe care îl va contracta Primăria, proiectul aprobat în Consiliul Local și consilierii care au boicotat votul

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 19:28 Campionat

Bătrâna arenă pe care Chindia își dispută meciurile de acasă ar putea cunoaște îmbunătățiri în viitorul apropiat. Obișnuiți cu promisiuni în anii electorali, microbiștii din Târgoviște au primit vestea că Primăria municipiului reședință de județ va contracta un credit de 7.500.000 lei (aproximativ 1.6 milioane de euro), cu tragere în maximum doi ani și rambursare în zece, pentru reabilitarea actualului stadion, situat la doi pași de Turnul Chindiei, simbolul orașului.

Creditul pentru infrastructura sportivă face parte dintr-un pachet mult mai amplu de investiții cu bani de împrumut, Primăria urmând, cel puțin în teorie, să depună documentația pentru a contracta 65.000.000 lei (peste 14 milioane de euro, documentul mai jos).

Proiectul de hotărâre a trecut vineri în Consiliul Local Municipal, fără votul consilierilor PNL, care au ales să părăsească sala, într-o ședință în care urma să fie votat și bugetul municipiului Târgoviște în 2019. Nu e prima dată când PNL se opune unei inițative care are ca scop modernizarea stadionului „Eugen Popescu” sau consideră că aceasta nu poate fi considerată o prioritate pentru comunitatea dâmbovițeană. „O spun cu toată responsabilitatea și nu este doar părerea mea personală”, declara, pe subiect, în 2016, Iulian Brezeanu, unul dintre liderii PNL Dâmbovița.

Contactați de ProSport, consilierii locali care au ales să boicoteze primul proiect concret care vizează finanțarea lucrărilor la stadionul „Eugen Popescu” au refuzat să facă orice fel de comentariu.

Lucrările ar putea începe în toamnă

În cel mai fericit scenariu, acela al obținerii rapide a creditului de către Primărie, lucrările la stadion ar putea începe în această toamnă. Echipa ar urma să joace, cel mai probabil, la Mioveni, în cazul promovării în Liga 1, putând reveni spre finalul viitorului sezon pe teren propriu.

„Banii nu sunt în niciun caz mulți. Putem interveni la gazon, putem reface tribuna I, cu scaune noi și tribună oficială la standarde decente, plus alte lucrări obligatorii pentru Liga 1, turnicheți, vestiare moderne, spații adiacente și așa mai departe”, au declarat surse din club.

Chindia ocupă locul 2 în campionatul Ligii 2, direct promovabil, cu șapte etape înainte de finalul sezonului. Joi, de la ora 17:00, la Târgoviște se joacă un veritabil derby pentru promovare, Chindia – Academica Clinceni, în fapt duelul primelor două clasate, despărțite acum de șase puncte. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

500.000 euro au cheltuit autoritățile locale din Călărași pentru modernizarea stadionului Dunării, care acum găzduiește meciuri de Liga 1

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 19:28 Campionat
Pe aceeași temă