Dunărea s-a întărit cu încă un jucător de la Dinamo. Cine este al 12-lea transfer al călărășenilor

Dunărea Călărași se întărește serios pentru noul sezon de Liga 2, unul în care își propune promovarea! Echipa antrenată de Cristian Pustai a perfectat astăzi un nou transfer.

Dinamovistul Cătălin Măgureanu (19 ani) este noul jucător al divizionarei secunde Dunărea Călărași. Atacantul a fost promovat la prima echipă a „câinilor” la începutul acestui an de Mircea Rednic, antrenorul demis de la formația din „Ștefan cel Mare”.

Se pare că tânărul fotbalist nu intră în planurile lui Eugen Neagoe (51 de ani) pentru acest sezon, astfel că oficialii lui Dinamo au găsit o alternativă pentru ca Măgureanu să aibă meciuri „în picioare”. Formația care a retrogradat în Liga 2 a anunțat oficial mutarea prin intermediul unui comunicat. Cătălin Măgureanu va fi jucătorul Dunării Călărași pentru un singur sezon, acesta fiind cedat sub formă de împrumut la echipa lui Cristi Pustai.

Conducerea grupării din Călărași crede că Măgureanu poate pune umărul la revenirea echipei în prima ligă. „Cătălin Măgureanu este un tânăr care promite. Are multe calități pe care le va putea pune în valoare pentru echipa noastră. Va juca pentru Dunărea un sezon, sub formă de împrumut. Sper să se integreze rapid și să-și pună amprenta pe realizarea obiectivului pe care ni l-am propus. Îi urăm mult succes!”, a declarat Eugen Pîrvulescu, președintele executiv al Dunării.

Măgureanu nu a bifat însă niciun meci la prima echipă a lui Dinamo. În 2012, acesta a făcut pasul de la academia lui FCSB la cea a lui Dinamo, unde a jucat în Liga Elitelor U19 și în UEFA Youth League.

Cătălin Măgureanu este al 12-lea transfer perfectat de Dunărea în această vară și al doilea adus de la Dinamo, după fundașul Ekrem Levent Oltay.

Celelalte achiziții făcute până acum de Dunărea Călărași sunt: portarii Alessandro Caparco (35 de ani, ex Dunărea Călărași) și Stefan Krell (27 de ani, ex SV Horn), fundașii Alin Mutu (24 de ani, ex Aerostar Bacău), Alexandru Sabangeanu (18 ani, ex SSC Farul, aparține de Viitorul), Ekrem Levent Oltay (19 ani, împrumut Dinamo) și Ariel Ignacio Lopez Varela (24 ani, ex Internacional de Madrid) și mijlocașii Tha’er Bawab (34 de ani, ex Dunărea Călărași), Cristian Raiciu (23 de ani, ex Pandurii Târgu Jiu), Ștefan Pacionel (20 de ani, ex SSC Farul, aparține de FCSB), Andrei Zete (19 ani, ex U Craiova) și David Stoppacher (22 de ani, ex Swarovski Tirol).

Articol scris de Daniel ANGHEL

Pe aceeași temă