”Am ales să stau cu familia, decât să fiu în afara lotului și să mă cert cu antrenorul!” Mărturia emoționantă a lui Cătălin Golofca, fost la Chindia. Planurile atacantului pentru noul sezon

Bogdan ISTRATE 26 Apr. 2024, 15:46 Liga 2
”Am ales să stau cu familia, decât să fiu în afara lotului și să mă cert cu antrenorul!” Mărturia emoționantă a lui Cătălin Golofca, fost la Chindia. Planurile atacantului pentru noul sezon

Cătălin Golofca (34 ani), un fotbalist cu un CV notabil pentru fotbalul românesc, nu joacă nicăieri din ianuarie, de când s-a despărțit de Chindia Târgoviște, echipă la care venise să pună umărul la promovare.

Golofca, un tip popular și devotat, a prins imediat în rândul suporterilor, a debutat cu meciuri bune în tricoul formației dâmbovițene, pentru a intra apoi inexplicabil în dizgrația conducerii, spre finalul lui 2023.

Cătălin Golofca se antrenează singur după despărțirea de Chindia: ”E o perioadă grea pentru mine”

Lăsat pe bancă, apoi amenințat cu excluderea și cu amenzile, pentru motive inventate de șefii Chindiei de atunci, campionul în 2020 cu CFR Cluj a reziliat contractul cu Chindia în ianuarie.

Liga2.ro l-a găsit la Brașov, alături de cei dragi, dar și cu poftă de a reveni în fenomen, cât mai repede.

Cătălin, ce mai faci, cum ești?
Sunt acasă, la Brașov, cu familia, sunt bine. M-am pregătit intens în toată această perioadă, zi de zi, mă antrenez, încerc să mă mențin în formă. Trag tare, pentru că e o perioadă grea pentru mine.

Din vară, ce planuri ai?
Vreau să joc, sper să îmi găsesc cât mai repede un angajament pentru noul sezon. De asta mă antrenez, fac și individual, și antrenamente de grup. Simt că mai pot arăta ceva în teren.

Ce s-a întâmplat la Târgoviște?
La Chindia am venit cu sufletul deschis, am vrut să ajut, am venit să promovăm. Am întâmpinat probleme, dar nu de la început. Au apărut pe parcurs, întâi cu banii, apoi cu antrenorul care a venit în noiembrie, Diego Longo. În iarnă am decis să fac eu un pas înapoi, am renunțat la salariile până la finalul contractului și am semnat rezilierea. Nu avea rost să întreținem o situație conflictuală. Nu m-am înțeles cu antrenorul. Să stau șase luni pe bară, să nu prind lotul? Nu am vrut să accept așa ceva. Am avut oferte din Asia, dar era departe de casă, am doi copii, am decis să stau cu familia și să aștept să se termine campionatul.

  • 12 din cele 15 meciuri disputate de Chindia în prima parte a sezonului de Liga 2 a evoluat Cătălin Golofca în tricoul târgoviștenilor. A înscris și două goluri, ambele în succesul cu Progresul Spartac (scor 3-0).

”Mi-e dor să joc fotbal, îmi pare rău că am pierdut lunilea astea”

Și de atunci, ce a urmat?
Am luat banii la zi de la Chindia, în ianuarie, și am plecat acasă. Am mers la Sepsi 2, m-am antrenat cu domnul Suciu. Acum mă pregătesc cu un preparator fizic la Brașov. Mi-e dor să joc fotbal, îmi pare rău că am pierdut lunile astea. Îmi pare rău de suporterii Chindiei. Am avut o relație foarte bună cu ei. Cred că orașul merită mai mult și sunt sigur că mai devreme sau mai târziu acești oameni deosebiți din tribune vor vedea ceea ce vor să vadă, adică Liga 1 acolo.

  • 34 ani a împlinit Cătălin Golofca în data de 21 aprilie
  • 197 meciuri în Liga 1, un titlu cu CFR Cluj, Cupa României și Supercupa cu Sepsi OSK sunt bornele carierei lui Golofca

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Bogdan ISTRATE 26 Apr. 2024, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă