„Aviatorii” înving Pojorâta după o primă repriză nebună. Liderul Miroslava are ocazia să se distanțeze în fruntea clasametului la șapte puncte

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 25 Apr. 2015, 15:00 Stiri

Aerostar Bacău și-a propus să termine campionatul pe podium, așa că o victorie cu viceliderul Bucovina Pojorâta era obligatorie în etapa a 21-a a Ligii 3. Cu două apărări de tip „șvaițer”, cele două echipe au oferit o primă repriză spectaculoasă.

După două intervenții salvatoare ale portarului băcăuan Petrache (7), oaspeții au fost cei care au deschis scorul, în minutul 17, atunci când zvârluga Rus a penalizat un moment de visare al apărătorilor băcăuani. Egalarea a venit 3 minute mai târziu, atunci când Patriche a înscris cu capul după un corner executat precis de Ramon Gheorghe. Gazdele au preluat conducerea în minutul 27, la capătul unui contraatac-școală, lansat de Ștefan Pavel, care l-a angajat precis pe excelentul Cristian Matei, acesta și-a întors un adversar și l-a servit ideal pe Homneac, care a șutat imparabil din 8 metri. Sărbătorirea golului a durat un pic prea mult, iar același Rus a lovit din nou, după ce a scăpat singur cu Petrache. Doar trei minute mai târziu, Homneac a făcut și el dubla, cu un șut precis de la 22 de metri, bară-gol și 3-2 la pauză.

„Aviatorii” lui Giani Florian au făcut pasul înapoi în mitanul secund, dar bucovinenii n-au profitat, deși au dominat teritorial a doua jumătate a meciului. Fără fostul căpitan Dobârceanu, exclus din lot pentru indisciplină, tânăra trupă a Aerostarului a obținut o victorie mare și meritată, care o apropie de locul 3.

De partea cealaltă, Pojorâta a ratat ocazia de a se apropia de prima poziție pe care a deținut-o pentru multe etape în acest sezon și i-a oferit liderului Știința Miroslava oportunitatea de a se distanța la șapte puncte dacă o să câștige meciul de astăzi, de pe teren propriu, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Aerostar: Petrache – Șt. Pavel, Patriche, Belecciu (74 Ardei), A. Popa – S. Ichim (90+3 G. Popa), Apostu – R. Gheorghe, Cr. Matei, Artenie (59 Vl. Scânteie) – Homneac (83 Leonte). Antrenor: Giani Florian.

Bucovina: Turiță – Bolbos, Răzlog (46 Vîrlan), Prundean, Kuruc (89 Iuga) – D. Cristescu, Vl. Stănescu (66 Tivodar), Pădurariu, Colța – S. Rus, Buhăcianu. Antrenor: Bogdan Grosu.

Arbitru: Ionel Ivan (Brăila). Asistenți: Adrian Condurache (Pașcani) și Ionuț Melinte (Iași).

Articol și foto de Horia Alexoae

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 25 Apr. 2015, 15:00 Stiri
Pe aceeași temă