Ungureanu, victorios în duelul cu Ilyeș. Miroslava se distanțează la șapte puncte în fruntea Seriei I

Marius ANGHEL 26 Apr. 2015, 16:31 Stiri

Meci mare la Uricani, acolo unde Știința Miroslava, liderul Seriei I a Ligii 3, a primit, sâmbătă, în cadrul etapei a 21-a, vizita echipei AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ocupanta poziției a șaptea. Înfrângerea suferită vineri de Bucovina Pojorâta, a doua clasată, la Aerostar Bacău, scor 3-2, dădea șansa grupării antrenate de Cristian Ungureanu să se distanțeze la șapte puncte în fruntea seriei, astfel că o victorie era obligatorie pentru ca promovarea în Liga 2 să fie și mai aproape. Lucru care s-a și întâmplat, însă nu au lipsit câteva minute de emoții după ce oaspeții au deschis scorul și au condus până în minutul 30. În final s-a terminat 3-1 pentru ieșeni și obiectivul pare din ce în ce mai ușor de realizat.

Cu gândul la înfrângerea Pojorâtei, jucătorii Științei au intrat foarte relaxați în teren, iar acest lucru avea să-i coste în primele minute ale jocului cu echipa lui Robert Ilyeș. O minge pierdută prea ușor la centrul terenului și o pasă excelentă pe culoar l-au lăsat pe căpitanul ciucan Barna Bajko singur cu portarul, acesta șutând din 14 metri în cros și învingându-l pe Raul Avram. Era minutul 12 al întâlnirii de pe stadionul din Uricani.

Abia în minutul 22 gazdele și-au consemnat prima ocazie importantă la poarta adversă, atunci când Tofan a trimis periculos cu capul din 10 metri, însă mingea a fost trimisă pe direcția portarului advers, care a reținut fără emoții. Egalarea a venit totuși destul de repede, în minutul 30, când, în urma unui corner de pe partea dreaptă de atac, George Maxim a centrat excelent la prima bară, Petrea a deviat cu capul pe spate și Tăcuțanu, venit fără marcaj la bara a doua, a împins mingea din doi metri cu capul în poarta goală! Scorul pauzei avea să fie stabilit în minutul 37, când Andrei Sărițanu a urcat excelent pe flancul drept, a centrat perfect în zona punctului cu var, iar Andrei Ghiarasim a reluat spectaculos din semifoarfecă, mingea ducându-se lângă bară, fără speranțe pentru portarul ciucan, Husar!

Repriza secundă nu a fost la fel de spectaculoasă ca prima, însă Miroslava și-a văzut interesul și a închis jocul, preferând să caute golul pe contraatac. După un șut violent al lui Tofan (58), care a ocolit de puțin vinclul porții, a urmat o lovitură liberă de pe partea dreaptă de atac, de la aproximativ 23 metri. George Maxim a trimis o centrare șutată, cu mult efect, Tăcuțanu a sărit la intimidare pe sub minge și l-a păcălit pe Husar, mingea poposind în poarta oaspeților, după ce a atins și bara (75)!

Până la final mai putem consemna cartonașul roșu primit de Roland Gal, care a avut o intrare foarte urâtă în minutul 86, fiind eliminat direct de către centralul partidei!

S-a terminat 3-1 și toate cele trei puncte au rămas la Știința Miroslava, echipă care a profitat de eșecul Pojorâtei și s-a distanțat la șapte puncte în funtea Seriei I, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

ȘTIINȚA MIROSLAVA                                   3
AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC     1

Tăcuțanu (30), Ghiarasim (37), G. Maxim (75) / Bajko (12)

Știința Miroslava: Raul Avram – Andrei Sărițanu, Ilie Adrian (cpt.), Dănuț Tăcuțanu, George Maxim, Dănuț Munteanu, Cezar Tofan, Tudorel Tudorache, Gabriel Petrea, Andrei Ghiarasim, Sebastian Sacrieru. Rezerve: Cosmin Bîrlădeanu, Dragoș Baciu, Vlad Gheorghiu, Ilie Talpan, Denis Botezatu, Nicolae Azaharioaei, Mario Schiopu.
Staff: Cristi Ungureanu (A1); Irinel Ionescu (A2); Silviu Dulcianu (antrenor portari); Costel Sacrieru (delegat), Valeriu Chirilă (medic), Constantin Ilie (maseur).

AFK Csikszereda: Laurențiu Husar – Zoltan Kicsi, Ervin Szekely, Jozsef Lerincz, Tibor Toth, Artur Torok, Elod Tanko, Roland Gal, Adrian Majzik, Zalan Gzimbalmos, Barna Bajko (cpt.). Rezerve: Norbert David, Tamas Toth, Tibor Gergely, Arthur Gyorgyi, Laszlo Szocs, Tamas Fodor.
Staff: Robert Ilyeș (A1), Laszlo Albu (A2).

Ungureanu: „Ne-au pus ceva probleme, dar am reușit să-i învingem categoric”

Pentru Știința Miroslava urmează două etape în care ar fi trebuit să joace cu FC Păpăuți și Sporting Suceava, echipe retrase din campionat, astfel este nevoită să stea, urmând ca abia pe 16 mai să revină pe teren într-un meci oficial, împotriva celor de la Bucovina Rădăuți. Bucovina Pojorâta are ocazia astfel să se apropie de lider dacă își câștigă jocurile de FC Zagon (acasă) și cu Sporting Liești (deplasare).

„Știam că ne așteaptă un meci dificil, am întâlnit o echipă bine așezată în teren, care ne-a pus ceva probleme, dar pe care am reușit să o învingem categoric. Mai sunt de disputat cinci etape, din care noi stăm în următoarele două, ceea ce ne aduce o minipauză benefică pentru a putea pregăti și mai bine finalul incendiar de campionat și a ne îndeplini obiectivul propus – promovarea în Liga 2!”, a spus, pentru stiintamiroslava.ro, Cristi Ungureanu, antrenor principal al echipei ieșene.

Video și foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 26 Apr. 2015, 16:31 Stiri
Pe aceeași temă